Zunobri A1 speelt goede wedstrijd, maar bekert niet verder

24 september 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
tegenstander een maatje te groot
Korfbal-fred pera

Donderdag 21 september, een bijzondere dag voor de Zuidhorner junioren. Een jaar geleden gestart in de 5e klasse junioren en inmiddels uitkomend in de 3e klasse. Deze avond kwam voor de juniorenbeker De Granaet A1 uit Dokkum op bezoek die uitkomen in de 2e klasse. Op voorhand een lastige, maar mooie krachtmeting voor Zunobri A1.

Om half 8 floot scheidsrechter Veldhuis voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Het waren de gasten die op voorsprong kwamen maar door goals van o.a Stefan Steenbergen en Cho Luining bleef Zunobri A1 bij. Bij een stand van 5-9 was het Wieke Weima die met een kenmerkende doorloopbal voor de aansluiting zorgde, 6 -9. Zunobri A1 haalde in de eerste helft een hoog niveau maar wist helaas niet de profiteren van enkele vrije ballen en strafworpen. Hierdoor konden de gasten uit Dokkum hun voorsprong vasthouden tot aan de rust. De stand bij de rust was 8 – 12.

In de rust kreeg het team de complimenten voor het vertoonde spel en werd er afgesproken om vol door te gaan in de tweede helft. Na rust was het De Granaet die als eerste wist te scoren maar reageerden de Zuidhorners gelijk met 2 treffers, 10 – 13. Bij deze tussenstand leek het Zunobri verzet gebroken en liepen de gasten eenvoudig uit naar een 10 – 21 tussenstand. Zunobri bleef positief korfballen en vermaakte het publiek met enkele fraaie acties. Hoogtepunt was een pass van Thomas Wijtsma vanuit het verdedigingsvak naar de vrijstaande Loes Henstra die koel afrondde. Bij 12 -24 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na afloop waren coaches Matthijs Slager en Willem Pera zeer tevreden met het vertoonde spel en de inzet van het team. In de eerste helft konden we goed partij bieden aan de tegenstander. In de tweede helft werd duidelijk zichtbaar dat deze tegenstander een maatje te groot is voor ons.

Verslag: Willem Pera