Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Geef je op voor de Reanimatie estafette Zuidhorn

19 september 2017    Zuidhorn-nieuws
Op donderdag 26 en zaterdag 28 oktober
Aed

 “Slagingskans van de reanimatie verhogen”

Op donderdag 26 en zaterdag 28 oktober organiseert Groningen HartVeilig (GHV) een reanimatie-estafette voor alle inwoners van Zuidhorn en omstreken, die zich als burgerhulpverlener aan willen sluiten bij het alarmeringsnetwerk HartslagNu. Tijdens de estafette leren deelnemers reanimeren en hoe dit in de praktijk gebruikt kan worden. De estafette start op donderdag 26 oktober om 20.00 uur met een voorlichtingsbijeenkomst in het Rode Kruis gebouw aan de Boslaan 10a in Zuidhorn. Tijdens deze avond komen alle aspecten van burgerhulpverlening aan de orde en wordt uitleg gegeven over het alarmeringssysteem HartslagNu.

Gratis reanimatie/AED-cursus
Zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 12.00 uur is er de reanimatie/AED-cursus waarin deelnemers leren reanimeren. Vanaf 13.00 uur beginnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in de buurt van het Rode Kruis gebouw liggen reanimatiepoppen. Bij elke pop is een instructeur en een Lotus slachtoffer aanwezig. Tijdens deze training wordt een echte oproep zo realistisch mogelijk nagebootst. Zo kunnen deelnemers ervaren hoe het is om binnen 6 minuten een reanimatie op te starten en samen te werken met andere burgerhulpverleners. Om 15.00 uur is de afsluiting van de estafette met de uitreiking van de certificaten en reanimatiehesjes aan de deelnemers.

Reanimatie cruciaal
De hulpverlening in de eerste 6 minuten is bij een hartstilstand cruciaal voor de overlevingskansen. GHV zoekt daarom zoveel mogelijk burgers die in hun eigen omgeving opgeroepen kunnen worden. Burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNu krijgen in geval van een reanimatie bij hen in de buurt van de 112-meldkamer gelijktijdig met de ambulance een oproep. Zij kunnen dan direct naar het slachtoffer om de reanimatie te starten. Er zijn inmiddels meer dan 6.500 vrijwilligers in de provincie Groningen.

Informatie en contact
Meer informatie is te vinden op de website http://www.groningenhartveilig.nl en www.hartslagnu.nl. Contactpersoon voor deze estafette is Hanneke Schipper uit Zuidhorn, 06-17124518.

Aanmelden
Inwoners die zich als burgerhulpverlener willen inzetten voor een hartveilige buurt, kunnen zich voor de reanimatie-estafette aanmelden via http://www.groningenhartveilig.nl/aanmelden/reanimatie-estafette. Aanmelden kan tot en met 21 oktober.
Inwoners die al in het bezit zijn van een geldig certificaat, kunnen er voor kiezen alleen de voorlichting te volgen en mee te doen aan de 6-minutentraining.

De estafette, inclusief lunch, is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door het Rode Kruis Zuidhorn en EHBO vereniging Zuid-Noordhorn.

  • Aed reanimatie
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →