Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Uitbreiding woonzorgappartementen Zonnehuis Oostergast

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
De vraag naar woonzorgappartementen in Zuidhorn is gegroeid.
Woonzorgappartementen zonnehuis

Daarom heeft Zonnehuisgroep Noord het aantal woonzorgappartementen in Zonnehuis Oostergast uitgebreid. In totaal zijn er nu maar liefst 60 ruime appartementen waar men ook kan samenwonen, met 24-uurs zorg dichtbij.

Maatschappelijke opgave
Bestuursvoorzitter Nienke Ybema: “De samenleving vergrijst waardoor de huisvestingsvraag en ook de zorgvraag verandert. Het is belangrijk dat we in Zonnehuis Oostergast goed blijven aansluiten bij de wensen uit de samenleving. Hier past ook de zorg voor mensen die nog relatief zelfstandig kunnen wonen bij. Ik ben dan ook blij met de uitbreiding van de woonzorgappartementen. Dit is nodig om bij te dragen aan de zorgvraag in Zuidhorn en omgeving. We willen dat mensen uit de buurt in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.”

Flexibiliteit van zorgvastgoed is belangrijk. Dat wil zeggen dat zorggebouwen op een relatief eenvoudige manier ook voor andere doelgroepen ingezet kan worden of weer regulier kan worden verhuurd. Dat beaamt Nienke: “Vanaf 2017 zijn wij bezig met de herinrichting van Zonnehuis Oostergast om beter aan de huidige en toekomstige zorgvraag te kunnen voldoen. Dit betekent dat wij bestaande appartementen aanpassen en ook nieuwe appartementen realiseren. Onze visie is dat we passende, specialistische zorg bieden die aansluit bij de wensen van onze (toekomstige) cliënten. Samen en vanuit ieders eigen kracht. We willen dat mensen zich hier thuis voelen!”

Woonzorgappartementen
In de woonzorgappartementen van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn kunnen mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen 24-uurs zorg ontvangen. Samenwonen is mogelijk als de partner ook een Wlz-indicatie heeft. De moderne en ruime appartementen, van zowel 60 als 80 m2, hebben allen een mooi uitzicht. Een gezellig én veilig woon- en leefklimaat staat voorop. Bewoners kunnen de appartementen inrichten met eigen spullen én er is 24 uur per dag een zorgprofessional in de buurt.

Zonnehuis Oostergast, groot in kleinschaligheid
Het Zonnehuis in Zuidhorn kent een lange en rijke geschiedenis. Al in 1961 wordt de eerste steen in Zuidhorn gelegd en in 1963 opent het ‘Noordelijk Zonnehuis’ in Zuidhorn als tweede verpleeghuis in de provincie Groningen. Destijds voor 163 bewoners met een lichamelijke aandoening. In september 2010 werd de nieuwe locatie Zonnehuis Oostergast geopend.

Zonnehuis Oostergast bestaat nu uit acht gebouwen en ligt midden in de nieuwbouwwijk Oostergast, op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het treinstation. Ongeveer 300 cliënten wonen tijdelijk of langdurig in diverse moderne gebouwen, individueel of in een groep. Mensen zo lang mogelijk de regie laten houden over hun eigen leven, in een aantrekkelijke, levendige omgeving. Dat is in een notendop de filosofie achter deze toonaangevende locatie. De bewoners wonen aan een gewone straat met eigen huisnummer. In deze nieuwe wijk zijn vrijwel alle woonvormen aanwezig, van royale, vrije sector huurappartementen tot zorgappartementen met intensieve verpleging. Het is qua concept en omvang uniek in Nederland.

Een dorp in een dorp
Middenin bevindt zich het gebouw Dorpsplein met diverse voorzieningen. Bewoners doen hun boodschappen in het winkeltje en gaan naar het activiteitencentrum, de kapper, het restaurant of grand café. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Er rijdt een speciale bus over het terrein om bewoners te vervoeren, de Zonexpress. Er is ook veel aandacht voor groen. Er is een prachtige beleeftuin met zitjes en er zijn balkons, terrassen en speeltoestellen. Sfeer en beleving staat voorop! Naast de wonen, zorg en behandeling bieden wij iedere donderdag dagbesteding voor mensen uit Zuidhorn en omgeving die zelfstandig wonen.

Extra medewerkers nodig
Zonnehuisgroep Noord zoekt hartverwarmers en aanpakkers die mee willen bouwen aan de uitbreiding van de woonzorgappartementen. Gaat jouw hart al sneller kloppen? Kijk snel welke vacatures open staan op https://www.zonnehuisgroepnoord.nl/werken-bij-wza

  • Burendag zonnehuis (2)
  • Burendag zonnehuis (19)
  • Voorjaarsmarkt zonnehuis (14)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dalbema wildeboer

Bakken voor bevingen in Indonesië ( en u kunt bestellen )

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Eigenaar Dalbema Wildeboer van Huis-tuin kamer restaurant Bij Bima, zelf met roots in Indonesië zet zich deze maand in voor slachtoffers van de recente aardbevingen op Java.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over De gemeentepolis, Nieuwe contracten in zorg en ondersteuning & Online rijbewijs

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 29 november 2022
Lees verder →
Vioolschool lambermont

BLIJE gezichten na het uitreiken van de medailles

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen Vioolschool Oktje Lambermont, Charley en Aukje doen mee aan Haydn Muziekfestival
Lees verder →
Tme1

Transformatoren en kernen

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Sint in leek nienoord

Sinterklaas en Museum Piet bezoeken Museum Nienoord

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Knutselen in de Schelpengrot
Lees verder →
Zunobri zaal

Zunobri heeft een zware zaterdag

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Het koude weer komt eraan, dus er wordt weer binnen gekorfbald.
Lees verder →