Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kanaalpop kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

27 februari 2013    Zuidhorn-nieuws
Eerder won Kanaalpop al de provinciale vrijwilligersprijs.
Oranjefonds

Zuidhorn - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Kanaalpop doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Zuidhorn. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

“ Kanaalpop is in 2008 ontstaan vanuit het jongerenwerk van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Een groep van zo’n 40 jonge vrijwilligers organiseert jaarlijks een groots en gevarieerd muziekfestival. Ze worden daarbij ondersteund door een aantal oudere vrijwilligers. Met elkaar vormen deze vrijwilligers een creatieve, hardwerkende groep die Kanaalpop hebben ontwikkeld tot een festival waar je “u” tegen zegt.
Kanaalpop is een mooi en goed voorbeeld van een activiteit vóór en dóór jongeren. Jongeren geven hiermee vorm aan hun eigen muziekcultuur.
In 2008 begonnen als een muziekfestival van één dag, is Kanaalpop in 2012 uitgegroeid tot een muzikaal evenement voor jong en oud dat 3 dagen in beslag neemt en bijna 4000 bezoekers trekt. Ook het zoeken van sponsors is een taak van de vrijwilligers. Zij slagen er ieder jaar weer in om zoveel sponsoren te vinden zodat het festival gratis toegankelijk is.
Het is een enorme prestatie dat jonge vrijwilligers een dergelijk groots evenement organiseren, dat in andere plaatsen in Nederland door professionele bedrijven wordt gedaan.
Het vraagt een grote mate van zelfwerkzaamheid en organisatietalent om een dergelijk grootschalig popfestival met vrijwilligers te organiseren.
Behalve een muziekfestival is Kanaalpop ook een familiefestival. Voor kinderen wordt er namelijk ook van alles georganiseerd tijdens het festival. Juist de combinatie van een muziekfestival  gecombineerd met activiteiten voor de kleintjes spreekt menig bezoeker erg aan.
Aanvankelijk waren het vooral jonge, lokale en regionale artiesten die op Kanaalpop een podium kregen om zich te presenteren. In het jubileumjaar 2012 stonden er voor het eerst 2 internationale acts op het podium en waren er 2 podia beschikbaar.
Bovendien werd er samenwerking gezocht met jonge bewoners van het Zonnehuis en studenten van de onderwijsinstelling  het Noorderpoort College die filmopnamen gemaakt hebben tijdens Kanaalpop 2012.
Het evenement heeft een regionale en provinciale uitstraling, staat goed bekend en wordt goed bezocht. Het is een gratis evenement van formaat. “

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →