Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Raad neemt motie aan voor Beach Center Zuidhorn

10 november 2015    Zuidhorn-nieuws
"Maar geen blanco Cheque voor € 40,000"
Beachvolleybal

Hein Duursma gaf een mooi voorbeeld van een elevator pitch tijdens de raadsvergadering waarin  de begroting 2016 moest worden vastgesteld.
Bevlogen en enthousiast vertelde hij over het initiatief van Volleybal vereniging De Meeuwen om op de plek van het oude openluchttheater in het Johan Smit park een Beach Centre te willen starten.

Kreten als Verbinding, Leefbaarheid, Zelfvoorzienend werden veelvuldig gebruikt. Ook het feit dat de Beachsporten in de lift zitten en ook in Nederland erg populair zijn werd ingezet om de raad te overtuigen.

En dat lukte. Een motie om als gemeente samen met de initiatiefnemers te zoeken naar meer subsidiebronnen, en als dat niet of slechts gedeeltelijk lukt het tekort aan te vullen werd unaniem aangenomen.

René Westerhoff wees er op dat de motie geen blanco Cheque is om er € 40.000 “door heen te jagen”. Wethouder Bakker zegt kritisch willen te gaan kijken en dat niet alle initiatieven bekostigd kunnen worden uit de ABR ( Algemene bedrijfsreserve ).

De totale begroting is € 60.000 en is al voor € 20.000 gedekt.

Volgens Hein Duursma wordt er zomers veel gebruik gemaakt van een tweetal Beachvelden net buiten Briltil. Met name de jeugd van De Meeuwen traint daar veelvuldig. Het Beach Center moet drie velden krijgen, geschikt voor Beach Volley,- Hand,- en Voetbal. Met een lidmaatschapsgeld van € 20,- per jaar, een ledenbestand van 60 personen en bijdragen voor het gebruik door derden zoals scholen en andere verenigingen verwacht De Meeuwen de exploitatie rond te krijgen.

  • Heinduursma foto bakker
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Nieuwbouw xl nov2019 gemeente westerkwartier stand

Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”
Lees verder →
Nederveen orange

Vanaf 25 november kleurt de gemeente Westerkwartier oranje

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
Politie-

Man uit Oldehove verdacht van uitvoeren “Bad Standing”

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
volgende week dinsdag voor de rechtbank
Lees verder →
Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →