Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Komend weekend 2 kampioenen verwacht bij ZuNoBri

Aankomend weekend kunnen, nadat Zunobri D1 al kampioen is geworden, er nogmaals 2 kampioenen worden verwacht bij ZuNoBri. De ploeg van trainer/coach Jantine de Vries staat bovenaan, en aangezien Korwi B1 buiten mededinging
22 maart 2010   
Lees verder →
 

Gratis film bij Postcode ijs prijs!

Het is weer raak in Zuidhorn. Alle deelnemers aan de Postcodeloterij met als postcode 9801 vallen in de prijzen. De enveloppen zijn al in de bus gevallen waarmee de gelukkigen een beker Ben&Jerry's
22 maart 2010   
Lees verder →
 

Kunstweek: In je element op de Borgh..!!

Aarde, water, lucht en vuur. Dat waren de elementen waarmee leerlingen van de openbare basisschool De Borgh in Zuidhorn afgelopen weken aan de slag gingen tijdens de kunstweek 2010. In iedere klas werd
22 maart 2010   
Lees verder →
 

Nieuw Meeuwenteam in wording

Nog maar een paar maanden spelen ze samen als een team in de volleybalcompetitie, niveau 3 - mini 7 van De Meeuwen uit Zuidhorn. Het lijkt wel of ze elkaar jarenlang kennen.
22 maart 2010   
Lees verder →
 

Overtuinen geeft zich niet snel gewonnen

Het bouwproces aan de Overtuinen heeft langs de Burg. Kruisingalaan enige vertraging opgelopen. Er bevinden zich dermate harde lagen in de ondergrond dat het moeilijk is om de tijdelijke damwand t.b.v. de bouwkuip
22 maart 2010   
Lees verder →
 

Twee gewonden bij ongeval Grijpskerk

Grijpskerk - Vrijdagmorgen zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op het fietspad langs de Friesestraatweg (N355) bij Grijpskerk. De aanrijding ontstond door nog onbekende oorzaak tussen een bromfietser en fietser.
20 maart 2010   
Lees verder →
 

Postcodeprijzen vallen in Zuidhorn

Het is weer raak in Zuidhorn. Alle deelnemers aan de Postcodeloterij met als postcode 9801 vallen in de prijzen. Vanaf morgen vallen de enveloppen in de bus waarmee de gelukkigen een beker Ben&Jerry's
19 maart 2010   
Lees verder →
 

Tevreden paardenhouders na info avond

Woensdag 17 maart heeft Dierenartsenpraktijk Zuidhorn een informatieve avond voor paardenhouders georganiseerd in Zalencentrum Balk. Een kort verslag van deze goed bezochte avond: Dierenarts Koos Roorda hield als inleiding een kort verhaal over
19 maart 2010   
Lees verder →
 

Gratis compost voor inwoners Zuidhorn

Gemeente beloont inwoners met gratis compost voor scheiden groenafval Zaterdag 20 maart deelde wethouder Riekus Hielema gratis zakken compost uit aan de bezoekers van de composteerinrichting locatie Gaarkeuken nabij Grijpskerk. De gemeente
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Veel animo Kennis maken met Hockey

Woensdag kon de jeugd in het Westerkwartier weer kennis maken met Hockey. Mariette Doornbos moest zelf ook aan de bak en een groepje kinderen spelenderwijs laten Hockeyen. In verschillende (leefstijds) groepen waren kinderen
18 maart 2010   
Lees verder →
 

“Wees de baas op straat”

Woensdagavond was de eerste van de twee instructieavonden voor vrijwillige verkeersregelaar in het Politiebureau van Zuidhorn.
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Officiele start nieuwbouw Overtuinen

Burgemeester Fennema verricht starthandeling nieuwbouw overtuinen Dinsdag 23 maart aanstaande verricht burgemeester Bertus Fennema de officiële starthandeling voor de nieuwbouw aan de Overtuinen in Zuidhorn. Hij zet dan de symbolische eerste schop in
18 maart 2010   
Lees verder →
 

30 kilometer op Hanckemalaan niet te handhaven

Sinds de nieuwe plaatsnaamborden bij de toegangswegen naar Zuidhorn geplaatst zijn is het hele dorp een 30 kilometer zone. En dat is wel even wennen. Met name op bijvoorbeeld de Hanckemalaan is
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Vergisterbouwer compenseert CO2-uitstoot

GWW-bedrijf Oosterhof Holman uit Grijpskerk gaat de totale CO2-uitstoot door het eigen dieselverbruik compenseren door de aanschaf van CO2-rechten ter waarde van 30.000 euro. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Oosterhof Holman is de
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Derde keer Music=Art festival in September

Op zaterdag 25 september vindt in hotel 'in 't Holt' te Zuidhorn voor de derde keer het Music=Art festival plaats. In plaats van entree is de toegangsprijs een vrijwillige bijdrage.Het festival is een
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Albert Heijn Zuidhorn krijgt nieuwe eigenaar

Pieter Bijlsma sluit aan in de rij Wouter Bos en Eurlings.
18 maart 2010   
Lees verder →
 

Boom als dank voor opruimen zwerfvuil

GEMEENTE ORGANISEERT ZWERFVUILACTIE ZUIDHORN NATUURLIJK SCHOONVrijdag 19 maart aanstaande ruimen leerlingen van scholen, college- en raadsleden en medewerkers van de gemeente zwerfvuil op in het kader van de actie Zuidhorn Natuurlijk Schoon.
17 maart 2010   
Lees verder →
 

De Borgh mept iedereen weg

Woensdag 17 maart was weer het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in Zuidhorn. Volleybalvereniging De Meeuwen probeert op deze wijze jonge mensen enthousiast te krijgen voor de sport. De finale werd gespeeld door twee teams van de
17 maart 2010   
Lees verder →
 

Rentree Mollema in Ronde van het Groene Hart

Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen maakt komende zondag zijn rentree in het peloton. Mollema zou vorige week de etappewedstrijd Parijs-Nice rijden, maar een lichte virusinfectie gooide roet in het eten. De 23-jarige
17 maart 2010   
Lees verder →
 

Oude lullenmuziek en hedendaagse covers

Veel lokaal bandtalent op dubbeldikke Koopavondblues ZUIDHORN/LEEK/GRONINGEN - Maar liefst drie bands laten van zich horen tijdens de komende Koopavondblues, op 26 maart in Zuidhorn. And the gods made Coffee, Relead en de
16 maart 2010   
Lees verder →
 

Vrijwilligersdag/zwerfvuilactie:nog even aanmelden

Nog even aanmelden voor de vrijwilligersdag/zwerfvuilactie Esther Pleizier is tevreden over de aanmeldingen voor de NLDOET dag in Zuidhorn maar ziet nog veel kansen voor volgend jaar. De scholen doen bijvoorbeeld grotendeels niet
16 maart 2010   
Lees verder →
 

Na ‘Bellen met God’ nu ‘Brieven aan Allah’

GRIJPSKERK - Na 'bellen met God' kunnen mensen nu ook brieven aan Allah sturen. Het initiatief is een project van de Grijpskerkse kunstenaar Johan van der Dong, die eerder al projecten deed
16 maart 2010   
Lees verder →
 

Ooievaarsnest landgoed Coendersborch weer bezet

NUIS - Ooievaars teruggekeerd op landgoed Coendersborch in Nuis.   Stichting Het Groninger Landschap heeft afgelopen winter een nieuw ooievaarsnest geplaatst. Het nieuwe nest is op ongeveer 50 meter van de oude plek geplaatst bij
16 maart 2010   
Lees verder →
 

Tot mei 50 km op Friesestraatweg

groningen/zuidhorn - Het provinciaal bestuur gaat niet in op het verzoek van de statenfractie van de ChristenUnie om de tijdelijke snelheidslimiet die onlangs werd ingevoerd op de N355 (Friesestraatweg) in te trekken. Sinds
16 maart 2010   
Lees verder →
 

Carwash voor goede doel

Zaterdag was er een Goede-doelen-actie bij de GK aan het eind van de Gast. Op weg naar de wasstraat in Noordhorn kwam de fotograaf de dames tegen en besloot zijn auto door de
15 maart 2010   
Lees verder →
 

Voormalig advocaat Zuidhorn krijgt taakstraf

Een voormalig advocaat, 60 jaar, is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Hij weigerde geld van een client van een derdenrekening af te halen en terug te storten.rechtbankverslaggever Rob Zijlstra van
15 maart 2010   
Lees verder →
 

Voorjaars markt in “de Gasthorn”

De activiteitencommissie van de Geref. kerk aan de Gast in Zuidhorn organiseert op vrijdag 26 maart van 13.00 tot 18.00 uur een voorjaarsmarkt in "de Gasthorn" aan de Gast 58a in Zuidhorn.
15 maart 2010   
Lees verder →
 

Ondersteboven van concert kinder- en tienerkoren

Publiek ondersteboven van concert kinder- en tienerkoren. Afgelopen zaterdag vond voor de tweede maal een gezamenlijk concert van kinderkoor Mirakel en de tienerkoren Wake-Up en Celebrate plaats. Een mannenkoor wat voor de gelegenheid
14 maart 2010   
Lees verder →
 

Switch door naar Finale

Switch uit Groningen door naar Finale The Clash of the Cover Bands. Zaterdag 13 maart jl. vond in Paradiso te Amsterdam de halve finale plaats van The Clash of the Cover Bands, The
14 maart 2010   
Lees verder →
 

59-jarige bestuurder uit Niehove tegen boom

OLDEKERK- Bij een eenzijdig ongeval is zaterdagmiddag is een 59-jarige bestuurder uit Niehove gewond geraakt. De man reed over de Munnikeweg en veranderde, volgens getuigen, plotseling van weghelft. Hij kwam tot stilstand
14 maart 2010   
Lees verder →
 

Boslaan wordt Bosweg

Met lede ogen zagen bewoners van de Boslaan donderdag toe hoe de gemeente Zuidhorn begon met de kap van elf bomen in een plantsoen vlakbij de brandweerkazerne. Het gaat om abelen van
12 maart 2010   
Lees verder →

Pagina

Kalender

maart 2010
m d w d v z z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31