Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kamerlid Stieneke van der Graaf (CU) bezoekt Collectief Groningen West

6 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
​Meer natuurlijke variatie in een aantrekkelijk agrarisch landschap, hier staat Collectief Groningen West voor
Stieneke van der graaf- nieuwenhuis

Dit betekent een gezonde bodem, schoon water en ruimte voor de weidevogel. Het gebied van het collectief strekt zich uit van de Wilp tot Rottum en van Visvliet tot Noordlaren. In dit gebied zijn zo’n 750 leden aangesloten, waarvan ruim 500 agrarisch ondernemer zijn.

Stieneke van der Graaf, kamerlid namens de ChristenUnie en woonachtig in Groningen en de nummer 6 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de verkiezingen op 17 maart, had de fractie van de ChristenUnie uitgedaagd om een werkbezoek te regelen, dat zowel voor de gemeentelijke als de landelijke politiek relevant is.

Op woensdag 3 maart waren Van der Graaf en een afvaardiging van de fractie (Peter Holsappel, Koos Siegers en Jeroen Hoving) van harte welkom bij Collectief Groningen West. Door Liesbeth de Haan (directeur) werden wij meegenomen in het ontstaan en de doelstellingen, waarbij de hoofdzaak van de werkzaamheden ligt bij weidevogelbeheer, biodiversiteit, duurzame landbouw en houtsingelstructuren. Als oud lid van de provinciale staten was Stieneke erg verheugd om te zien en te horen waarmee het Collectief aan de slag is. “Ik ben onder de indruk van de bevlogenheid en de gezamenlijke aanpak van de boeren om via het Collectief agrarisch natuurbeheer vorm te geven. Het is daarnaast ook goed om met elkaar te spreken over de zorgen die leven of er in Nederland nog toekomst is voor hun bedrijf, over het belang van een eerlijke prijs voor agrarische producten en de zorgen over bedrijfsopvolging. Dat is een boodschap die ik zeker meeneem naar Den Haag.”

Na deze presentatie gingen de deelnemers naar het melkveebedrijf van de familie Nieuwenhuis. Ondanks de mist was het daar goed zichtbaar hoe op het land al de voorbereidingen zijn getroffen voor het nieuwe weidevogelseizoen. Een plas dras locatie werd bezocht waarbij uitleg werd gegeven door vader en zoon Nieuwenhuis over de kansen die hier gecreëerd worden om de voortplanting van weidevogels te bevorderen.

Voor Stieneke van der Graaf was dit de aftrap van haar regiotour door de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Zeeland, op weg naar de tweede Kamerverkiezingen van 17 maart aanstaande. Na dit bezoek snelde zij zich naar de gemeente Eemsdelta op weg naar een volgend bezoek.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Uitreiking bewust wonen westerkwartierprijs 15apr21

Bijensnelweg goed voor Bewust Wonen Westerkwartierprijs

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Het idee in Midwolde is als winnaar uit de bus gekomen
Lees verder →
Cursisten politiek bewust politiek actief

Politiek leeft onder inwoners van Westerkwartier

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
50 inwoners gaan deelnemen aan de cursus
Lees verder →
Zaaien

Gedeputeerde Staghouwer en wethouder Nederveen zaaien bloemrijke berm in

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Versterken kwaliteit van het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn
Lees verder →
Hospice vredeborgh

Hospice Vredeborgh leek ook open in Corona tijd

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
​Soms is het niet mogelijk om thuis te blijven om verschillende redenen
Lees verder →
Stemmen-met-stemmal-1

Voortaan ook met visuele beperking zelfstandig stemmen in het Westerkwartier

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Toegankelijk stemmen voor iedereen
Lees verder →
 

Leerlingen Lindenborg geslaagd voor DELF-diploma

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Drie leerlingen van vestiging Lindenborg van rsg de Borgen in Leek ontvangen hun DELF-diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 mei 2021.
Lees verder →