Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuws

 

Waterborgh reddingsplan gestart; Helpen!

Harry Mencke, initiatiefnemer van het vrijwilligers plan om zwembad de Waterborgh open te houden doet een oproep aan alle Zuidhorners.OPROEP VOOR ALLE ZUIDHORNERS Vrienden van de Waterborgh, De Waterborgh is momenteel dicht. Gemeente Zuidhorn
15 december 2010   
Lees verder →
 

Frisse website Oranjemarkt Zuidhorn

De secretaris van de Oranjemarkt Zuidhorn, Jettie Oostenbrug laat weten dat sinds gisteravond de nieuwe website http://www.oranjemarktzuidhorn.nl live gegaan is. "We hebben gekozen voor een rustige en makkelijk leesbare site zodat bezoekers in
15 december 2010   
Lees verder →
 

Agent Jaap Priet “Follow that man”

De afgelopen zaterdag aangehouden 38 jarige dief zal Zuidhorn niet licht vergeten. Hij werd betrapt tijdens het stelen van dekbedovertrekken bij de HEMA waarop de manager daarvan de achtervolging inzette. Jaap Priet liep ook
14 december 2010   
Lees verder →
 

“Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen”

M.Markwat uit Noordhorn verloor zaterdagavond 11 december zijn sporttas in Zuidhorn en mailde Webmaster met de vraag om dat te plaatsen. Aangezien Welkom in Zuidhorn.nl ook juist voor dat soort zaken is werd
14 december 2010   
Lees verder →
 

ijsvereniging: communicatie & visie

De afgelopen maandag gehouden informatiebijeenkomst van de ijsvereniging werd summier bezocht. Aanwezig waren het bestuur, de heer Berg ( Dhr Zwarteveen kon niet aanwezig zijn), Dhr Wildeboer en Dhr De Boer. De insteek was
14 december 2010   
Lees verder →
 

Boerenprotest tegen hogere ozb-heffing Zuidhorn

Zuidhorn - Boeren in de gemeente Zuidhorn voelen zich gedupeerd door een nieuw systeem dat is ingevoerd voor taxatie van hun onroerend goed. Volgens de plaatselijke LTO Noord-voorman Rudolf Feitsma uit Oldehove
14 december 2010   
Lees verder →
 

DJ Arma: tijd voor cadeautjes! gratis Downloads

DJArma, ooit begonnen met draaien in Zuidhorn , had nooit verwacht dat hij nu wekelijks met zijn producties en remixen te horen is op de grootste radio stations van Nederland! o,a Slam
14 december 2010   
Lees verder →
 

Bauke sportman van het jaar

Bauke Mollema uit Zuidhorn is als sportman van het jaar gekozen. Net als drie jaar geleden toen hij werd gekozen als sporttalent liet hij zijn moeder Anko tijdens het Groninger Sportgala 2010 de
14 december 2010   
Lees verder →
 

Geslaagde Try-out Stichting Teatur in Visvliet

De gymzaal van Visvliet was omgetoverd tot een 18e eeuwse balzaal waarin griezelige gravinnen, rare magiërs en andere vreemde personages rondliepen. Stichting Teatur organiseerde 2 try-outs van de musical 'Bal Masqué Horrorwitz'.
13 december 2010   
Lees verder →
 

Weinig volk in extra pendeltrein Zuidhorn

Zuidhorn - De extra spitstreinen van Arriva tussen Zuidhorn en Groningen trokken vanmorgen nog niet veel reizigers, maar die waren wel heel blij met de nieuwe pendeldienst. Ze verwachten dat anderen deze
13 december 2010   
Lees verder →
 

Nieuwe wandelroute in de maak: Westerkwartier Plus

160 km wandelen door het prachtige Westerkwartier, dat is wat de projectgroep ‘realisering wandelroute Westerkwartier Plus’ voor ogen heeft. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de routebeschrijving. In het voorjaar
13 december 2010   
Lees verder →
 

YES - Mini 5 “De Meeuwen” kampioen

"Onze meiden zijn volleybalkampioen geworden door doorzettingsvermogen en omdat ze een super leuk team met elkaar vormen". mailt de blije en trotse Helga Hummel. Sinds september spelen ze samen en hoe: leergierig, enthousiast
13 december 2010   
Lees verder →
 

GL: College steun zwemclub De Aquaflippers

Zwemclub De Aquaflippers is in zwaar weer terecht gekomen door de sluiting van zwembad De Waterborgh. GroenLinks wil dat de gemeente de zwemclub steunt in zijn strijd om te overleven. GroenLinks-raadslid Henk
13 december 2010   
Lees verder →
 

“Gouden Leeuw”  Jubileum Damtoernooi.

Donderdagavond 8 december werd in het Dorpshuis in Noordhorn voor de 25e keer het Gouden Leeuw damtoernooi voor 4 tallen gehouden. Ondanks het wisselvallige weer waren 32 dammers verdeeld in 8 teams aanwezig. Na
12 december 2010   
Lees verder →
 

Sintactie winnaar “Ga vooral door met deze actie”

Afgelopen vrijdag hebben bij Land Schoenmode in Zuidhorn de laatste drie hoofdprijswinnaars hun prijzen ontvangen. Tijdens de koffie werd nog even gesproken over de actie die al weer een groot aantal jaren wordt
12 december 2010   
Lees verder →
 

Radar scant historische grond in Aduard

Aduard - Onderzoekers nemen het voormalige kloosterrein in Aduard op de korrel. Het scanonderzoek begint volgende week. Op initiatief van de Historische Vereniging Aduard wordt dan een kijkje genomen in de grond.
12 december 2010   
Lees verder →
 

Raad van State stelt Zuidhorn in ongelijk

Zuidhorn/Aduard - B en W van de gemeente Zuidhorn hebben vorig jaar ten onrechte bestuursdwang toegepast bij de eigenaar van een rommelerf in Aduard. Dat blijkt uit een uitspraak van de afdeling
10 december 2010   
Lees verder →
 

Nieuwe woonwijk Zuiderzon te Zuidhorn

Op de plek van het bekende Zonnehuis in Zuidhorn start in het jaar 2011 de bouw van circa zestig woningen. Het basisplan voor deze nieuwe wijk Zuiderzon ligt klaar. Echter, de invulling
10 december 2010   
Lees verder →
 

25ste koopavondblues met of zonder burgemeester

Sinds november 2007 vindt er maandelijks de koopavondblues plaats. Op vrijdag 17 december wordt in hotel in 't Holt te Zuidhorn voor de 25ste keer de koopavondblues gehouden. "Zonder één cent subsidie 25
07 december 2010   
Lees verder →
 

Salon José viert uitbundig 20 jarig bestaan

20 jaar knippen in Zuidhorn Deze maand is het twintig jaar geleden dat José Beereboom besloot voor zichzelf te beginnen in Zuidhorn. In de Molenstraat vond zij een geschikt pand waar zij haar
07 december 2010   
Lees verder →
 

Zuidhorn bezuinigd op zout

Wethouder Stol maakte vandaag bekend dat in de zoektocht naar besparingen, die broodnodig zijn, een nieuwe post is gevonden. De wethouder heeft besloten 42 zoutbakken af te stoten. Deze bakken werden onderhouden
07 december 2010   
Lees verder →
 

Uitslagen Sinterklaas Actie Zakenkring Zuidhorn

Uitslagen 2010 3e trekking 6 dec. Sinterklaasactie € 50,- gewonnen door:Salomons, Hoendiep 47, Enumatil A. Renkema, Hoendiep 1, Enumatil R. Eiten, Koperwiek 21, Zuidhorn Ria Kwink, Langestraat 63, Noordhorn Rika Carsouw, Kumastraat 15, Zuidhorn Westra, Kerkpad 3, Oldehove Renate Schulte,
07 december 2010   
Lees verder →
 

Fennema: Fanerweg dicht

Op initiatief van de gemeente Zuidhorn is in de stuurgroep regio West gesproken over verkeersoplossingen tussen Zuidhorn en Leek. Onderwerp van gesprek waren de routes Zuidhorn-Enumatil- Pasop-Leek en Zuidhorn-Faan-Pasop-Leek. Vooral de toenemende druk op
07 december 2010   
Lees verder →
 

Bauke Mollema vertrokken naar Spanje

De uit Zuidhorn afkomstige wielrenner Bauke Mollema is eind vorige week naar Spanje vertrokken om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Mollema heeft samen met zijn vriendin een appartement gehuurd
07 december 2010   
Lees verder →
 

Feest voor Zeno in Helpman en Drachten

Zeno ging zaterdag met een gemotiveerde selectie op weg naar het schitterend gerestaureerde Helperbad in Groningen. Uiteraard weet je dan dat er minder resultaten kunnen worden verwacht als in het sterke deelnemersveld Trivia
06 december 2010   
Lees verder →
 

Sinterklaas op een fiets , hoe vind je zoiets !

Het schoolplein van CBS Het Anker in Zuidhorn stond vrijdagochtend 3 december vol met kinderen, meesters, juffen, vaders en moeders. Zij verwachten bezoek van Sinterklaas net als vele andere scholen. Vreemd genoeg ontbrak
06 december 2010   
Lees verder →
 

Hummel Tuintotaal plaatst kerstboom bij Zonnehuis

Maandagmiddag is op het plein voor het Zonnehuis een flinke kerstboom geplaatst. De boom, die ochtend vers gekapt, werd aangeboden aan het Zonnehuis door »Hummel Tuintotaal. Alhoewel medewerkers de boom het liefst in de
06 december 2010   
Lees verder →
 

Veel bronzen plakken voor Aquaflippers

Op 4 december hebben 18 zwemmers van de Aquaflippers meegedaan aan de 100 meterwedstrijd in het prachtige Helperbad in Groningen. De Aquaflippers konden de afgelopen week niet trainen vanwege de sluiting van
06 december 2010   
Lees verder →
 

Opheffen Aquaflippers ophanden

extra algemene ledenvergadering gepland Uitkomst Discussie gemeenteraad-college over Waterborgh uitermate teleurstellend. Een doorstart van de Waterborgh is weliswaar aangekondigd, maar die wordt niet binnen 3 a 4 maanden. verwacht. De Aquaflippesr voelen zich in
05 december 2010   
Lees verder →
 

Woede over sluiting Waterborgh

Onverkorte reactie over sluiting Waterborgh. ---------------------------------------------------------- Wat mij van het hart moet is dit: mijn dochter zal ook als dit college een exploitant uit de mouw haalt niet - zet de bril maar op
05 december 2010   
Lees verder →
 

Grijpskerker raakt echtgenote met klewang

Grijpskerk - Een dronken man uit Grijpskerk heeft donderdagavond zijn vrouw verwond met een klewang, een traditioneel Indonesisch zwaard. De man stond in zijn huis aan de Vereeniging met het zwaard te
05 december 2010   
Lees verder →

Pagina

Kalender

december 2010
m d w d v z z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31