Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Structurele zonwering voor optimale controle over zonlicht

25 maart 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Kikstra Zonwering Noordhorn
Kikstra (2020

Het is fijn als de zon schijnt, maar het zonlicht kan ook een hinderlijke factor zijn. Bijvoorbeeld omdat het dan te warm wordt in je huis of bedrijfspand. Of omdat het licht op een belemmerende manier in de ogen of op het beeldscherm schijnt. Het toepassen van structurele zonwering is daar een oplossing voor. Daarmee is er namelijk sprake van het behouden van optimale controle over de inval van zonlicht. Kikstra zonwering probeert meer te bieden dan alleen deze oplossing. Bij Kikstra gaat het erom mee te denken bij complete outdoor concepts. Lees hier verder wat structurele zonwering eigenlijk inhoudt!

Wat is structurele zonwering?
Het is als eerste belangrijk om te weten wat structurele zonwering precies is. Deze vorm van zonwering is het beste te omschrijven als een architecturale en esthetisch verantwoorde zonwering met een blijvend karakter. De gevel van je woning of kantoor krijgt met het praktische zonwerende systeem een exclusieve uitstraling. 

Horizontale of verticale uitvoering
Op het gebied van outdoor concepts voor wat betreft de structurele zonwering zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Zo is het mogelijk om voor een horizontale of verticale uitvoering te kiezen. Beide opties zijn even functioneel, maar de aanblik aan de gevel is net even anders. Het is dus mogelijk om met de gewenste uitstraling rekening te houden net als met de grootte en vormgeving van de ramen. Een luifel is een voorbeeld van een horizontale uitvoering boven het raam. Zo zijn lamellen verticaal te bevestigen aan een draagstructuur op de gevel voor de ramen. 

Outdoor living optimaliseren
Structurele zonwering is perfect om controle te houden over het binnenklimaat en invallend zonlicht. Het is daarnaast mogelijk om ook buiten daarover controle te hebben. Outdoor living is een verlengstuk van het leven in huis. De populariteit van terrasoverkappingen aan huis, veranda’s en pergola’s neemt dan ook zienderogen toe. Ook in dat kader is er in zonwering met een structureel karakter te voorzien. Bijvoorbeeld door pergola zonwering toe te passen op de buitenruimte waar je veel tijd doorbrengt. In dit verband is er sprake van een pergola als vrijstaande overkapping of overkapping aan huis. 

Pergolascherm als zonwerende overkapping
Een pergolascherm is een vorm van terrasoverkapping uitgevoerd als structurele zonwering die aan de gevel wordt bevestigd. De voorzijde heeft daarbij smalle staanders die de draagconstructie vormen voor het zonnedoek. Het voordeel van deze zonwering is dat het doek via de geleiderails is uit te rollen en in te rollen. Zo heb je de volledige controle over de toelating van het zonlicht en de warmte van de zon. Er zijn op het gebied van structurele zonwering voor buiten dan ook allerlei oplossingen beschikbaar.

Kikstra Zonwering
Handelsweg 8 M-P
9804 TK Noordhorn
0594-851050
06-83193643
https://kikstrazonwering.nl

  • Kikstra-products (1)
  • Kikstra-products (2)
  • Kikstra-products (3)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Vrijwilligers  2023

Gemeente Westerkwartier waardeert de inzet van vrijwilligers enorm

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
7 december is het de Dag van de Vrijwilliger.
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →