Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Openingstijden zomerperiode, aanvragen paspoort en identiteitskaart en Fietsclinic

20 juli 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 20 juli 2021
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

CORONAVIRUS
Hou je aan de voorschriften!

OPENINGSTIJDEN ZOMERPERIODE
Van 26 juli tot en met 13 augustus 2021 kunt u op afspraak van 8.00 uur tot 12.00 uur terecht op de locaties Leek en Zuidhorn. In deze periode is er geen middagof avondopenstelling. De gemeente is in deze periode van 8.00 tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 14 0594. 
Spoed of crisiszaken 
Bij spoed of crisiszaken op het gebied van Jeugd belt u met het algemene nummer, 14 0594. U wordt dan doorgeschakeld met een consulent Jeugd. In geval van spoedeisende calamiteiten op het gebied van wegen, riolering, gemeentelijke gebouwen en groen, belt u met het algemene nummer, 14 0594. U wordt dan doorgeschakeld met het calamiteitennummer. 
Afh alen documenten alleen ‘s morgens 
Reisdocumenten of rijbewijzen kunt u in deze periode zonder afspraak, tussen 8.00 en 12.00 uur afh alen bij de recepties in Leek en Zuidhorn. Raadpleeg altijd de actuele openingstijden op www.westerkwartier.nl/openingstijden 
Afspraak maken 
Gemeente Westerkwartier werkt volledig op afspraak. Inwoners kunnen online een afspraak maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs via http://www.westerkwartier.nl/afspraak Voor andere afspraken blijft het nodig dat inwoners bellen voor een afspraak, zodat we we maatwerk kunnen leveren.

OP TIJD AANVRAGEN PASPOORT EN IDENTITEITSKAART!
Op donderdag 29 en vrijdag 30 juli is het niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Op 2 augustus wordt een nieuw model identiteitskaart ingevoerd. De producent moet hiervoor technische aanpassingen uitvoeren, waardoor er geen aanvragen gedaan kunnen worden op 29 en 30 juli. De nieuwe identiteitskaart bevat een EU-vlag met de letters NL, een nieuw Kinegram, twee vingerafdrukken van de houder en het BSN in een QR-code op de achterzijde van de kaart.

DOORTRAPPEN FIETSCLINIC
Wilt u ook veilig en met plezier blijven fi etsen tot uw 100ste? Doe dan mee met één van onze gratis Doortrappen fi etsclinics voor 65-plussers. Fietsen heeft namelijk veel voordelen, ook voor ouderen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Meld u aan voor een van de fi etsclinics bij u in de buurt. 
Fietsclinics Westerkwartier 
4 augustus 2021 9.30 tot 12.00 uur Sportcentrum Eekeburen, Eekebuursterweg 1, Oldekerk 
17 augustus 2021 14.00 tot 16.30 uur MFC ´t Marheem, Schoolstraat 8, Marum 
Deelname is gratis. Aanmelden kan via http://www.verkeerswijzergroningen.nl/fi etsclinic. Voor meer informatie en vragen over de fi etsclinic kan u contact opnemen met Tekla Scholtens via: t.scholtens@fietsersbond.nl of 06 19 60 86 90.

ENERGIE BESPAREN? EEN ENERGIECOACH HELPT U OP WEG
Wilt u thuis op een makkelijke manier energie besparen? In de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Westerkwartier zijn energiecoaches actief die huiseigenaren op weg helpen. Zij geven advies over welke energiebesparende maatregelen goed passen bij uw woning. Energie besparen is niet alleen goed voor uw portemonnee. Het is ook goed voor ons klimaat, omdat het de CO2-uitstoot terugdringt. En dat is belangrijk voor ons allemaal.
Graag stellen we u voor aan één van onze enthousiaste energiecoaches. Dit is Han. Han is 62 jaar en actief in de gemeente Het Hogeland. Han heeft een opleiding gevolgd tot energiecoach. Dat deed hij bij coöperatie HOOM, in een samenwerking van de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier en de Groninger Energiekoepel. Han over zijn werk als Energiecoach: “Ik doe dit nog maar kort, maar energiecoach zijn bevalt mij tot nu toe zeker. Het allerleukste is het persoonlijke contact met de mensen. Het valt mij op hoe hartelijk de ontvangst is als ik hen bezoek en hoe groot hun motivatie is om iets te veranderen. Wat bewoners mij het meeste vragen is: “Hoe kan ik energie besparen en heeft het zin?” Ondanks dat de portemonnee uiteindelijk bepaalt, adviseer ik om niet alleen naar de fi nanciële kant te kijken. Vergroting van comfort, verhoging van de woningwaarde en een bijdrage aan een wereldwijde doelstelling zijn ook belangrijk. Ik ben zeker tot eind december actief als energiecoach. Ik hoop nog veel mensen te mogen helpen. Ik zou iedereen willen aanraden een adviesgesprek aan te vragen met één  van ons!” 
Gesprek aanvragen met een energiecoach 
Bent u benieuwd naar wat een energiecoach zou adviseren om energie te besparen in uw koopwoning? Ga naar energieloket-groningen.nl, selecteer uw gemeente en vraag een gesprek aan met een energiecoach.

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.:  14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

AFVALWIJZER
» Hier vindt u informatie over de milieuboer, KCA en Milieustraat 

INFORMATIEPAGINA GEMIST? 
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Paspoort reis
  • Energiebox
  • Gemeente insta
  • Gemeentenieuws
  • Vakantie tip
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Brandweer-1

Nieuwe leiders gezocht voor Jeugdbrandweer Westerkwartier

24 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Om voortbestaan te kunnen blijven garanderen
Lees verder →
Politie-

Botsing tussen motorrijder en busje

24 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
op de Friesestraatweg
Lees verder →
Aljo buiter

Geen Spanje maar Drenthe voor Aljo en Wanda Buiter

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Het Oude Raadhuis in Zuidhorn staat sinds dinsdag te koop
Lees verder →
Puzzelauto

Autopuzzeltochten organisator timmert aan de weg

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Naast 6 routes ook een speciale kinderroute
Lees verder →
Avontuur trekpont

Avontuurlijke Verhalen Westerkwartier: Lekker strunen met de kiender

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
“Mama, papa? Wat gaan we nu doen?”
Lees verder →
Zonnehuis de hoorn marum

Hoog(s)tepunt nieuwbouw Zonnehuis de Hoorn

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Nieuwbouw volgende zomer klaar
Lees verder →