Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kazemier Transport Aduard failliet: doorstartkandidaten melden zich

19 september 2012    Zuidhorn-nieuws
ADUARD – De rechtbank van Groningen heeft dinsdag 18 september Kazemier Transport in Aduard failliet verklaard. Dat is inmiddels bevestigd door directeur Folkert Postma en curator mr. Gerard Breukers.

"Ik wil er op dit moment niet verder over praten en hoop binnenkort meer duidelijkheid te geven", reageert Postma. De genoemde curator is dinsdagavond spraakzamer en vertelt wat er gaande is.

"Kazemier Transport is 3 jaar geleden door hem overgenomen. Dat is volledig gefinancierd door een bank en dat is risicovol. In die tijd was dat overigens niet ongebruikelijk. Wel had de ondernemer grote aflossing- en rentelasten", begint mr. Breukers te vertellen.

"Dat ging goed tot april van dit jaar. Die maand was er een slechte omzet en gingen 7 van de 27 vrachtwagens kapot. Dat veroorzaakte een dip en het bedrijf is daar niet overheen gekomen."

Doorstart
Transport Online hoorde afgelopen week nog van Postma dat de Kooiker Groep in beeld is voor overname van het bedrijf. Mr. Breukers: "Er is voor het faillissement gesproken over een overname. Daar zaten teveel haken en ogen aan wat betreft de overname van de aandelen."

"Nu het bedrijf failliet is, blijft deze kandidaat nog in beeld. Ook hebben zich inmiddels andere doorstartkandidaten gemeld. Die zijn serieus en ook geïnteresseerd in het personeel."

"Ik verwacht niet dat het nemen van een beslissing weken gaat duren. Dinsdag is er doorgewerkt omdat verschillende chauffeurs in het buitenland onderweg zijn. Ik heb de directeur gevraagd een exploitatiebegroting te maken. En woensdag valt er een besluit of de chauffeurs door blijven werken."

Klap zien aankomen
Volgens bronnen werken er bij de failliete transportonderneming 32 personen, veelal chauffeurs. Enkele van hen vertelden aan Transport Online dat ze wisten van de problemen en de klap zagen aankomen.

Transport online/ Marcel van der Voort

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →