Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bekkering zegeviert in Zweden

10 februari 2009    Zuidhorn-nieuws
Marathonschaatster Daniëlle Bekkering uit Den Ham heeft maandag in het Zweedse Falun de KNSB Natuurijs Grand Prix gewonnen. Bekkering was in de finalewedstrijd over 100 kilometer op het Runnmeer de snelste uit

Marathonschaatster Daniëlle Bekkering uit Den Ham heeft maandag in het Zweedse Falun de KNSB Natuurijs Grand Prix gewonnen. Bekkering was in de finalewedstrijd over 100 kilometer op het Runnmeer de snelste uit een kopgroep van twaalf rijdsters. De eindwinnares stond na twee van de drie wedstrijden op de vijfde plaats in het algemeen klassement, maar verdiende in de finale zoveel extra bonuspunten dat ze ook het eindklassement won. Hilde van Slochteren uit Groningen werd hierin vijfde.

De zon scheen op het Runnmeer, maar het was erg koud. Dat weerhield twaalf rijdsters er echter niet van om ervandoor te gaan en vijf minuten voorsprong te nemen om wat nog over was van het peloton. Bekkering durfde het aan te laten komen op een eindsprint en vertrouwde op haar snelheid. De 32-jarige bleef Mariska Huisman uit Andijk en Maria Sterk uit Hallum voor. Hilde van Slochteren maakte ook deel uit van de kopgroep en finishte in de eindsprint als zesde.

De dames raffelden de 100 kilometer af in ruim drie uur en de eerste vijf aankomenden kregen extra bonus punten. De 35 punten die Bekkering voor de winst kreeg, waren voldoende om de klassementsleidster na twee wedstrijden, Erna Kijk In de Vegte uit Genemuiden van de Groningse Landjuweelformatie, van de troon te stoten. De Den Hamse had uiteindelijk twee punten meer dan Huisman. Kijk In de Vegte viel terug naar de derde plaats in de eindrangschikking. Van Slochteren toonde maar weer eens aan dat ze op natuurijs veel beter uit de voeten kan dan op de rondjes van een kunstijsbaan en werd keurig vijfde in de eindstand van het Grand Prix Circuit.