Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

WichterWest: geen felle concurrentie

17 januari 2011    Zuidhorn-nieuws
eerste exemplaar cursusprogramma Wicht-in-Zicht aangeboden aan statenlid Ingrid Mortiers MIDWOLDE - Het speciaal voor en door WichterWest (ondernemende vrouwen in het Westerkwartier) ontwikkeld cursusprogramma Wicht-in-Zicht werd tijdens de bijzondere nieuwjaarshightea in Gasterij Theehuis

eerste exemplaar cursusprogramma Wicht-in-Zicht aangeboden aan statenlid Ingrid Mortiers

MIDWOLDE - Het speciaal voor en door WichterWest (ondernemende vrouwen in het Westerkwartier) ontwikkeld cursusprogramma Wicht-in-Zicht werd tijdens de bijzondere nieuwjaarshightea in Gasterij Theehuis Midwolde gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door initiatiefneemster Myra Eeken-Hermans vol trots aangeboden aan Ingrid Mortiers, statenlid van de provincie Groningen voor de PvdA. “De provincie heeft de ontwikkeling van dit cursusprogramma financieel mede mogelijk gemaakt, vandaar dat ik graag het eerste exemplaar aan een statenlid van de provincie wil overhandigen. Wij weten dat de provincie de ondernemende vrouwen op het platteland een warm hart toedraagt, maar we hopen ook dat dat gevoel in de toekomst gepaard zal blijven gaan met klinkende munt.” Ingrid Mortiers nam het boekje dankbaar in ontvangst. “Wat ik zo bijzonder vind is dat vrouwen elkaar dingen gunnen. Er is geen sprake van felle concurrentie, wel van warme belangstelling voor elkaar en daarmee zaken voor elkaar krijgen.”

Achtergrondinformatie

Wicht-in-Zicht

Het cursusaanbod Wicht-in-Zicht is speciaal ontwikkeld voor de ondernemende vrouw in het Westerkwartier. Het cursusaanbod is verdeeld in 3 ‘bedrijven’ en elk bedrijf bestaat weer uit 3 modules. In totaal worden 9 modules aangeboden waarvoor elk apart ingeschreven kan worden, maar waarbij ook een combinatie gekozen kan worden.

Het eerste bedrijf is vooral bedoeld voor vrouwen die nog niet weten of ze willen starten met een eigen bedrijf. Ze twijfelen, willen graag hun eigen kracht beter leren kennen en willen graag weten of ze het in zich hebben om een ondernemer te zijn. De drie modules (1, 2 en 3) in dit bedrijf richten zich erop om daar antwoorden op te geven.

Het tweede bedrijf is een vrij zakelijk bedrijf met onderdelen als het schrijven van je eigen ondernemersplan, hoe richt ik mijn boekhouding en organisatie in. Dit is bedoeld voor vrouwen die besloten hebben een bedrijf te starten en vervolgens het bedrijf gaan opzetten. Maar ook voor vrouwen die bij hun bedrijf wellicht wat te weinig aandacht hebben besteed aan deze onderdelen of wel wat hulp hierbij kunnen gebruiken.

Het derde bedrijf ten slotte bestaat uit ingrediënten om jezelf en je bedrijf zichtbaar te maken, zowel persoonlijk als schriftelijk als tegenwoordig ook digitaal. Dus dan heb je je bedrijf ingericht en dan wil je jezelf en je product en/of bedrijf gaan promoten.Structuur WichterWest

Voor 2011 worden twee netwerkbijeenkomsten, een nieuwjaarsbijeenkomst en mogelijk een provinciale bijeenkomst georganiseerd. Het basislidmaatschap geeft korting op deze bijeenkomsten en daarnaast kan met voorrang worden ingeschreven op cursussen Wicht-in-Zicht.

Meer informatie over WichterWest of het cursusprogramma Wicht-in-Zicht waarvoor nu ingeschreven kan worden, kan opgevraagd worden via het » e-mailadres

17-01-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →