Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Cantorij Hervormde Gemeente zoekt dirigent(e)

De Cantorij van de Hervormde Gemeente Zuidhorn zoekt een nieuwe dirigent(e). De Cantorij bestaat uit ongeveer 20-25 leden, sopranen, alten, tenoren en bassen. Er wordt ongeveer een maal in de zes weken medewerking verleent
21 mei 2010   
Lees verder →
 

Geen kunstgras: VV Grijpskerk verbijsterd

VV Grijpskerk verbijsterd over opschorten investeringGemeente Zuidhorn komt belofte kunstgrasveld niet na Met verbijstering heeft het bestuur van de VV Grijpskerk kennis gekomen van de mededeling van het College van Burgemeester en Wethouders
21 mei 2010   
Lees verder →
 

Tipsy bromfietser uit Saaksum aangehouden

WINSUM De politie heeft donderdagmorgen een 46-jarige bromfietser uit Saaksum aangehouden. Tijdens een bromfietscontrole wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Ondanks zijn leeftijd was de man een
21 mei 2010   
Lees verder →
 

Site gemeente: Geen gastenboek, wel burgerpanel

Eind april heeft de gemeente Zuidhorn een nieuwe website gekregen. Met deze nieuwe, actuele website hoopt de gemeente de burger beter van dienst te zijn. De indeling is vernieuwd en het digitale loket
21 mei 2010   
Lees verder →
 

Energiemarkt voor huurders en kopers in Aduard

Donderdag 27 mei organiseerden de gemeente Zuidhorn en woningbouwcorporatie Wold & Waard voor het eerst een Energiemarkt. De markt vond plaats in mfc De Meeden in Aduard en was bedoeld voor de
21 mei 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorn schort geplande investeringen 2010 op

Het college van Zuidhorn heeft besloten geplande investeringen voor 2010, waarvoor het nog geen verplichtingen is aangegaan, voorlopig op te schorten. Het college wil deze betrekken bij het heroverwegen van alle uitgaven
19 mei 2010   
Lees verder →
 

Wel Pappa’s & Mamma’s geen braderie A4Daagse

De avondvierdaagse wijkt uit naar Balk nu het centrum overhoop ligt. De start en finish van de avondvierdaagse in Zuidhorn zijn ieder jaar de eerste drie avonden bij de Gasthorn. Dit jaar heeft de
19 mei 2010   
Lees verder →
 

Stadjer tipsy in sloot bij Oldehove

Oldehove - Op de Barnewerderweg in Oldehove is gisteravond een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden, nadat hij met zijn auto in de sloot was beland. Bij controle door de politie bleek dat
19 mei 2010   
Lees verder →
 

Grijpskerk: Vrouw valt uit scootmobiel na botsing

Grijpskerk - Een oudere mevrouw is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze met haar scootmobiel tegen een paaltje was gebotst. Het voorval gebeurde op de Herestraat te Grijpskerk. Een ambulance en politie kwamen
19 mei 2010   
Lees verder →
 

CO2 opslag N-Nederland buitengewoon geschikt

Harm Post houdt een pleidooi voor CO2 opslag op Financieel Groningen.nl en ziet het als een diepte-investering in Noordelijke Energiecluster. De Noord-Nederlandse bodem is buitengewoon geschikt voor de opslag van CO2-gas: in de
19 mei 2010   
Lees verder →
 

Weerman Joost (Aduard) op tv

Weerman Joost komt woensdagavond 26 mei op tv. Het programma Labyrint komt kijken hoe hij zijn weerberichten maakt. Toevallig is dat op zijn verjaardag, dus zal het een extra feestelijke uitzending worden. Kijk
19 mei 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorn en FC Oldemarkt in evenwicht

ZUIDHORN - Op een zonovergoten sportpark in Zuidhorn zijn Zuidhorn en FC Oldemarkt niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Na een kwartier in de eerste helft moest Zuidhorn een tegenslag verwerken
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Noordhorners vrezen veel meer decibels

Noordhorn - De toekomstige ontsluiting van Noordhorn blijkt gepaard te gaan met aanzienlijk meer geluidsdecibels voor de aanwonenden dan aanvankelijk gedacht. De organisatie Verenigd Noordhorn, die een paar jaar geleden vergeefs actie
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorner diskjockey brengt 2e singel uit

De Zuidhorner diskjockey Arma (Arnout Bolt) heeft na aardig wat uren samen met de Friese dj Asino in de studio gezeten te hebben alweer een 2e singel uitgebracht. Na de club banger ,Bad
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Auto verdwenen Burumer was in Noordhorn

De 45-jarige Michael Karel de Vrieze uit Burum is sinds zaterdag 10 april niet meer gezien.De politie sluit een misdrijf niet uit en daarom werken er 25 rechercheurs aan deze zaak. Onderzoek Zijn
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Herman Spijkerman (Zuidhorn) derde in Angelslo

ANGELSLO - Herman Spijkerman uit Zuidhorn kwam afgelopen zondag als derde over de eindstreep in de Ronde van Angelslo. Al snel in de wedstrijd, die origineel 80 kilometer zou duren, ontsnapte een
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Marum levert Boerema een extra zakcent op

Dochter tankstationhouder verdient eigen geld.‘Rondje Marum’ levert Boerema een extra zakcent op Marum - Met de zekerheid dat haar paard Divoza Horseworld Nizar het niveau voor de Grote Prijs moeiteloos aan kon,
18 mei 2010   
Lees verder →
 

Lentekriebels in Grijpskerk

GRIJPSKERK- De lentekriebels lokten vele mensen naar Café Restaurant De Tapperij te Grijpskerk. Afgelopen zondag werd het evenement ‘Lentekriebels’, waarbij fris talent de kans kreeg om naast meer ervaren artiesten op te
17 mei 2010   
Lees verder →
 

Fierljepvereniging Grijpskerk bijna kopje onder

GRIJPSKERK - Het einde dreigt voor Fierljepvereniging Grijpskerk. Bij fierljeppen wordt met een polsstok over water gesprongen. De fierljepvereniging heeft onenigheid met de gemeente Zuidhorn over een ingestorte damwand. Die wand zorgt ervoor
17 mei 2010   
Lees verder →
 

Verrassende winnaars 5e Ronde van Noordhorn

De 17-jarige Laura van der Kamp uit Hasselt heeft bij de Elite Vrouwen/Vrouwen B in de 5e Ronde van Noordhorn de titel Kampioen mee naar huis genomen. Het was een spannende strijd
16 mei 2010   
Lees verder →
 

Goede prestatie Mollema in eerste finish bergop

TERMOLINO (ITA.) - Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen heeft zondagmiddag in de Giro d'Italia een goede prestatie geleverd door in de eerste aankomst bergop als dertiende over de finish te komen. In de
16 mei 2010   
Lees verder →
 

Schot in tankstation Zuidhorn ?

Op het terrein bij de rotonde waar het nieuwe tankstation van Boerema moet komen is nog geen enkele bouwactiviteit te zien. Toch wist wethouder Oomkes te vertellen dat op korte termijn wat staat
14 mei 2010   
Lees verder →
 

Slot seizoen Koopavondblues Zuidhorn

Killed by Moose sluit seizoen Koopavondblues Zuidhorn af Killed by Moose heeft de eer om op te treden tijdens de allerlaatste Koopavondblues van het seizoen in hotel In’t Holt in Zuidhorn. De Bill
14 mei 2010   
Lees verder →
 

Jongeren uit Zuidhorn aangevallen in Grootegast

GROOTEGAST - Drie jongeren uit Zuidhorn en Buitenpost zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een mishandeling in Grootegast. Het drietal fietste door Grootegast toen ze plotseling werden aangevallen door een groep jongeren. Na
14 mei 2010   
Lees verder →
 

Centrum voor jeugd en gezin in nieuw Zonnehuis

Het college stelt de gemeenteraad voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zuidhorn te vestigen in het Dienstencentrum van het nieuwe Woonzorgcentrum het Zonnehuis in de Oostergast te Zuidhorn. Door te
12 mei 2010   
Lees verder →
 

Wasbeer gevangen op NAM-locatie in Grijpskerk

GRIJPSKERK - Medewerkers van de Dierenambulance hebben dinsdag een wasbeer gevangen op de NAM-locatie in Grijpskerk. Aanvankelijk geloofden de vrijwilligers niet dat het om een wasbeer ging: dit dier komt normaal niet voor
12 mei 2010   
Lees verder →
 

Westerkwartier werkt samen aan benutten biomassa

Woensdag 19 mei aanstaande ondertekenen bestuurders, waterschappen en terreinbeheerders (zoals Staatsbosbeheer en LTO) uit het Westerkwartier een intentieverklaring voor het benutten van biomassa. Hiermee willen genoemde partijen de samenwerking op het gebied
12 mei 2010   
Lees verder →
 

Bert Postema voorzitter Drafsport Aduard-Zuidhorn

ADUARD - Met de benoeming van Bert Postema tot voorzitter heeft de stichting Drafsport Aduard-Zuidhorn een ervaren drafsportman met vele connecties in de plaatselijke en regionale middenstand tot voorzitter benoemd. Postema drijft met
11 mei 2010   
Lees verder →
 

Mollema komt eerste dagen Giro goed door

Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen staat na drie dagen Ronde van Italië op de 44e plaats in het algemeen klassement met een achterstand van 1.41 minuten op klassementsleider Alexandre Vinokourov. Het klassement
11 mei 2010   
Lees verder →
 

Ook geen nachtburgemeester na motie GL

Op 1 maart solliciteerde dichter en performer Koos van der Goot uit deze gemeente naar die functie. Dit met het doel om het culturele leven in de gemeente te bevorderen. Alhoewel de
11 mei 2010   
Lees verder →
 

Raadsvoorstel Projectmanager inhuren moet over

Alle fracties willen de Brede School in de Oostergast, daar is geen twijfel over. Het college wil daarvoor een externe projectmanager inhuren voor € 75.000 De raad was niet overtuigd van het raadsvoorstel
11 mei 2010   
Lees verder →

Pagina

Kalender

mei 2010
m d w d v z z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31