Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Smartphone

Heb je een nieuwe telefoon nodig? Of je nu een tech-fanaat bent die altijd op zoek is naar de nieuwste snufjes of gewoon op zoek bent naar een betrouwbaar toestel voor alledaags gebruik, je wilt een telefoon kiezen die bij je past. Met zoveel opties om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn. Met deze tips vind je de telefoon die aansluit op je wensen.

Besturingssysteem
Een van de eerste beslissingen die je moet nemen, is welk besturingssysteem je wilt gebruiken. De meeste smartphones draaien op Android of iOS. In de basis kun je hetzelfde met deze systemen, maar de werking verschilt aanzienlijk. Het is daarom vaak slim om bij hetzelfde besturingssysteem te blijven, aangezien je dit systeem al kent en begrijpt. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het hangt af van je persoonlijke voorkeur en gewenning. Als je al gewend bent aan de interface van iOS, kan een iPhone de juiste keuze voor je zijn. Aan de andere kant: als je graag meer aanpassingsmogelijkheden hebt, is Android misschien meer jouw stijl. Android vind je op veel telefoons, zoals een Samsung of OnePlus. De telefoons van Apple hebben iOS: een eigen besturingssysteem op iPhones. Op basis van je keuze voor het besturingssysteem, kies je ook extra’s uit. Denk aan een iPhone 15 Pro Max hoesje, als je het bijbehorende toestel gebruikt. Neem in ieder geval de tijd om hierin een passende beslissing te maken.

Type gebruik
Stel vast op welke manier je de telefoon gebruikt. Iemand die urenlang per dag het toestel in de hand heeft en veel functionaliteiten belangrijk vindt, heeft een andere telefoon nodig dan iemand die het apparaat vooral gebruikt om te bellen of eens een keer een berichtje te sturen. Kijk onder andere naar de rekenkracht van het apparaat, maar bijvoorbeeld ook naar de batterijduur. Niets is immers zo frustrerend als een lege batterij halverwege de dag. Sommige modellen hebben goede batterijcapaciteiten die je zonder problemen door een lange dag heen loodsen, terwijl andere telefoons vaker aan de lader moeten. Je kunt ook gaan voor een telefoon met een snellaadfunctie, zodat je het toestel maar kort hoeft op te laten. Nog iets om mee te nemen: de opslagruimte, die je nodig hebt voor onder andere je apps en foto’s. Als je fan bent van het downloaden van apps, het maken van foto's en het opslaan van muziek, is voldoende opslagruimte belangrijk. Tegenwoordig bieden smartphones verschillende opslagopties, variërend van 64 GB tot wel 1 TB. Bedenk hoeveel ruimte je echt nodig hebt.

Camera
Maak je graag mooie foto’s en video’s met de smartphone? Dan is het zeker belangrijk om te kijken naar de camera in de telefoon. Hier zitten namelijk grote verschillen in, tussen het ene en het andere toestel. Of je nu graag foto's deelt op sociale media of gewoon mooie kiekjes wilt maken voor jezelf, een goede camera is al snel essentieel. Controleer de specificaties, kijk naar het aantal megapixels, en overweeg extra functies zoals nachtmodus of een groothoeklens. Gelukkig zijn dergelijke functies in steeds meer smartphones te vinden. Je kunt ook voor een smartphone kiezen met een camera die haast lijkt op een professionele camera, om dit niveau nog verder te verhogen.

Budget
Bepaal hoeveel geld je ongeveer wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon. De prijzen variëren namelijk enorm. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede opties in verschillende prijsklassen. Een fortuin uitgeven hoeft heus niet, als je dit niet belangrijk vindt voor de smartphone. Kies in dat geval gewoon voor een budgetvriendelijke optie. Nog een idee: kies een refurbished telefoon, om kosten te besparen. Zo’n telefoon is eerder door iemand anders gebruikt (vaak voor een korte periode), maar weer opgeknapt en kan nog prima een ronde mee.

Van een eenvoudige tot een geavanceerde telefoon: er is voor iedereen het perfecte design te vinden. Weet wel waar je op kunt letten – van opslagruimte tot camera, en van batterijduur tot besturingssysteem. Zo kom je tot de ideale keuze.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →