Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Uitgebreide begeleiding voor bewoners die samen hun woning willen verduurzamen

14 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Voor maar liefst 25 buurten in de provincie is er een intensief en geheel kosteloos ontzorgingstraject
Krokus voorjaar infocus

Wil jij met je buren aan de slag met verduurzaming? Maar heb je een zetje nodig om te beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken om echt in actie te komen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou! De Natuur en Milieufederatie Groningen, Grunneger Power, de Groninger Energiekoepel (GrEK) en LSA bewoners kunnen dit jaar aan maar liefst 25 buurten in de provincie Groningen een intensief en geheel kosteloos ontzorgingstraject aanbieden om dit te realiseren.

Er is van alles mogelijk om buurten te ondersteunen. Denk aan collectieve inkoop van zonnepanelen, een informatiebijeenkomst over natuurvriendelijk isoleren of tour langs bewoners die in al een warmtepomp hebben. Maar bovenal kunnen we je intensieve begeleiding bieden bij de vragen die bij jou en je buren spelen over verduurzaming en energiebesparing. Een unieke kans.

Krachten bundelen
Na een winter met torenhoge energieprijzen wordt het gelukkig langzaam weer lente. Veel mensen denken echter na over hoe ze in het vervolg een minder hoge energierekening kunnen krijgen. Je kunt je natuurlijk zelf in de materie verdiepen en individueel aan de slag gaan om energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Je kunt ook de krachten bundelen met buren of andere wijk- of dorpsgenoten en collectief met energiebesparing aan de slag gaan. Zo hoeven jullie niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden.

Hoe pak je dat aan, samen besparen? Wij helpen je op weg!
De grote vraag is natuurlijk: waar start je als je samen met andere bewoners aan de slag wil om je huis te verduurzamen? Hoe selecteer je goede isolatiebedrijven? Hoe maak je andere bewoners enthousiast om samen te profiteren van besparingsmaatregelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Allemaal logische vragen die omhoog komen, wanneer je erover nadenkt om collectief energiebesparende maatregelen te treffen. We helpen je hiermee graag op weg.

Hoe kunnen wij je helpen?
Om het komende jaar zoveel mogelijk bewoners te ondersteunen en een grote slag te maken in de verduurzamingsopgave van Groningen gaan ook wij dit niet alleen doen. In Groningen willen we samen aan de slag met bewonersinitiatieven en andere buurtbewoners om zoveel mogelijk huizen te verduurzamen. De samenwerkende partijen hierbij zijn: LSA Bewoners, de Groninger Energiekoepel, Grunneger Power en de Natuur en Milieufederatie Groningen. We bieden jullie een ervaren procesbegeleider aan die helpt en ondersteunt van plan tot uitvoering! Zo maken we samen met jou een plan van aanpak, helpen we je andere bewoners te bereiken om mee te doen met besparen en isoleren én adviseren we je over het kiezen van isolatie-aanbieders. Ook kunnen we je financieel op weg helpen.

Wie kan meedoen?
Dit kunnen bestaande bewonersinitiatieven zijn, zoals lokale energie-initiatieven, groene bewonersgroepen of wijkverenigingen. Heb je nog geen bestaand initiatief, maar wel een groepje enthousiaste bewoners die samen aan de slag willen? Ook dan kunnen wij je helpen. Meld je aan bij Simone Rommets (s.rommets@nmfgroningen.nl), dan gaan we kijken of en hoe wij jullie kunnen ondersteunen!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →