Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Woningen Zuidhorn ontruimd door gaslek

foto van vorig lek (Rolinka Wegman)Op de kruising Hoofdstraat/Burgemeester Kruisingalaan in Zuidhorn werden vandaag een aantal panden ontruimd in verband met een gaslek. Bij werkzaamheden is een distributie leiding kapot getrokken. De Chinees,
04 maart 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorn in landelijke klimaat Top 30

Gisteravond werd bij de landelijke bekendmaking de gemeente Tilburg uitgeroepen tot de klimaatvriendelijkste van Nederland. Groningen behaalde de derde prijs. Ook Zuidhorn was genomineerd maar viel niet in de prijzen. Zuidhorn doet het van
03 maart 2010   
Lees verder →
 

Sixties herleven in Zuidhorn ( het hele verhaal)

De avond en nacht van 27-28 februari verzamelde zich een bonte verzameling hippies, "te gek gekleed en very groovy" bij Arnold en Rolinka Wegman in Zuidhorn. Arnold stuurde onderstaand verslag; Verslag Hippie livemusic dance
03 maart 2010   
Lees verder →
 

Publieksprijs voor SWET? Stem nu!

De muziektheatervoorstelling Swet in het Groningse Nuis is genomineerd voor de Passie op het Platteland-prijs (POP-prijs). De muziektheatervoorstelling rondom Kamp Nuis is een van de elf genomineerde projecten die in het kader van
03 maart 2010   
Lees verder →
 

Daan Remmers kampioen voorlezen (foto’s)

Woensdag 3 maart vond onder grote belangstelling in Cultureel Centrum Zuidhorn de regionale voorronde plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen streden hier om
03 maart 2010   
Lees verder →
 

Singer/songwriters in Nieuwe Zaal ‘in ‘t Holt’

Singer/songwriters in Nieuwe Zaal ‘in ’t Holt’ Zuidhorn. Zaterdag 13 maart vindt in het nieuwe zaaltje van hotel ‘In ’t Holt’ aan de hoofdstraat 2 te Zuidhorn een akoestisch live optreden plaats. Doordat
02 maart 2010   
Lees verder →
 

Kanaalpop Zuidhorn editie 3 in voorbereiding

Ook dit jaar komt er weer een openlucht festival in Zuidhorn. In 2008 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd. Veel live muziek en activiteiten voor de jeugd maakten het een leuk familie
02 maart 2010   
Lees verder →
 

Laika van Margot Brekelmans gaat op reis

Margot Brekelmans, beeldend kunstenaar, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan Laika.
02 maart 2010   
Lees verder →
 

Gemeente geeft geld waterfiltersystemen Oeganda

Gemeente draagt bij aan plaatsen waterfiltersystemen in oegandaEind april aanstaande vertrekt Jannie Ekhart uit Aduard naar Oeganda om te helpen met het plaatsen van waterfiltersystemen voor de bevolking. De gemeente ondersteunt deze
02 maart 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorn laat verrommeling landschap doorgaan

GroenLinks: Gemeente van Zuidhorn laat verrommeling landschap doorgaan.Het College van Burgemeester en Wethouders van Zuidhorn kan meer doen om de verrommeling van het landschap tegen te gaan. Dat vindt GroenLinks-raadslid Alex Temmingh.
01 maart 2010   
Lees verder →
 

Straks 2 burgemeesters voor gemeente Zuidhorn

Koos van der Goot solliciteert als dorpsnachtburgemeester van de gemeente Zuidhorn.Het veelzijdige talent Koos van der Goot heeft gesolliciteerd bij het College van B&W van Zuidhorn naar de nog niet bestaande functie
01 maart 2010   
Lees verder →
 

Aduarder weer met slok op achter het stuur

Politie pakt alcomobilisten op PROVINCIE GRONINGEN - Op meerdere plaatsen in de provincie Groningen heeft de politie zaterdagnacht gecontroleerd op het als bestuurder rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een 23-jarige man uit
01 maart 2010   
Lees verder →
 

GL:energiebesparing mogelijk van 10.000en euro’s

»naar de politiek paginaGroenLinks Zuidhorn: Gemeentelijke energiebesparing mogelijk van vele tienduizenden euro’s.De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Zuidhorn heeft berekend dat de gemeente ongeveer 80.000 euro kan besparen op de
01 maart 2010   
Lees verder →
 

Damwanden voor parkeerkelder Overtuinen Zuidhorn

Dinsdag 2 maart begint aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma met het intrillen van de damwanden voor de nieuwe parkeerkelder aan de Overtuinen in Zuidhorn. Dit duurt twee tot drie weken. Dan is alles
01 maart 2010   
Lees verder →
 

VVD Zuidhorn:ruimere bouwblokken in buitengebied

»naar de politiek paginaVVD Zuidhorn wil ruimere bouwblokken in bestemmingsplan buitengebiedDe behandeling van dit bestemmingsplan is voor onze leefgemeenschap een belangrijk gegeven. Donkere wolken pakken zich samen boven het platteland. Het CDA
01 maart 2010   
Lees verder →
 

Cda Zuidhorn wil betaalbaar zwembad in Zuidhorn

»naar de politiek paginaDe voorgenomen sluiting van de Waterborgh in Zuidhorn is een verkiezingsitem geworden. Ook het CDA Zuidhorn heeft - mét een meerderheid - in de raad ingestemd met deze sluiting,
01 maart 2010   
Lees verder →
 

Paardenhouders in Westerkwartier maken zich zorgen

Paardenhouders bezorgd over besmettelijke ziekten Paardenhouders in het Westerkwartier maken zich zorgen over het oprukken van besmettelijke ziekten als de Afrikaanse Paardenpest en het West Nijl Virus. De ziekten worden verspreid door insecten die
01 maart 2010   
Lees verder →

Pagina

Kalender

maart 2010
m d w d v z z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31