Middels onthulling van het straatnaambord 'Kampweg Nuis' door dhr. Ayal, oudste inwoner van de Molukse wijk in Marum, en burgemeester Tjeerd van Bekkum van de gemeente Marum, werd onder grote belangstelling de aftrap verricht voor het locatietheaterproject SWET.
Dit in het Westerkwartier (en ver daarbuiten) gewaardeerde locatietheaterproject neemt op 30 september en 3 en 4 oktober aanstaande bezoekers mee middels een intense theaterervaring naar het voormalig kamp Nuis te Nuis. De unieke 'voorstelling' wil eerbetoon zijn aan de bewoners van Nuis, aan de Molukse gemeenschap en uiteindelijk aan ieder met gevoel voor gemeenschapszin.
Concreet speelt SWET allereerst op 30 september 13.30 uur in Marum voor oa prinses Maxima die deze woensdag in Marum kennis zal maken met het locatietheaterproject SWET als introductie op de feestelijke opening van het Molukse verenigingsgebouw Bunga Pala.
Uitleg wordt gegeven over de groente-kweekbakken van SWET. Ook zijn er zijn optredens van 'Procussion' en Gert Sennema & band met daarin, naast Gert Sennema (zang/gitaar) zelf, Vera Sutman (zang), Peter Pot (trekzak) Roelf Postma (percussie), Jan Ruiter (bas), Alie de Vries (zang) en Emiel Driesten (gitaar). Allen zijn overigens ook betrokken bij de
SWET-voorstellingen in het weekend.
Het swet-dagprogramma op 3 en 4 oktober start om 10.00 uur 's ochtends met korte verhalen over het kamp, haar bewoners en het leven aldaar. Na deze inkijk in het kampleven van toen lokt de showband Marum de bezoekers swingend op weg, eea gevolgd door een wandeltocht door het het kamp Nuis omringende natuurschoon. Er wordt aansluitend meubilair getimmerd, decorstukken gemaakt (batikken, bloemschikken, houtsnijden, etc.), liederen gecomponeerd en/of gedichten geschreven en nog veel meer. Na de koffiepauze wordt de inwendige swet-mens wederom verblijd, ditmaal met degelijke Nuismer kost. Iedereen werkt deze dag gestaag verder maar de swet-boog staat niet altijd gespannen..tijdens de momenten van rust wordt men onthaald op trekzakmelodieën en diverse andere muzikale en tekstuele presentaties. Ook wordt het effectieve werklied geoefend dat aan het eind van het dagprogramma zal worden gezongen als opmaat voor de maaltijd. Want hoogtepunt van de dag is de klokslag van 18.00uur; sein voor het gezamenlijk nuttigen van een exotische Molukse maaltijd die wordt genuttigd op het inmiddels eigenhandig gemaakt meubilair. Onder elkaar en met elkaar, er zijn verhalen en muziek die de Molukse cultuur uitdragen. Het dagprogramma wordt afgesloten met een kampvuur. De knetterende vonkenregen hiervan verbindt het dagprogramma met het swet-avondprogramma dat om 20.00 uur begint. Tot 11uur 's avonds zijn er vele muzikale en andersoortige presentaties van, o.a., Molukse snit en is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
informatie voor publiek;
* de entreekaart voor het dagprogramma geeft ook toegang tot het avondprogramma
* men kan aan het dagprogramma meedoen op elk u gewenst moment!
* het tarief voor het dagprogramma is altijd 15 euro, ook daarom wordt meedoen vanaf de start door SWET aanbevolen.
* voor meedoen aan de gezamenlijke maaltijd dient men uiterlijk 17.00uur aanwezig te zijn.
* gedurende zowel dag- als avondprogramma treedt een keur aan wereldberoemde lokale artiesten op.
* er is kinderopvang tot de leeftijd van 14 jaar
* warme (regen-) kleding en schoeisel wordt sterk aanbevolen.
* SWET 5 gaat ook in geval van slecht weer door, tenzij de veiligheid in het geding zou kunnen zijn.
Voor meer informatie over kaartverkoop, de voorstelling en achtergronden daarvan; zie www.swet.nu. of neem contact op met Fernande Riemens, productieleiding SWET;
Mobiel: 06-53123680 Email:f.riemens@swet.nu
SWET is een productie van de Stichting CAL / De Oude Ulo, Leek, Postbus 48,
9351 AA Leek, Tel: 0594-517877. Een en ander naar idee van Gert Sennema, producent is Willem Wessels.
28-09-2009