Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Politiek jongerencafé succes

1 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
politiek café trekt dertig jongeren en andere belangstellenden
Jongerenavond feb23

Zuidhorn - Vrijdagavond 24 februari kwam een groep van dertig jongeren en andere belangstellenden samen in het Cultureel Centrum in Zuidhorn voor een politiek café georganiseerd door de PvdA Westerkwartier, GroenLinks Westerkwartier en de Jonge Socialisten Groningen. Drie jonge politici vertelden deze avond over belangrijke thema’s bij de komende verkiezingen, linkse samenwerking en het belang van jongeren in de politiek.

Kandidaat Statenlid voor de PvdA Stijn Honselaar opende de avond met een pitch over betaalbaar wonen en de verbinding tussen Stad en Ommeland. “Het is belangrijk om woningen te bouwen voor de langere termijn, dus duurzame woningen voor meerdere generaties”, aldus Stijn. Daarna kwam GroenLinks Statenlid Bas de Boer aan het woord. Hij nam de zaal mee in de duurzaamheidsopgave die de komende jaren op ons afkomt en het belang van jongeren in de politiek. “Om een leefbare planeet door te geven aan volgende generaties moeten we volop inzetten op duurzame energieopwekking. Jongeren, laat je horen in de politiek!”, hield Bas de zaal voor. PvdA Tweede Kamerlid Julian Bushoff hield vervolgens een vlammend betoog over het belang van eerlijke en sociale keuzes voor de toekomst. “De vooruitgang van de afgelopen tientallen jaren is kolossaal, maar niet eerlijk verdeeld. Een links beleid is hard nodig zodat iedereen weer mee kan doen. Het maakt dus uit wie er aan de knoppen zit!”

Na de pitches gingen de sprekers onder leiding van JS-Groningen voorzitter Thomas Schreuder in gesprek met het publiek. Onder andere het diezelfde dag verschenen rapport van de Parlementaire Enquête Commissie gaswinning en de energietoeslag voor studenten kwamen aan de orde. Na afloop van het inhoudelijke deel ging het gesprek informeel verder. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en wil iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd nogmaals bedanken.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Julian Bushoff (tweedekamerlid PvdA), Bas de Boer (statenlid GroenLinks) en Stijn Honselaar (kandidaat statenlid PvdA). Foto: Pieter Veenstra

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →