Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Radio Westerkwartier op herhaling

Radio Westerkwartier zendt 24 uur per dag uit maar heeft gebrek aan "DJ's" Doordat Radio Westerkwartier op dit moment nog niet genoeg vrijwilligers heeft om een full time Radio programma te maken, zijn
17 januari 2011   
Lees verder →
 

WichterWest: geen felle concurrentie

eerste exemplaar cursusprogramma Wicht-in-Zicht aangeboden aan statenlid Ingrid Mortiers MIDWOLDE - Het speciaal voor en door WichterWest (ondernemende vrouwen in het Westerkwartier) ontwikkeld cursusprogramma Wicht-in-Zicht werd tijdens de bijzondere nieuwjaarshightea in Gasterij Theehuis
17 januari 2011   
Lees verder →
 

Foske Tamar Van der Wal snelste in sprint

BIDDINGHUIZEN - Schaatsster Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk heeft woensdag de veertiende wedstrijd, die meetelt voor de KPN Marathon Cup, gewonnen. In Biddinghuizen versloeg ze in de sprint Sandra 't Hart
13 januari 2011   
Lees verder →
 

Zo’n Zwembad willen we toch allemaal in Zuidhorn

Op de site http://www.beeldbankgroningen.nl vond surfster Margriet foto's van het vroegere openlucht zwembad de Dobbe in Zuidhorn. Op de foto staat de ingang van het openluchtzwembad "De Dobbe" aan het Van Starkenborghkanaal
12 januari 2011   
Lees verder →
 

Vrouw aangereden op stoep in Zuidhorn

Vrouw gewond bij aanrijding ZUIDHORN Een 64-jarige vrouw uit Zuidhorn is maandagmiddag op de Boslaan in Zuidhorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw werd, terwijl zij bij de brandweerkazerne op de
11 januari 2011   
Lees verder →
 

Politie onderzoekt inbraak cafetaria Kommerzijl

KOMMERZIJL De politie doet onderzoek naar een bedrijfsinbraak in Kommerzijl. Tussen zondagavond en maandagmiddag werd in een cafetaria in de Dorpsstraat in Kommerzijl ingebroken. De inbreker(s) kwamen via de achterzijde van de
11 januari 2011   
Lees verder →
 

Bakker Staghouwer weer doelwit inbrekers

Bakkerij Staghouwer is weer het slachtoffer geworden van inbrekers. Het is de vierde keer in vier maanden. Eigenaar Henk Staghouwer spreekt van een inbraakgolf in het noorden van het land. Het was de
10 januari 2011   
Lees verder →
 

Janneke Holwarda (Niehove) maakt schrijversdebuut

Janneke Holwarda uit Niehove is trainer, coach, actrice, mediator en met “Zeesteen” maakt ze haar debuut als schrijfster. Het is het verhaal over de lastige vlucht van de 17e jarige Mirjam uit
10 januari 2011   
Lees verder →
 

Ruiten van CBS De Windroos ingegooid

Onbekenden hebben zaterdagavond acht ruiten van een basisschool in Zuidhorn ingegooid. Toen de politie bij de school aan de Evertsenstraat kwam, sprak een getuige de agenten aan dat op dat moment even
10 januari 2011   
Lees verder →
 

ZENO bereikt doel in Winter Club Kampioenschappen

In het weekend van 8 en 9 januari heeft ZENO voor de tweede keer meegedaan aan de Winter Club Kampioenschappen. Deze werden deze keer in Stadskanaal gehouden. Een leuk voordeel hiervan was
10 januari 2011   
Lees verder →
 

Prijsuitreiking prijsvraag Personal Touch Travel

Zaterdag was de prijsuitreiking van de op de kerstmarkt gehouden prijsvraag van Personal Touch Travel. Tijdens de kerstmarkt waren er ruim 100 mensen die hebben meegedaan met de aktie: raad het gewicht
08 januari 2011   
Lees verder →
 

Historische Kring bijna voor dichte deur

Dankzij de oplettendheid van Bert Balk kon de onlangs gehouden lezing van de Historische Kring gewoon doorgaan. Bert Balk van Zalencentrum Balk te Zuidhorn bekeek de (complete) agenda van Welkom in Zuidhorn.nl en
08 januari 2011   
Lees verder →
 

Strooibeleid Zuidhorn funest voor sporters

Voor de sporters die naar de Sporthal gaan was het gisteravond haast onmogelijk om bij de Sporthal te komen. De weg naar de Sporthal was zo glad je kon er niet op fietsen
07 januari 2011   
Lees verder →
 

Dichteres Coby Poelman weer in de prijzen

Maandelijks doet Coby Poelman-Duisterwinkel mee aan het schrijven van een themagedicht voor de christelijke gedichtensite. Zij mocht daarvoor al vele eervolle vermeldingen ontvangen. Eén keer zelfs de gouden veer in 2008 en één
06 januari 2011   
Lees verder →
 

Weight Loss Challenge Westerkwartier

Grijpskerk -Velen van ons kennen het wel. Afslanken, maar het lukt niet echt of het is zonder ondersteuning lastig vol te houden.
06 januari 2011   
Lees verder →
 

Automobilist uit Zuidhorn krijgt klappen

Agressieve automobilist heeft losse handjesEen 20-jarige Stadjer heeft zich woensdagmorgen erg agressief gedragen in het wegverkeer. Hij kreeg het aan de stok met een medeweggebruiker en sloeg eerst in op diens auto
06 januari 2011   
Lees verder →
 

Klaassen voorzitter College van Bestuur Stenden

EMMEN/ASSEN - De Raad van Toezicht van Stenden hogeschool heeft Leendert Klaassen uit Zuidhorn per 1 maart 2011 benoemd tot voorzitter College van Bestuur Stenden hogeschool. Mr. L.J. Klaassen is vanaf 2005
06 januari 2011   
Lees verder →
 

Fennema betreurt regionalisering brandweer

Burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn betreurt het besluit van de Tweede Kamer tot regionalisering van de brandweer. Hierdoor worden de drie blusgroepen van de brandweer in Zuidhorn ondergebracht bij de regionale brandweer. "De
05 januari 2011   
Lees verder →
 

Leefbaarheidsprijs voor Heemkakel

In Zuidhorn werd dit jaar de leefbaarheidsprijs gewonnen door dorpskrant de Heemkakel uit Aduard. Na de ontvangst van de oorkonde en cheque van € 500 euro bedankte de heer Datema namens de club
05 januari 2011   
Lees verder →
 

“rotjongens” weer bezig in Zuidhorn

In de Molenstraat is de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht. Vandalen staken kerstbomen en spullen die klaar lagen voor de milieuboer in de brand. Of het dezelfde knapen zijn geweest die de
05 januari 2011   
Lees verder →
 

van der Dong maakt werk van organen

De Grijpskerker kunstenaar Johan van der Dong maakt een kunstwerk van dierlijke organen. Zijn werk wordt zaterdag onthuld in de kunstruimte van het Noorderstation in Groningen, liet hij maandag weten. Ook heeft
04 januari 2011   
Lees verder →
 

Noordhorn Lek waterleiding zet kelder vol water

Noordhorn - Zaterdagmorgen vroeg moest de brandweer van Zuidhorn uitrukken voor wateroverlast in een woning aan de Norritsstraat in Noordhorn. Ter plaatse bleek dat de waterleiding was geknapt in de kelder. De
03 januari 2011   
Lees verder →
 

Thijs wint kleurwedstrijd Echte Bakker Staghouwer

Thijs Bosman uit Zuidhorn mocht zaterdag 18 december een kijkje nemen bij graanmolen "Joeswert" in Feerwerd.   Thijs was de winnaar van een kleurwedstrijd bij Echte Bakker Staghouwer in Zuidhorn. De wedstrijd was gehouden
03 januari 2011   
Lees verder →
 

‘t Nut haalt Theater te Water naar Zuidhorn

De culturele vereniging ’t Nut Zuidhorn begint het nieuwe jaar goed door Theater te Water naar Zuidhorn te halen. Het theatergezelschap speelt 4 februari in In ’t Holt het stuk “ Van
03 januari 2011   
Lees verder →
 

Martin Korthuis uit Zuidhorn zingt met zachte G

De door hun Limburgse Ede Staal-vertolkingen bekende Paul van Loo en Ivo Rosbeek hebben een nummer van de Grunneger zanger en liedjesschrijver Martin Korthuis uit Zuidhorn op hun nieuwste album Vuurbeelde gezet.
03 januari 2011   
Lees verder →
 

Gehavend Aduard 2000 kan SC Rouveen niet aan

Aduard 2000-SC Rouveen 0-3 14. Domine 0-1 (strafschop), 71. Domine 0-2, 76. Korterink 0-3. Aduard trad door blessures en ziekte redelijk gehavend aan tegen SC Rouveen, zo ontbrak topscorer Daniël Postema wegens een
03 januari 2011   
Lees verder →
 

Ernstig gewonde bij steekincident Oldehove

Man aangehouden na steekincident Oldehove , 12-01-2011 o Een 19-jarige man uit Kommerzijl is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor poging doodslag. Agenten reageerden op een melding van een steekincident op de Aalsumerweg
02 januari 2011   
Lees verder →
 

Gezamenlijke afdeling P&O Grootegast en Zuidhorn

Sinds 1 januari 2011 hebben de gemeenten Grootegast en Zuidhorn één gezamenlijke afdeling Personeel en Organisatie (P&O-afdeling). Deze gezamenlijke afdeling is gehuisvest in het gemeentehuis van Zuidhorn. Door een aantal interne ontwikkelingen binnen
02 januari 2011   
Lees verder →
 

Coby Poelman-Duisterwinkel:tijd voor iets nieuws

Coby Poelman-Duisterwinkel start nieuw blogCoby Poelman-Duisterwinkel start nieuw blog Nu we een Grunneger Biebel hebben is er misschien ook vraag naar geloofsgedichten en bijbelgedichten in het Gronings. Ik hoop met mijn nieuwe blog aan deze behoefte te kunnen voldoen. Neem een kijkje op haar >>nieuwe blog. Hieronder één...
02 januari 2011   
Lees verder →
 

Politie onderzoekt baldadige jeugd Zuidhorn

Politie 'undercover' om einde te maken aan sneeuwballende jeugd. De politie onderzoekt het baldadig gedrag van een groep jeugd uit Zuidhorn. De groep (tussen 13 en 20 jaar) zorgde vanaf begin december voor
01 januari 2011   
Lees verder →

Pagina

Kalender

januari 2011
m d w d v z z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31