Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Uitbreiding woonzorgappartementen Zonnehuis Oostergast

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
De vraag naar woonzorgappartementen in Zuidhorn is gegroeid.
Woonzorgappartementen zonnehuis

Daarom heeft Zonnehuisgroep Noord het aantal woonzorgappartementen in Zonnehuis Oostergast uitgebreid. In totaal zijn er nu maar liefst 60 ruime appartementen waar men ook kan samenwonen, met 24-uurs zorg dichtbij.

Maatschappelijke opgave
Bestuursvoorzitter Nienke Ybema: “De samenleving vergrijst waardoor de huisvestingsvraag en ook de zorgvraag verandert. Het is belangrijk dat we in Zonnehuis Oostergast goed blijven aansluiten bij de wensen uit de samenleving. Hier past ook de zorg voor mensen die nog relatief zelfstandig kunnen wonen bij. Ik ben dan ook blij met de uitbreiding van de woonzorgappartementen. Dit is nodig om bij te dragen aan de zorgvraag in Zuidhorn en omgeving. We willen dat mensen uit de buurt in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.”

Flexibiliteit van zorgvastgoed is belangrijk. Dat wil zeggen dat zorggebouwen op een relatief eenvoudige manier ook voor andere doelgroepen ingezet kan worden of weer regulier kan worden verhuurd. Dat beaamt Nienke: “Vanaf 2017 zijn wij bezig met de herinrichting van Zonnehuis Oostergast om beter aan de huidige en toekomstige zorgvraag te kunnen voldoen. Dit betekent dat wij bestaande appartementen aanpassen en ook nieuwe appartementen realiseren. Onze visie is dat we passende, specialistische zorg bieden die aansluit bij de wensen van onze (toekomstige) cliënten. Samen en vanuit ieders eigen kracht. We willen dat mensen zich hier thuis voelen!”

Woonzorgappartementen
In de woonzorgappartementen van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn kunnen mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen 24-uurs zorg ontvangen. Samenwonen is mogelijk als de partner ook een Wlz-indicatie heeft. De moderne en ruime appartementen, van zowel 60 als 80 m2, hebben allen een mooi uitzicht. Een gezellig én veilig woon- en leefklimaat staat voorop. Bewoners kunnen de appartementen inrichten met eigen spullen én er is 24 uur per dag een zorgprofessional in de buurt.

Zonnehuis Oostergast, groot in kleinschaligheid
Het Zonnehuis in Zuidhorn kent een lange en rijke geschiedenis. Al in 1961 wordt de eerste steen in Zuidhorn gelegd en in 1963 opent het ‘Noordelijk Zonnehuis’ in Zuidhorn als tweede verpleeghuis in de provincie Groningen. Destijds voor 163 bewoners met een lichamelijke aandoening. In september 2010 werd de nieuwe locatie Zonnehuis Oostergast geopend.

Zonnehuis Oostergast bestaat nu uit acht gebouwen en ligt midden in de nieuwbouwwijk Oostergast, op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het treinstation. Ongeveer 300 cliënten wonen tijdelijk of langdurig in diverse moderne gebouwen, individueel of in een groep. Mensen zo lang mogelijk de regie laten houden over hun eigen leven, in een aantrekkelijke, levendige omgeving. Dat is in een notendop de filosofie achter deze toonaangevende locatie. De bewoners wonen aan een gewone straat met eigen huisnummer. In deze nieuwe wijk zijn vrijwel alle woonvormen aanwezig, van royale, vrije sector huurappartementen tot zorgappartementen met intensieve verpleging. Het is qua concept en omvang uniek in Nederland.

Een dorp in een dorp
Middenin bevindt zich het gebouw Dorpsplein met diverse voorzieningen. Bewoners doen hun boodschappen in het winkeltje en gaan naar het activiteitencentrum, de kapper, het restaurant of grand café. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Er rijdt een speciale bus over het terrein om bewoners te vervoeren, de Zonexpress. Er is ook veel aandacht voor groen. Er is een prachtige beleeftuin met zitjes en er zijn balkons, terrassen en speeltoestellen. Sfeer en beleving staat voorop! Naast de wonen, zorg en behandeling bieden wij iedere donderdag dagbesteding voor mensen uit Zuidhorn en omgeving die zelfstandig wonen.

Extra medewerkers nodig
Zonnehuisgroep Noord zoekt hartverwarmers en aanpakkers die mee willen bouwen aan de uitbreiding van de woonzorgappartementen. Gaat jouw hart al sneller kloppen? Kijk snel welke vacatures open staan op https://www.zonnehuisgroepnoord.nl/werken-bij-wza

  • Burendag zonnehuis (2)
  • Burendag zonnehuis (19)
  • Voorjaarsmarkt zonnehuis (14)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →