Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Eerste auto’s gemeente Westerkwartier “zo duurzaam mogelijk ”

28 januari 2019    Zuidhorn-nieuws
Maar niet op Groen gas of stroom
Autos openbare werken (1)

Vorige week heeft de officiële overdracht plaats gevonden van een aantal nieuwe voertuigen aan wethouder Geertje Dijkstra voor het team Openbare Werken in Marum. Dit zijn de eerste auto’s die in de huisstijl van de gemeente Westerkwartier de weg op gaan.

In plaats van elektrisch of aardgas/groengas zijn benzine- en dieselauto’s aangeschaft. Dit uit praktische overwegingen wordt desgevraagd gesteld.

Elektrisch auto’s zijn niet RDW-goedgekeurd voor een trekhaak en de tankmogelijkheden voor aardgas/groengas zijn nog erg beperkt. In Leek en bij de gemeente werf in Noordhorn kan wel Groen Gas getankt worden. In of bij Grootegast en Marum nog niet. De onlangs aangeschafte bedrijfswagens zouden daardoor veel onnodige kilometers moeten rijden om te tanken.

Uiteraard streeft de gemeente Westerkwartier er naar om het bedrijfswagenpark zo veel mogelijk te verduurzamen, echter dit wel binnen de technische en praktische mogelijkheden op dat moment.

De auto´s zijn geleverd door de firma Century, hierop kwam enige kritiek omdat ook in het Westerkwartier voldoende autobedrijven zijn.

De nieuwe auto’s vervangen verouderde exemplaren. De overige auto’s van de voormalige gemeenten worden de komende tijd 1 voor 1 voorzien van de nieuwe huisstijl.

 

Naar aanleiding van dit artikel stelde raadslid Han Warmelink ( GL) een aantal vragen tijdens een raadsvergadering aan de wethouder of duurzaamheid wel een rol had gespeeld bij de aanschaf van de bedrijfswagens en waarom er in het verstrekte persbericht geen aandacht aan werd besteed. In het coalitie akkoord staat bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat de gemeente een voorbeeldfunctie neemt milieu bewustzijn en duurzaamheid. Met name bij de aanschaf van nieuwe auto’s. Hij vond het een gemiste kans.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →