Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leefbaarheidsprijs gemeente blijft maar wel in andere vorm

4 november 2019    Zuidhorn-nieuws
juryprijs en publieksprijs en uitreiking tijdens 'Summerproat'
Leefbaarheidsprijs-2018 (7)

In navolging van de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn waarin de gemeente Westerkwartier fuseerde wordt ook een leefbaarheidsprijs in het leven geroepen.

In Leek werd de Leekster tak uitgereikt, Marum had de Jacques Drenthprijs, Grootegast een vrijwilligersfeest en Zuidhorn de leefbaarheidsprijs. In alle gevallen voor vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving.

De prijzen werden tijdens de nieuwjaarsreceptie uitreikt, de leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier zal tijdens de ‘Summerproat’, worden uitgereikt die de nieuwjaarsbijeenkomst vervangt. De Summerproat is een informele bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Westerkwartier voor inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden. Afgelopen juli vond de eerste bijeenkomst plaats. Aanwezigen waren erg enthousiast over de setting. Nu is besloten de Summerproat jaarlijks terug te laten komen als traditie in combinatie met de prijsuitreiking van de leefbaarheidsprijs. 

Er komt een jury- en een publieksprijs. Verenigingen of individuen die zich bijzonder inzetten voor hun omgeving kunnen kans maken op de prijs. Nomineren kan vanaf april, waarna de eerste uitreiking in de zomer van 2020 zal plaatsvinden.

Initiatiefvoorstel
De introductie van de leefbaarheidsprijs volgt op een initiatiefvoorstel van de raadsfractie van Sterk Westerkwartier. Burgemeester Ard van der Tuuk: “Dit is een mooi initiatief en het college heeft het voorstel daarom ook omarmd. We willen met deze prijzen de initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in het Westerkwartier in het zonnetje zetten en onze waardering laten blijken.”

Twee prijzen
Er zijn twee verschillende prijzen. De juryprijs bestaat uit een oorkonde en een prijzenbedrag. De eerste prijs is €500, de tweede €250 en de derde €100. Daarnaast is er een publieksprijs. De tien genomineerden worden op social media bekendgemaakt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Op deze manier maken de genomineerden ook kans op €500, (1e plaats) €250, (2e plaats) of €100, (3e plaats).


Eerdere winnaars  eefbaarheidsprijzen die in de gemeente Zuidhorn werden uitgereikt.
Oranjevereniging Pieterzijl (2006), Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn (2007), Stichting Regiotheater Niehove (2008), Stichting Visvliet Archief (2009), Aduarder dorpskrant De Heemkakel (2010), Jeugd & Jongerenwerk Oldehove (2011) en Stichting Grijpskerk Gezellig (2012), Inwoners Den Horn (2013), St. Bartoleshûs in Visvliet (2014) en Vrijwilligers van De Poel Grijpskerk (2015), Serious Request Zuidhorn (1) De Wierde en Historische Kring (2 en 3) (2016), Stichting Dorpshuis Niezijl Het Schanshuus Vervoerscommissie Lauwerzijl en Comité Aduard 825 (2 en 3) (2017), ZorgSaam Oldehove (1), Stichting Visvliet Vitaal (2) en Vereniging Dorpshuis Niehove (3) 2018

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanvraag mantelzorgwaardering 2019, Ard en Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 november 2019
Lees verder →
Brede school  arend jan zwarteveen fotografie  large

OBS de Borgh uit Zuidhorn ‘Meest mediawijze klas van Groningen’

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
De wedstrijd werd gehouden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’.
Lees verder →
Detailhandelvisie

Ondernemers en gemeente bijeen over visie detailhandel Westerkwartier

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor;” Het leeft bij u en ook bij ons”
Lees verder →