Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners Zuidhorn

26 april 2013    Zuidhorn-nieuws
Het gaat om mevrouw J.C. van der Wal-Kaptein (Lauwerzijl), de heer J. Wagena (Grijpskerk), mevrouw H. Pilat-Post en de heer S. Pilat (beiden Noordhorn), de heer J.H. de Vries (Den Horn) en mevrouw M.E.C.C. Bosch (Briltil).
Jandevrieslintje

Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit. van burgemeester Bert Swart.

 

Foto: Jan Hindrik de Vries (72) (Lid) ontving de onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) inzet voor (orgel)muziek, cultuur en politiek. Hij was voor Groen Links gemeenteraadslid van Zuidhorn en Hoogeveen. Tegenwoordig is hij actief als organist in verschillende gemeenten en is hij dirigent van de Cantorij van de Abdijkerk in Aduard. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Vrienden van het kerkje in Den Horn en bestuurslid van de Stichting Abdijconcerten Aduard.

Mevrouw M.E.C.C. Bosch werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de overige personen worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Swart reikt de onderscheidingen respectievelijk uit in Munnekezijl, Zuidhorn, Noordhorn, Zuidhorn en Briltil.   

Josina Cornelia van der Wal-Kaptein (67) (Lid) ontving de onderscheiding voor haar inzet op het terrein van het kerkelijk leven, de behartiging van dorpsbelangen en het Jeu de Boules. Zij was secretaris van de Vereniging Dorpsbelangen Lauwerzijl en vrijwilliger bij de dorpswinkel van Lauwerzijl. Tegenwoordig is zij actief als redactielid/eindredacteur van kerkblad “Ons Kerkvenster”, koster/schoonmaker van de plaatselijke kerk, verzorgt zij de administratie van het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Kerk Munnekezijl en is zij voorzitter van de Jeu de Boulesclub.

Jacob Wagena (79) (Lid) ontving de onderscheiding voor het ontplooien van (bestuurlijke) kerkelijke activiteiten, ouderenwelzijn en natuurbehoud. Hij was administratief kerkvoogd in Bedum, ouderling en administratief kerkvoogd in Roden, voorzitter van de Kerkvoogdij in Vledder, penning-meester/administrateur van het College van Kerkvoogden te Vledder en ledenadministrateur in Grijpskerk. Hij zette zich als secretaris in voor de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB), was penningmeester van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden in Grijpskerk en organiseert wekelijks sjoelbijeenkomsten in de ouderensoos in Grijpskerk.

Hijlkje Pilat-Post (69) (Lid) en Sijtze Pilat (70) (Lid) ontvingen de onderscheiding voor hun tomeloze inzet voor het behoud van cultureel erfgoed, als medeoprichters en vrijwilligers van Kostuummuseum ‘De Gouden Leeuw’ in Noordhorn. Hun kennis van streekdrachten uit de drie noordelijke provincies delen zij niet alleen met museumbezoekers, maar zij adviseren ook andere musea en dragen bij aan educatieve projecten op scholen en opnames van films en tv-documentaires. Als actieve leden van de Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht schrijft het echtpaar artikelen voor het verenigingsbulletin, (vak)tijdschriften en kranten.

Maria Elisabeth Cecilia Catherina Bosch (70) (Ridder) ontving de onderscheiding voor haar inzet op vele gebieden: welzijn en zorg, cultuur, humanitaire dienstverlening en het kerkelijk leven. Zij is vrijwilliger van het Bisdom Groningen-Leeuwarden, zet zich in voor Tibetaanse Boeddhistische Nonnen in India en een vrouwencentrum in Belgrado, is voorzitter van de Stichting Zelfhulp Gynaecologie en heroprichter/secretaris van de Stichting Uit de Kunst Zuidhorn.

  • Lintjes
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →