Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Noordhorner met heupletsel van het ijs gehaald

steendam - Een 58-jarige schaatser uit Noordhorn is maandagmiddag gewond geraakt op het ijs. Hij kwam ten val tijdens zijn schaatstocht op het Schildmeer en moest door brandweermensen en ambulancepersoneel van het ijs
17 februari 2010   
Lees verder →
 

Marketing Groningen bezoekt Westerkwartier

Het Westerkwartier en het Middag-Humsterland worden stevig op de toeristische kaart gezet. Marketing Groningen legde haar oor te luisteren in het gebied.De gemeenten en toeristische ondernemingen in het Westerkwartier strijden onverdroten door
17 februari 2010   
Lees verder →
 

CBS Visvliet-Pieterzijl beste ‘wecycle’ school

VISVLIET/PIETERZIJL - Van alle basisscholen in ons land heeft Christelijke Basisschool Visvliet-Pieterzijl het afgelopen jaar de meeste elektrische apparaten ingezameld. De schoolkinderen zamelden 4712 afgedankte huishoudelijke apparaten in. Daarmee mag de school zich de
17 februari 2010   
Lees verder →
 

College Zuidhorn somber VVD heeft oplossing

»naar de politiek paginaVandaag bleek weer eens dat de gemeente Zuidhorn de economische crisis serieus neemt. Tijdens de persbijeenkomst werd gezegd dat het nog onzeker is hoeveel er van overheidswege aan inkomsten wordt
16 februari 2010   
Lees verder →
 

Liefde in Grijpskerk goed voelbaar

GRIJPSKERK- “Mooi om er zo op zondagmiddag eens uit te gaan,” werd er opgemerkt vanuit het publiek. Cafe De Tapperij stond in teken van liefde, uitgedragen in muziek, dans en poëzie. Het
16 februari 2010   
Lees verder →
 

Nieuwe toeristische gids Middag-Humsterland

De gemeenten Winsum en Zuidhorn presenteren samen met de toeristische ondernemers uit het Middag-Humsterland de vernieuwde toeristische gids van het gebied. Op vrijdag 19 februari ontvangt gedeputeerde Douwe Hollenga de gids uit
16 februari 2010   
Lees verder →
 

CDA Zuidhorn met jongeren op stap

Fred Stol en Esther Grotenhuis tussen bezoekers van het feest.Het CDA Zuidhorn was afgelopen zaterdag aanwezig op een jongerenfeest in Zaal Balk. Lijsttrekker Fred Stol (40): “In de afgelopen jaren hebben we
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Politie Zuidhorn lost gewelddadige beroving op

Zuidhorn - Met de aanhouding van vier minderjarige verdachten in de leeftijd 14 t/m 17 jaar, afkomstig uit Zuidhorn, Briltil en Apeldoorn heeft de politie gewelddadige beroving opgelost. Op 18 december 2009
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Motie GL zorgt voor standpunt Zuidhorn kernafval

Motie GroenLinks zorgt voor standpunt van Zuidhorn tegen kernafval.De gemeenteraad van Zuidhorn heeft een motie van GroenLinks aangenomen, waarmee de raad zich uitspreekt tegen de mogelijke opslag van kernafval in de bodem
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Ook Aduard weet ijsbaan Zuidhorn te vinden

Zaterdag 13 februari werd de ijsbaan Zuidhorn druk bezocht. Gedurende de dag kwamen er mensen uit de gehele regio schaatsen in Zuidhorn. Een van de oorzaken hiervan was dat de ijsbaan in Aduard dicht
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Gratis met Switch naar Paradiso

SWITCH vertegenwoordigd Groningen in de Landelijke Halve Finales op zaterdag 13 maart a.s. in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. In Paradiso worden tv-registraties gemaakt voor o.a. de DVD ‘Live on Stage
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Politiek Zuidhorn wil hoge opkomst verkiezingen

De politieke partijen in Zuidhorn vinden het belangrijk, dat zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Die boodschap hebben zij uitgedragen tijdens het politiek forum over
15 februari 2010   
Lees verder →
 

CBS Het Anker helpt Haïti

Afgelopen vrijdag hebben een aantal leerlingen van CBS Het Anker in Zuidhorn namens de hele school een mooi bedrag op giro 555 voor Haïti gestort. Dit geld brachten ze bijeen door klusjes
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Loopgebeur’n doneert € 1600,-  aan Worldrunners

Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn schenkt een cheque van € 1600,- aan Stichting World Runners. In het afgelopen jaar heeft de Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn opnieuw drie hardloopwedstrijden (Hummel ZUIDHORuN, Waterborghloop en de Mit ’n
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Informatieavond nieuw Woonzorgunit te Niekerk

(18 februari 2010, De Rotonde te Niekerk, ontvangst vanaf 19.30 uur)(gewijzigde plannen Woonzorgunit te Niekerk, aanvraag bouwvergunning)Informatieavond omwonenden nieuw te bouwen Woonzorgunit te NiekerkOp donderdagavond 18 februari aanstaande zullen in het dorpshuis
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorner Puut of Milieuzak?

Webmaster is in de war. De zakken die bij hem in bus vielen waren bedrukt met het woord "Milieuzak" in plaats van het briljante "Zuidhorner Puut" van Jan Oomkes. Volgens Wethouder Hielema zit het
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Hoe de VVD Zuidhorn wil gaan bezuinigen

Nederland is in crisis. De overheid heeft miljarden schuld, de economie is nog zwak en banen verdwijnen. Het Rijk zal vanaf 2011 fors gaan bezuinigen. Naar verwachting zullen de bezuinigingen 20% van
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorner meiden weerbaar genoeg?

Bart Brandts Buys ontving 3 geïnteresseerde ouders op de informatieavond in Avalon over de te houden weerbaarheids trainingen voor meiden in Zuidhorn.“Een beetje een tegenvaller”. “Meiden vinden de training niet nodig terwijl
15 februari 2010   
Lees verder →
 

Schaatsdisco op ijsbaan Zuidhorn

IJsvereniging Oosterdeel-Langewold presenteert aanstaande vrijdag voor de eerste keer Disco Schaatsen op de ijsbaan Zuidhorn. Van 19.00 - 21.00 kan er geschaatst worden op Muziek verzorgd door EventMusic: Job van Loenen en Stoffer
15 februari 2010   
Lees verder →
 

GL en CU Zuidhorn willen armoedehulp

»naar de politiek paginaGroenLinks en ChristenUnie Zuidhorn slaan handen ineen bij bestrijding stille armoedeDiaconaal vertrouwenspersoon helpt mensen die overal vastlopen of zich niet durven meldenEr zijn aanwijzingen dat de zogenaamde stille armoede toeneemt,
13 februari 2010   
Lees verder →
 

Bekkering winnares Marathon Grand Prix

FALUN (ZWE) - Daniëlle Bekkering uit Den Ham heeft zaterdagmiddag de Marathon Cup Grand Prix gewonnen. Bij de laatste wedstrijd op het Runn-meer in Zweden eindigde ze op de zesde plaats. Dat was
13 februari 2010   
Lees verder →
 

Themabijeenkomst: Zuidhorn, trots en gastvrij!

»naar de politiek paginaImpulsen door internationaal keurmerk voor de gemeente ZuidhornOnder de titel ‘trots en gastvrij’ organiseert het CDA Zuidhorn donderdagavond 18 februari vanaf 19:45 uur een themabijeenkomst in zaal Balk te
12 februari 2010   
Lees verder →
 

Zeno kan (nog) beter

Vorige week haalde Zeno o.a. 2 gouden medailles op de 50 m. schoolslag in De Waterborgh. Afgelopen zaterdag voegden de zwemmers van Zeno 3 medailles op de langere 100m. rugslag aan toe.
11 februari 2010   
Lees verder →
 

Daniëlle Bekkering derde op Zuidlaardermeer

Daniëlle Bekkering wist woensdag de tocht op het Zuidlaardermeer, die onder zware omstandigheden werd verreden, als derde af te sluiten. Bij de vrouwen schreef Maria Sterk de wedstrijd over 60 kilometer op haar
11 februari 2010   
Lees verder →
 

Emailstoring Welkom in Zuidhorn.nl opgelost

De storing die deze week ontstond in het emailverkeer naar de site Welkom in Zuidhorn.nl is weer opgelost. De oorzaak blijkt een teveel aan dataverkeer geweest te zijn. Ofwel het was zo druk
11 februari 2010   
Lees verder →
 

Felle uithaal CU naar Groen Links over Co2 opslag

In de raadsvergadering van maandagavond diende GroenLinks twee moties in waarin de gemeente werd opgeroepen om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van ondergrondse CO2 opslag en opslag van kernafval.
11 februari 2010   
Lees verder →
 

Waterborgh Zuidhorn om niet naar Aquaflippers

Zwemclub De Aquaflippers wil de mogelijkheid onderzoeken om zelf de Waterborgh te beheren. Een bad zoals bijvoorbeeld in Kollum, waarover het Daglad van het Noorden 10 februari jl over berichtte, is te klein
11 februari 2010   
Lees verder →
 

Gemeente Zuidhorn geeft schoorvoetend aan Haiti

»naar de politiek paginaBovenop de financiele hulp die door de vele (kleinere) particuliere inzamelacties bijeen is gebracht is afgelopen maandag schoorvoetend door de gemeente Zuidhorn 10.000 euro toegezegd. De fracties zijn geen voorstander
10 februari 2010   
Lees verder →
 

“Follow” Welkom in Zuidhorn ook op Twitter

Ook via Twitter is de site Welkom in Zuidhorn.nl aanwezig. Via deze link »http://twitter.com/zuidhorntweets komt u er terecht. Onder het motto "Zuidhorn tweets" plaatst Webmaster diverse berichten via dit medium om u altijd en
10 februari 2010   
Lees verder →
 

De ijsbaan Zuidhorn heeft u nodig!Gelijk Aanmelden

Vrijwilligers gezochtDe ijsbaan Zuidhorn heeft vrijwilligers nodig. Zeker nu er ijs is, de baan sneeuwvrij gemaakt moet worden, chocolademelk gedronken wordt en er scheuren in het ijs komen, enz. Maar ook als
09 februari 2010   
Lees verder →
 

Alleen maar winnaars op sportdag basisscholen

Donderdag 4 en vrijdag 5 februari waren in de sporthal van Zuidhorn Sportdagen voor de basisscholen van Noord en Zuidhorn. Dit jaar verdeeld over twee dagen wat de rust en het speelplezier ten
09 februari 2010   
Lees verder →

Pagina

Kalender

februari 2010
m d w d v z z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28