Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn geeft hoofdklasser Staphorst in bekerduel prima partij (foto’s)

24 november 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
maar verliest met 2-0
Zuidhorb staphorst arendjanzwarteveenfotografie ajz1017

Vooraf werden de aanwezige toeschouwers hartelijk welkom geheten op het Johan Smitpark in het rustieke Zuidhorn. Het klasseverschil werd weliswaar niet uit het oog verloren, toch hoopte men op een verrassing tegen het ‘grote ‘Staphorst. De penningmeester en loten-verkopers waren in ieder geval dik tevreden met het opgekomen toeschouwersaantal.

Uiteraard was Staphorst  voetballend de bovenliggende partij, echter de gastheren uit Zuidhorn boden vanaf de allereerste minuut uitstekend tegenstand. Namens de bezoekers was het Martijn Brakke die voor het eerste gevaar wist te zorgen. Toch verstopten de groen witten zich niet en zochten daar waar mogelijk de aanval.Een schot van Peter Schultinga miste kracht en Bart Brandt Buys speelde de bal af in plaats van zelf vanuit kansrijke positie door te stomen richting Staphorst-goal. Philip Ties was met een kopbal dicht bij de openingstreffer, zijn poging ging rakelings naast het doel van keeper Jaap de Vries. Niet veel later trof Philip Ties de paal. Ondanks dat Zuidhorn de onderliggende ploeg was, bleef de vierde klasser redelijk eenvoudig op de been. Het verdedigingscentrum met Ronnie Spijkerman en Laurens Bloem stond als een huis en waar nodig liet Jaap Fedde de Vries zien een uitstekende doelman te zijn. Staphorst daarentegen probeerde enkele keren met schoten van afstand de wedstrijd open te breken. Ondertussen tikte de klok gestaag door en ondanks kansen van Ewald Koster en Philip Ties voor de bezoekers bleven doelpunten uit. Zuidhorn was best tevreden met deze tussenstand en ook het aanwezige thuispubliek spinde van genot. Vlak voor de pauze raakte Martijn Brakke voor de tweede keer het aluminium. De rust werd dan ook met een  brilstand bereikt.


Staphorst zou na de hervatting een tandje bij moeten schakelen en het tempo flink op moeten schroeven. Zuidhorn bracht topscorer Erik Beeftink en Ronald Visscher voor Wyngaarden en Renkema om  meer aanvallend te gaan spelen maar het was  Mark Schra die de 0 - 1 wist aan te tekenen. Wie dacht dat hierdoor het verzet van Zuidhorn was gebroken kwam bedrogen uit. De mouwen werden nog hoger opgestroopt en met veel onverzettelijkheid bleef het tegenstand bieden. Bijna leverde dit resultaat op. Aanvoerder Laurens Bloem mocht iets buiten de zestien meter een vrije trap nemen. Zijn aanloop was groot en zijn inzet was prima, echter Danny Versteegt redde voortreffelijk. Dit gaf de gastheren moed, immers Zuidhorn had niets te verliezen en zocht brutaal de aanval.Peter Janse werd gebracht voor de leeggespeelde Schultinga en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondertussen kreeg Martijn Brakke voor Staphorst een forse kans, welke stierf in schoonheid. Een kwartier voor het verstrijken van de wedstrijd gooide Philip Ties het duel keihard in het slot door de 0 - 2 te scoren. Staphorst bleef slordig spelen maar liep  geen averij op. Na 90 minuten vond arbiter Blom het welletjes en floot de bekerwedstrijd naar een einde.
Zuidhorn zocht onder applaus van de opgekomen supporters de warme kleedkamer op. Het had zich prima verweerd en met opgeheven hoofd mocht de ploeg van trainer Ton Rozema van het veld af.
Als ploeg en als vereniging had Zuidhorn laten zien springlevend te zijn en met behulp van een disco bleef het nog lang gezellig in de kantine van Zuidhorn.» bekijk de Foto reportage van Arend Jan Zwarteveen

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →