Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leefbaarheidsprijs gemeente blijft maar wel in andere vorm

4 november 2019    Zuidhorn-nieuws
juryprijs en publieksprijs en uitreiking tijdens 'Summerproat'
Leefbaarheidsprijs-2018 (7)

In navolging van de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn waarin de gemeente Westerkwartier fuseerde wordt ook een leefbaarheidsprijs in het leven geroepen.

In Leek werd de Leekster tak uitgereikt, Marum had de Jacques Drenthprijs, Grootegast een vrijwilligersfeest en Zuidhorn de leefbaarheidsprijs. In alle gevallen voor vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving.

De prijzen werden tijdens de nieuwjaarsreceptie uitreikt, de leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier zal tijdens de ‘Summerproat’, worden uitgereikt die de nieuwjaarsbijeenkomst vervangt. De Summerproat is een informele bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Westerkwartier voor inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden. Afgelopen juli vond de eerste bijeenkomst plaats. Aanwezigen waren erg enthousiast over de setting. Nu is besloten de Summerproat jaarlijks terug te laten komen als traditie in combinatie met de prijsuitreiking van de leefbaarheidsprijs. 

Er komt een jury- en een publieksprijs. Verenigingen of individuen die zich bijzonder inzetten voor hun omgeving kunnen kans maken op de prijs. Nomineren kan vanaf april, waarna de eerste uitreiking in de zomer van 2020 zal plaatsvinden.

Initiatiefvoorstel
De introductie van de leefbaarheidsprijs volgt op een initiatiefvoorstel van de raadsfractie van Sterk Westerkwartier. Burgemeester Ard van der Tuuk: “Dit is een mooi initiatief en het college heeft het voorstel daarom ook omarmd. We willen met deze prijzen de initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in het Westerkwartier in het zonnetje zetten en onze waardering laten blijken.”

Twee prijzen
Er zijn twee verschillende prijzen. De juryprijs bestaat uit een oorkonde en een prijzenbedrag. De eerste prijs is €500, de tweede €250 en de derde €100. Daarnaast is er een publieksprijs. De tien genomineerden worden op social media bekendgemaakt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Op deze manier maken de genomineerden ook kans op €500, (1e plaats) €250, (2e plaats) of €100, (3e plaats).


Eerdere winnaars  eefbaarheidsprijzen die in de gemeente Zuidhorn werden uitgereikt.
Oranjevereniging Pieterzijl (2006), Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn (2007), Stichting Regiotheater Niehove (2008), Stichting Visvliet Archief (2009), Aduarder dorpskrant De Heemkakel (2010), Jeugd & Jongerenwerk Oldehove (2011) en Stichting Grijpskerk Gezellig (2012), Inwoners Den Horn (2013), St. Bartoleshûs in Visvliet (2014) en Vrijwilligers van De Poel Grijpskerk (2015), Serious Request Zuidhorn (1) De Wierde en Historische Kring (2 en 3) (2016), Stichting Dorpshuis Niezijl Het Schanshuus Vervoerscommissie Lauwerzijl en Comité Aduard 825 (2 en 3) (2017), ZorgSaam Oldehove (1), Stichting Visvliet Vitaal (2) en Vereniging Dorpshuis Niehove (3) 2018

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

fierljeppengrijpskerk

In augustus weer Fierljeppen in Grijpskerk

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
uitgestelde fierljepseizoen begint 18 juli
Lees verder →
Heer bronsema  (2)

Lintje van de koning én van Naëlle ( en die is groter )

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Koninklijke onderscheiding voor heer Bronsema en mevrouw Helder
Lees verder →
Beachvolleybal-clinic-2020

Smashen in het zand met Alexander en Yorick

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jeugd De Meeuwen geniet van clinic Nederlandse beachvolleybaltop
Lees verder →
Voedselbank voorzitters

Overdracht ‘Bloedserieus’ naar Hogeland

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Na de zomer gaat de inzamelactie van start in het Hogeland
Lees verder →
Glasdraad-handeling

GlasDraad en Rodin graven samen een gat voor kabels

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Beide bedrijven werken samen bij de aanleg van snelle internetverbindingen in de gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →