Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

GroenLinks Zuidhorn bezoekt zorgboerderij Paradij

22 mei 2010    Zuidhorn-nieuws
“Sturen op lichtjes in de ogen”“We sturen op lichtjes in de ogen,” zo vat Tinus Jongeling het werk van zorgboerderij Paradij samen. Zijn vrouw Thea en hij boeren samen met enkele begeleiders

“Sturen op lichtjes in de ogen”

“We sturen op lichtjes in de ogen,” zo vat Tinus Jongeling het werk van zorgboerderij Paradij samen. Zijn vrouw Thea en hij boeren samen met enkele begeleiders en vrijwilligers op een zorgboerderij vlakbij Aduard.

Klaas-Wybo van der Hoek, Henk Bakker en Hilda Hoekstra van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van Zuidhorn brachten onlangs een werkbezoek aan de Paradij. De fractie was zeer onder de indruk van het goede werk dat er op de boerderij wordt gedaan.

Paradij is er voor jonge en minder jonge mensen die op de een of andere manier een beperking hebben en graag willen werken of logeren op een boerderij. Ze krijgen hierbij professionele ondersteuning en begeleiding op maat. Paradij begeleidt een 30-tal mensen, van wie er een achttal uit de gemeente Zuidhorn komen.

Jongeling: “Er is altijd volop werk op de boerderij met 120 schapen, zo'n 25 koeien en nog een heleboel andere dieren. Voor iedere hulpboer wordt gezocht naar werkzaamheden die passen bij zijn of haar mogelijkheden. Dit kan zwaar werk zijn, zoals stallen uitmesten en dieren voeren. Maar er is ook ander belangrijk werk, zoals eieren rapen, lammetjes de fles geven, een nestkast bouwen of een appeltaart maken met appels uit de boomgaard. Er zijn ook een kas en een moestuin, die aandacht nodig hebben. Het blijkt dat voor mensen met een beperking vooral de band met dieren vaak heilzaam is.”

De GroenLinks-fractie heeft zich op de Paradij laten voorlichten over de druk die er staat op de financiering van het persoonsgebonden budget, waar de activiteiten van een zorgboerderij voor een belangrijk deel van betaald worden. In de dialoog met het echtpaar Jongeling werden andere mogelijkheden verkend. De GroenLinks-fractie zal zich in deze mogelijkheden verder verdiepen. Ze vindt dat hier ook een taak voor de gemeente ligt.

22-05-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Speeltips2

Stop nooit met spelen!

07 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Blijf spelen, maar speel bewust
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus, afval tijdens Pasen en Steun ondernemers en maatschappelijke organisaties

07 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 7 april 2020
Lees verder →
Kor bethlehem

Kor Bethlehem blijft in training voor de Tour for Life

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Thuis met de fiets op de roller bank
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Raad Westerkwartier vergadert op beeld

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis liggen veel activiteiten stil en dat geldt ook voor gemeenteraadsvergaderingen. Gemeenten passen daar een mouw aan door de vergaderingen via een beeldverbinding te laten verlopen.
Lees verder →
Fre oosterhof

Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.
Lees verder →
Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →