Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-01-08 Eremetaal kleindierfokkers Aduard

19 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
aduard - Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit

aduard -
Tijdens de jubileumreceptie van kleindierenvereniging Aduarder Sportfokkers ontvingen vader en zoon Hogewerf dinsdagavond uit handen van handen van burgemeester Bertus Fennema van Zuidhorn een koninklijke medaille. Sijbren Hogewerf (81) uit Aduard en zijn zoon Henk (49) uit Niekerk sleepten bij de jaarlijkse clubtentoonstelling in oktober de eerste prijs in de wacht voor het mooiste dwerghoen.

Die titel werd u beloond met koninklijk eremetaal. De Aduarder Sportfokkers die vijftig jaar bestaan, kregen het ereteken niet cadeau. Als voorzitter van het bestuur stapte Henk Hogewerf een jaar geleden al naar de gemeente Zuidhorn om de hoge onderscheiding aan te vragen.
Na het bewandelen van een lange weg langs B en W én de commissaris van de koningin kwam pas negen maanden later het bericht dat het Hare Majesteit had behaagd de onderscheiding toe te kennen.

"Bij het 40-jarig bestaan van onze club ging de medaille naar de kampioen bij de konijnen. Nu besloten we als bestuur het ereteken te bestemmen voor de winnaar bij de dwerghoenen." Hogewerf jr. wist toen uiteraard nog niet dat de onderscheiding bij hem en zijn vader terecht zou komen.

Vader en zoon Hogewerf verwierven in 40 jaar tijd veel meer prijzen. Tijdens de Noordshow onlangs in Zuidlaren met 3000 inzendingen uit het hele Noorden werd de Wyandotte van de familie Hogewerf nog uitgeroepen tot op één-na-mooiste dwerghoender. Senior en junior bedrijven hun hobby samen.

Henk Hogewerf vindt dat zijn vader de meeste aanspraak op de koninklijke prijs kan maken. "Vijfentwintig jaar geleden werd een soortgelijke medaille uitgeloofd bij een expositie van de pluimveevereniging in Groningen. Mijn vader leverde het kampioensdier maar greep naast de prijs omdat hij geen lid was van de Groninger club. Deze medaille betekent eindelijk gerechtigheid."
Een provinciale medaille werd gisteravond uitgereikt aan H. Zwakenberg uit Sauwerd die het mooiste konijn inzond bij de laatste clubtentoonstelling van de 86 leden tellende Aduarder Sportfokkers.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →