Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-01-08 Eremetaal kleindierfokkers Aduard

19 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
aduard - Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit

aduard -
Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit Aduard en zijn zoon Henk (49) uit Niekerk sleepten bij de jaarlijkse clubtentoonstelling in oktober de eerste prijs in de wacht voor het mooiste dwerghoen.

Die titel werd u beloond met koninklijk eremetaal. De Aduarder Sportfokkers die vijftig jaar bestaan, kregen het ereteken niet cadeau. Als voorzitter van het bestuur stapte Henk Hogewerf een jaar geleden al naar de gemeente Zuidhorn om de hoge onderscheiding aan te vragen.
Na het bewandelen van een lange weg langs B en W én de commissaris van de koningin kwam pas negen maanden later het bericht dat het Hare Majesteit had behaagd de onderscheiding toe te kennen.

"Bij het 40-jarig bestaan van onze club ging de medaille naar de kampioen bij de konijnen. Nu besloten we als bestuur het ereteken te bestemmen voor de winnaar bij de dwerghoenen." Hogewerf jr. wist toen uiteraard nog niet dat de onderscheiding bij hem en zijn vader terecht zou komen.

Vader en zoon Hogewerf verwierven in 40 jaar tijd veel meer prijzen. Tijdens de Noordshow onlangs in Zuidlaren met 3000 inzendingen uit het hele Noorden werd de Wyandotte van de familie Hogewerf nog uitgeroepen tot op één-na-mooiste dwerghoender. Senior en junior bedrijven hun hobby samen.

Henk Hogewerf vindt dat zijn vader de meeste aanspraak op de koninklijke prijs kan maken. "Vijfentwintig jaar geleden werd een soortgelijke medaille uitgeloofd bij een expositie van de pluimveevereniging in Groningen. Mijn vader leverde het kampioensdier maar greep naast de prijs omdat hij geen lid was van de Groninger club. Deze medaille betekent eindelijk gerechtigheid."
Een provinciale medaille werd gisteravond uitgereikt aan H. Zwakenberg uit Sauwerd die het mooiste konijn inzond bij de laatste clubtentoonstelling van de 86 leden tellende Aduarder Sportfokkers.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jasper been

RABO baalt van Noordhorner journalist Jasper Been

16 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Been legt betrokkenheid bank bloot bij illegale ontbossers Brazilië
Lees verder →
Taxi nuis publiek vervoer

Inwoners Westerkwartier erg tevreden over Wmo- en leerlingenvervoer

16 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Ouders van leerlingen en Wmo-reizigers waarderen de behulpzaamheid van de chauffeur
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over compostvat, zorgen over uw buren & Kortingsactie fietshelm

16 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 april 2024
Lees verder →
Bricabrac (1)

Volop belangstelling voor garageverkoop / Bricabrac De Gast 62

14 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Komende zaterdag 20 april van 11:00u - 16:00u weer een mogelijkheid om langs te komen
Lees verder →
437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →