Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Interessante sprekers op Najaarsbijeenkomst Ondernemersvereniging

26 november 2014    Zuidhorn-nieuws
Harm Post; 'Blij met Google, Apple is welkom'
Directeur Harm Post van Groningen Seaports

Afgelopen dinsdag 25 november kwam een groot deel van de leden van de Ondernemersvereniging Gemeente Zuidhorn bij elkaar in het Best Western Hotel Restaurant te Aduard.

Na de vergadering en het royale buffet volgden twee interessante sprekers: de heer Jan Talens, directeur van Nova Work en de heer Harm Post van Groningen Seaports.

Jan Talens sprak over het nut maar ook de noodzaak om mensen vanuit de WSW, de Wajong en de Participatiewet bij ondernemers te plaatsen. Vanuit Nova Work wordt het hele traject begeleidt en wordt per bedrijf gekeken wat voor werk er geschikt is voor deze groep. Zo kunnen eenvoudige taken worden gecombineerd tot een nieuwe baan wat voordelen biedt voor het bedrijf. Ook geeft het bedrijf een signaal af van maatschappelijk verantwoord ondernemen. www.novawork.nl

Tijdens een kort pauze smeedde Talens het ijzer terwijl het heet was en sprak Harm Post aan over het inzetten van bijvoorbeeld Wajongers bij Seaports.  Bij aanbestedingen van Seaports wordt echter al enige tijd een paragraaf duurzaamheid opgenomen wat mede beslissend is.

Directeur Harm Post  van Groningen Seaports, met ca. 85 medewerkers de regisseur van twee zeehavens en twee binnenhavens gaf vervolgens een presentatie. Hij schetste de moeizame totstandkoming van de haven, “De grootste planologische misser van de eeuw waar in het begin geld werd verdiend met rietconcessies en jachtvergunningen “, de huidige stand en het toekomstperspectief.

In beide havens zijn nu circa 150 bedrijven gevestigd, goed voor zo’n 6500 arbeidsplaatsen. Met de komst van Google, Apple is welkom, is er weer een mooi bedrijf gevestigd wat zorgt voor werkgelegenheid.

Hij ziet in de toekomst het verdienmodel in de Havenconsultancy, grondexploitatie en investeringen in (wind) energie. Nu al levert een molen Seaports al 70.000 euro per jaar op, “van wind kun je dus leven” maar door mee te investeren kun je die opbrengsten vergroten aldus Post. www.groningen-seaports.com

Na en tijdens de presentatie werden vele vragen gesteld. Op de vraag hoe hij de gemeentelijke herindeling ziet antwoordde Post heel duidelijk.” De provincie kan wel wat tegenspel gebruiken”. Daarnaast zijn kleine gemeenten niet ingesteld op problematiek en vragen van grote bedrijven. Als voorbeeld noemde hij een bouwvergunning in tien dozen die ingediend wordt bij een parttime ambtenaar die eerst nog een dakkapel moet afhandelen. Over welke gemeente waarbij moet liet hij zich niet uit. “dat moeten ze maar zelf uitzoeken”.

Al met al een inspirerende bijeenkomst.

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst  bij deze vereniging vrij hoog, een 60 tal leden bezocht de bijeenkomst.
Een overzicht van de leden en meer informatie op  www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Jan Talens, directeur van Nova Work (rechts)
  • Ovgz 2014 (4)
  • Ovgz 2014 (5)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dwarsdiep-blik-op-het-dwarsdiep-vanaf-het-westen-naar-het-oosten

Presentatie schetsontwerp Dwarsdiep tijdens openbare bijeenkomst

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Ontwerp richt zich voornamelijk op de natte natuurkern/waterberging van het Dwarsdiep
Lees verder →
Flexflitser flitspaal

Flexibel en duurzaam bekeuren tussen Grijpskerk en Sebaldeburen

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Mobiele flitspaal langs provinciale weg
Lees verder →
Hack-pixabay

Man en vrouw uit Westerkwartier aangehouden voor bankhelpdeskfraude

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Stijging van aangiftes in Noord-Nederland
Lees verder →
Energiecoach

Nieuwe ronde Junior Energiecoach!

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Doe mee, voor een vollere portemonnee!
Lees verder →
Kind verdriet

Westerkwartier biedt hulp voor kinderen van de kinderopvangtoeslag affaire

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Deze hulp heet ‘brede ondersteuning’
Lees verder →
vrouw ondernemer-pixabay

Inkomensaanvulling en bedrijfskrediet voor gevestigde ondernemers

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Door diverse oorzaken kunnen ondernemers het financieel best moeilijk hebben om rond te komen en om de onderneming voort te kunnen zetten.
Lees verder →