Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuwe oplage routeboekje Parels in het Westerkwartier

16 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Bestel een leuk cadeau voor de feestdagen
Routeboekje

De Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier brengt net voor de feestdagen een tweede editie uit van het routeboekje Parels in het Westerkwartier.

De eerste editie was een groot succes en de Nederlandstalige versie was snel uitverkocht. Alleen de Duitse en Engelse was nog verkrijgbaar.

De gids, een uitgave in samenwerking met Folkersma Routing en Sign uit Marum laat de interessante geschiedenis en het mooie afwisselende landschap zien. Het heeft zelfs het oudste cultuurlandschap van West Europa! De er in opgenomen fiets- en wandelroutes leiden u langs de parels in het Westerkwartier. Er zijn vijf fietsroutes uitgezet, vier daarvan in lengte variërend van 50 tot circa 65 kilometer. Er is ook nog een hele lange fietsroute, de Rietdalroute. Deze fietsroute is maar liefst 120 km lang! Bij iedere fietsroute kunt u kiezen voor een routeverkorting. Naast de fietsroutes zijn er wandelroutes uitgezet. Deze variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer. De speurtochten voor kinderen zijn 2 tot 4 kilometer lang.

Origineel cadeau voor de feestdagen
Verras u zelf of iemand anders met dit boekje en geeft het cadeau tijdens de feestdagen. Het is verkrijgbaar bij de Parels en via de post.
Wilt u graag het routeboekje per post ontvangen?  
Maak € 5,- + € 3,- verzendkosten over op NL86 INGB 00069 33 293 tnv free promotie ovv  Routeboekje met uw adres! » Bestel via email

 

HOE WERKT HET BOEKJE?
Om de routes te volgen kunt u gebruiken maken van het routeboekje en de gratis app!

In het routeboekje staan alle routes weergegeven. Iedere route heeft een eigen detailkaart met daarop de knooppunten die u dient te volgen. De wandel- en fietsroutes lopen namelijk allemaal over het fiets- of wandelknooppunten systeem. De gratis app voor Android of iOS bevat ook deze routes met vaste startpunten en voegt nog meer beleving toe aan uw route door middel van geluidsfragmenten en 360 graden foto‘s!

De fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen met behulp van de fietsknooppunten. Op ieder knooppunt komt u een thema routebordje tegen. Voor alle fietsroutes zijn ook routeverkortingen mogelijk. Deze worden aangegeven op de kaart door de blauw gekleurde knooppuntnummers.

De wandelroutes zijn met gemak te volgen met behulp van de wandelknooppunten. Voor de kinderroutes zijn er speciale doe-bladen gemaakt. Deze zijn te downloaden op deze website of af te halen bij onthaalpunten. Onderweg neemt Abeltje de kinderen mee op pad en stelt wat interessante vragen.

Enkele Parels:
Natuurcamping Lettelbert - Bezoekerscentrum Bezoekerscentrum Niehove - Kerkje Harkema - Fruitteeltbedrijf Oudebosch Niehove - Museum Leek - Postwagen Tolbert - Kruisweg Marum - Theetuin De Woldhoeve  - Fiets- en Garagemuseum Birza - Blik, Trommel en Oudhedenmuseum - MuseumPlein Grootegast - Struisvogelhouderij de Kreij - Roesd - Heirhuys Visvliet - CazemierBoerderij - Gasterij Inkies -  Aardbeien & aspergekwekerij Poelman - Warempel

  • P8110058 niet buitenland, straat in garnwerd
  • Niehove j e haack
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →