Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Villa-Vera opent haar deuren

Verrijking van centrum Zuidhorn met winkel met handgemaakte (kraam) cadeautjes en (kinder) decoraties.Zuidhorn - Afgelopen zaterdag 14 februari was het zover. Saskia Schutte opende haar prachtige winkel in het centrum van Zuidhorn
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Gemeente Zuidhorn de parel van het Westerkwartier?

GEMEENTE ZUIDHORN PRESENTEERT DRIE SCENARIO’S VOOR DE TOEKOMST Dinsdag 24 februari aanstaande presenteert de gemeente tijdens het grote Toekomstdebat in zalencentrum Balk te Zuidhorn drie scenario’s voor de Toekomstvisie 2030. Inbo, het
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Anneke hoes bij Jaar van de “Noordelingen”

Jaar van de ” NOORDERLINGEN.” Het jaar 2009 wordt voor Gallery Joris de Waard het jaar van de “NOORDERLINGEN”. Tijdens de Kunst10-daagse van de afgelopen drie jaren kwam regelmatig de vraag van bezoekers aan
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Voetbalplaatjes ruilen in Zuidhorn

De familie Mechielsen is een van de vele enthousiaste verzamelaars van voetbalplaatjes van Albert Heijn Bijlsma Zuidhorn. Ze plaatsten een bericht op het forum van Welkom in Zuidhorn.nl; Ondertussen zijn zij al voorzien maar
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Niezijlster te water door inhaalmanoeuvre

aduard - Een 22-jarige automobilist uit Niezijl reed gisteravond in een sloot naast de Friesestraatweg bij Aduard. Een 30-jarige Amsterdammer sloeg linksaf met zijn auto het terrein van een restaurant langs de
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Laatste oproep schriefwedstried Westerkwartier

Gedichten, verhalen, toneelstukken, liederen en columns in het Westerkwartiers kunnen nog tot 1 maart worden ingestuurd voor de Schriefwedstried Westerkwartier. De tekst mag de duizend woorden niet overstijgen, per persoon is het
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Bauke Mollema toont zich onmiddellijk

Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen heeft zich in de eerste de beste gelegenheid van het nieuwe seizoen laten zien. In de eerste etappe van de Ronde van Californië werd Mollema zeventiende en
17 februari 2009   
Lees verder →
 

Zuidhorn 3500 jaar voor Christus al bewoond

buitenpost - De noordelijke bodemvondstendag, die zaterdag voor de derde keer werd gehouden in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, heeft een aantal bijzondere voorwerpen én conclusies opgeleverd. Lammert Postma, amateur-archeoloog en bestuurslid van
16 februari 2009   
Lees verder →
 

automobilist uit Zuidhorn aangereden

Haulerwijk: aanrijding met letsel De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding afgehandeld op de kruising Elleboogsvaart/Norgerweg. Een 43-jarige automobilist uit Zuidhorn werd daarbij aangereden door een van rechtskomende auto bestuurd door een 41-jarige
13 februari 2009   
Lees verder →
 

start aanpak oneigenlijk gebruik gemeentelijk groe

In maart aanstaande start de gemeente met de aanpak van het oneigenlijk gebruik van gemeentelijk groen. De westkant van Grijpskerk is als eerste aan de beurt, de ‘vogelbuurt’. Dat zijn onder meer
13 februari 2009   
Lees verder →
 

Zondagteams Fc Grootegast splitsen af

grootegast - Fusieclub Grootegast doet die naam geen eer meer aan. De voetballers van de zondagcompetitie verlaten de vereniging. Twintig stemmen. Meer ruimte zat er niet tussen de voorstanders van het nieuwe beleidsplan
13 februari 2009   
Lees verder →
 

Aduarderdiep en Reitdiep verbonden

aduard - Tussenhet gebied Aduarderdiep/Zuidwending en Middag-Humsterland/Reitdiepgebied komt een ecologische verbindingszone. Gedeputeerde Staten hebben de Dienst Landelijk gebied opdracht gegeven te bedenken hoe die verbinding tot stand kan komen. Haar aanpak dient
13 februari 2009   
Lees verder →
 

Vermiste Thomas Booij (16) gezien in Zuidhorn

delfzijl/groningen - De vermiste Thomas Booij (16) uit Delfzijl is mogelijk gesignaleerd in Groningen. Een oud-hulpverlener van jeugdinrichting Het Poortje in de stad meent hem te hebben gezien in het Sterrenbos. Thomas
13 februari 2009   
Lees verder →
 

Fotoschool Zuidhorn start Vervolgcursus

Fotoschool Zuidhorn start Vervolgcursus Fotografie 12-02-2009Na de BASISCURSUS FOTOGRAFIE en de CURSUS DIGITALE BEELDBEWERKING (met photoshop elements) start de Fotoschool Zuidhorn in februari een VERVOLGCURSUS FOTOGRAFIE. Een cursus voor mensen die zin hebben
12 februari 2009   
Lees verder →
 

Parfumeriehuis (Feenstra Zuidhorn) gesloten

De laatste zelfstandige parfumeriewinkel in Groningen heeft de deuren moeten sluiten. De rechtbank heeft Het Parfumeriehuis deze week failliet verklaard. De winkel is gesloten en eigenaar Silvian Feenstra zit thuis en weigert commentaar. Feenstra
12 februari 2009   
Lees verder →
 

Kunstenaarsduo maakt kunstwerk Oostergast

KUNSTENAARSDUO BLOK EN LUGTHART MAKEN KUNSTWERK OOSTERGASTDe selectiecommissie Kunstwerk de Oostergast te Zuidhorn heeft unaniem gekozen voor het schetsontwerp van »Maree Blok en Bas Lugthart. Voor de realisatie van het kunstwerk in
12 februari 2009   
Lees verder →
 

Vakantiesite Jan-Peter Cruiming zelf ‘op vakantie’

Vakantiesite Holidot.com is nu zelf 'op vakantie'. De een jaar geleden met veel tamtam opgestarte site van internetmiljonair Jan-Peter Cruiming uit Zuidhorn is al meer dan een maand uit de lucht. Cruiming verdiende
12 februari 2009   
Lees verder →
 

Grote roof uit loods online veilinghuis

westerbork/noordhorn - Uit een opslagloods van online.veilingmeester.nl aan De Noesten in Westerbork is in de nacht van maandag op dinsdag een grote hoeveelheid goederen gestolen. Vooral duur gereedschap had de aandacht van
11 februari 2009   
Lees verder →
 

10-02-09 3e voorronde Talentenjacht óók succes!

3-de voorronde Talentenjacht Meeting Point Zoutkamp óók succes! Acht deelnemers gaven afgelopen zaterdag acte de presence in Meeting Point in Zoutkamp. De aanwezige kandidaten kwamen van heinde en ver om mee te dingen naar
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Stichting Mien Westerkwartier zoekt hulp

09-02-2009 De afgelopen 2 jaar heeft de website http://www.mienwesterkwartier.nl zich ontwikkeld als verzamelpunt voor nieuws en informatie omtrent het Westerkwartiers. Steeds meer personen en bedrijven sturen copy naar Mien Westerkwartier voor plaatsing op de
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Acht Dorpen Nieuws bij Mien Westerkwartier

09-02-2009Acht Dorpen Nieuws bij Mien WesterkwartierHet Acht Dorpen Nieuws is een lokale krant die tweewekelijks verschijnt in de gemeente Marum. Hoe overleeft een dergelijke krant tussen al het media-geweld van TV en
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Warme Truiendag! Doet u ook mee?

Klimaatbeleid staat in de gemeente Zuidhorn hoog op de agenda. Dit komt tot uitdrukking in het beleid, maar ook in bijzondere acties. Op vrijdag 13 februari doet de gemeente mee aan de
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Erik Niemeijer uit Noordhorn wint Hondsrugcross

ATLETIEK - Hardloper Erik Niemeijer uit Noordhorn is in Emmen winnaar geworden van de Hondsrugcross over 8000 meter. Hij had een voorsprong van 1 minuut en 3 seconden op de Hoogevener Harm-Jan Martens.
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Concept-regionale woonvisie Westerkwartier

CONCEPT-REGIONALE woonvisie westerkwartier ‘groei in kwaliteit en identiteit’“In 2015 is het Westerkwartier een groene regio ten westen van de stad Groningen. Een gebied waar de vele kleine en enkele verstedelijkte kernen deel
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Boerderijenboek Zuidhorn na 10 jaar in productie

zuidhorn - De Historische Kring Zuidhorn heeft een decennium gezwoegd op het boerderijenboek van Noordhorn, Briltil en Zuidhorn, maar het vuistdikke werk is nu in productie en wordt op de eerste lentedag
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Bekkering zegeviert in Zweden

Marathonschaatster Daniëlle Bekkering uit Den Ham heeft maandag in het Zweedse Falun de KNSB Natuurijs Grand Prix gewonnen. Bekkering was in de finalewedstrijd over 100 kilometer op het Runnmeer de snelste uit
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Plattelandshuis Westerkwartier

In het Plattelandshuis Westerkwartier kunt u terecht met uw ideeën of initiatieven die de leefbaarheid van het Westerkwartier bevorderen. U kunt daarbij denken aan ideeën en initiatieven op het gebied van natuur en
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Schisma dreigt binnen FC Grootegast

grootegast - Het botert niet tussen het bestuur van voetbalclub FC Grootegast en het eerste zondagteam. Met het nieuwe beleidsplan is oorlog dichterbij dan vrede. Woest zijn de spelers van het eerste zondagteam
10 februari 2009   
Lees verder →
 

Tachtig kaarten vol toekomstdromen voor Zuidhorn

zuidhorn - Tachtig kaarten vol toekomstdromen kreeg de gemeente Zuidhorn de afgelopen weken. Zij stuurde vorige maand 8000 nieuwjaarskaarten naar haar inwoners met de vraag ideeën terug te sturen over de toekomst
10 februari 2009   
Lees verder →
 

RK-kerk Zuidhorn viert einde restauratie

09-02-2009 zuidhorn - De rooms-katholieke Sint Jozefkerk in Zuidhorn houdt komende zaterdag een extra open middag. Dan kan iedereen komen kijken naar het resultaat van een twee jaar durende restauratie van de
09 februari 2009   
Lees verder →
 

VVD Zuidhorn is voorstander van windmolens….

08-02-2009 Maar niet pal voor de neuzen van de inwoners van Lauwerzijl. De gemeente Kollumerland wil windmolens plaatsen in het mooie open landschap ten noorden van Lauwerzijl. Een aantasting van het landschap en
08 februari 2009   
Lees verder →

Pagina

Kalender

februari 2009
m d w d v z z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28