Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-01-08 Eremetaal kleindierfokkers Aduard

19 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
aduard - Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit

aduard -
Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit Aduard en zijn zoon Henk (49) uit Niekerk sleepten bij de jaarlijkse clubtentoonstelling in oktober de eerste prijs in de wacht voor het mooiste dwerghoen.

Die titel werd u beloond met koninklijk eremetaal. De Aduarder Sportfokkers die vijftig jaar bestaan, kregen het ereteken niet cadeau. Als voorzitter van het bestuur stapte Henk Hogewerf een jaar geleden al naar de gemeente Zuidhorn om de hoge onderscheiding aan te vragen.
Na het bewandelen van een lange weg langs B en W én de commissaris van de koningin kwam pas negen maanden later het bericht dat het Hare Majesteit had behaagd de onderscheiding toe te kennen.

"Bij het 40-jarig bestaan van onze club ging de medaille naar de kampioen bij de konijnen. Nu besloten we als bestuur het ereteken te bestemmen voor de winnaar bij de dwerghoenen." Hogewerf jr. wist toen uiteraard nog niet dat de onderscheiding bij hem en zijn vader terecht zou komen.

Vader en zoon Hogewerf verwierven in 40 jaar tijd veel meer prijzen. Tijdens de Noordshow onlangs in Zuidlaren met 3000 inzendingen uit het hele Noorden werd de Wyandotte van de familie Hogewerf nog uitgeroepen tot op één-na-mooiste dwerghoender. Senior en junior bedrijven hun hobby samen.

Henk Hogewerf vindt dat zijn vader de meeste aanspraak op de koninklijke prijs kan maken. "Vijfentwintig jaar geleden werd een soortgelijke medaille uitgeloofd bij een expositie van de pluimveevereniging in Groningen. Mijn vader leverde het kampioensdier maar greep naast de prijs omdat hij geen lid was van de Groninger club. Deze medaille betekent eindelijk gerechtigheid."
Een provinciale medaille werd gisteravond uitgereikt aan H. Zwakenberg uit Sauwerd die het mooiste konijn inzond bij de laatste clubtentoonstelling van de 86 leden tellende Aduarder Sportfokkers.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →
Kerstpakket radio

Tijdens Winterfair live radio vanuit hal bij Albert Heijn Zuidhorn

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Stichting Kerstpakket Westerkwartier helpt diegene die nét buiten de boot vallen
Lees verder →