Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kanaalpop kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

27 februari 2013    Zuidhorn-nieuws
Eerder won Kanaalpop al de provinciale vrijwilligersprijs.
Oranjefonds

Zuidhorn - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Kanaalpop doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Zuidhorn. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

“ Kanaalpop is in 2008 ontstaan vanuit het jongerenwerk van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Een groep van zo’n 40 jonge vrijwilligers organiseert jaarlijks een groots en gevarieerd muziekfestival. Ze worden daarbij ondersteund door een aantal oudere vrijwilligers. Met elkaar vormen deze vrijwilligers een creatieve, hardwerkende groep die Kanaalpop hebben ontwikkeld tot een festival waar je “u” tegen zegt.
Kanaalpop is een mooi en goed voorbeeld van een activiteit vóór en dóór jongeren. Jongeren geven hiermee vorm aan hun eigen muziekcultuur.
In 2008 begonnen als een muziekfestival van één dag, is Kanaalpop in 2012 uitgegroeid tot een muzikaal evenement voor jong en oud dat 3 dagen in beslag neemt en bijna 4000 bezoekers trekt. Ook het zoeken van sponsors is een taak van de vrijwilligers. Zij slagen er ieder jaar weer in om zoveel sponsoren te vinden zodat het festival gratis toegankelijk is.
Het is een enorme prestatie dat jonge vrijwilligers een dergelijk groots evenement organiseren, dat in andere plaatsen in Nederland door professionele bedrijven wordt gedaan.
Het vraagt een grote mate van zelfwerkzaamheid en organisatietalent om een dergelijk grootschalig popfestival met vrijwilligers te organiseren.
Behalve een muziekfestival is Kanaalpop ook een familiefestival. Voor kinderen wordt er namelijk ook van alles georganiseerd tijdens het festival. Juist de combinatie van een muziekfestival  gecombineerd met activiteiten voor de kleintjes spreekt menig bezoeker erg aan.
Aanvankelijk waren het vooral jonge, lokale en regionale artiesten die op Kanaalpop een podium kregen om zich te presenteren. In het jubileumjaar 2012 stonden er voor het eerst 2 internationale acts op het podium en waren er 2 podia beschikbaar.
Bovendien werd er samenwerking gezocht met jonge bewoners van het Zonnehuis en studenten van de onderwijsinstelling  het Noorderpoort College die filmopnamen gemaakt hebben tijdens Kanaalpop 2012.
Het evenement heeft een regionale en provinciale uitstraling, staat goed bekend en wordt goed bezocht. Het is een gratis evenement van formaat. “

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →