Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘En weg is ie’

22 april 2017    Zuidhorn-nieuws
Hefbrug Zuidhorn en Noordhorn afgevoerd
Brug zuidhorn-14

Met groot materieel is vrijdag 21 april gestart met sloopwerkzaamheden van de hefbrug tussen Zuidhorn en Noordhorn. De hele dag en nacht zijn voorbereidingen getroffen om het brugdek te kunnen verwijderen. Na het middaguur werd uiteindelijk het brugdek op een ponton geladen.
Het vaarverkeer op het van Starkenborgkanaal is door de werkzaamheden dit weekend niet mogelijk.

Na het weekend bouwt de aannemer rondom de oude bestaande brugkelders  damwandkuipen. Binnen deze damwandkuipen worden de kelders gesloopt. Tegelijkertijd brengt de aannemer in de nieuwe kelders voorzieningen aan, zoals staalconstructies en kabels en leidingen. Volgende week gebeurt dat eerst aan de zuidzijde. Iets verderop vaart het pontje om voetgangers en fietsers over te zetten.

Foto’s K T Meijer

Verkeershinder
Vanaf vrijdag 21 april, 09.00 uur is de brug  ongeveer 14 weken lang volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.  In deze periode is tevens een deel de Rijksstraatweg aansluitend aan beide zijden van de brug afgesloten (met uitzondering van aanwonenden). Daarnaast worden enkele wegen en paden rondom het werkgebied  afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

 

Alternatief vervoer
Vanaf vrijdag 21 april kunt u 14 weken lang gratis gebruikmaken van een pontje en een extra busverbinding tussen Noordhorn en Zuidhorn.Het pontje vaart ter hoogte van het Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37. Op vrijdag 21 april vaart het pontje vanaf 09.00 tot 01.30 uur 's nachts. Vanaf 22 april is dat van 05.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Het pontje vaart 7 dagen per week, ook op feestdagen.
Ook rijden er vanaf vrijdag 21 april extra bussen. De bussen stoppen onder meer bij de scholen en het station in Zuidhorn. De bustijden zijn afgestemd op de schooltijden en het andere openbaar vervoer. De route van de bus vindt u hieronder. De dienstregeling vindt u door hier te klikken.

Vervoer tussen Noordhorn en Zuidhorn tijdens Koningsdag op 27 april
Op donderdag 27 april, tijdens Koningsdag, kunt gebruik maken van een LijnBelBus tussen Noordhorn en Zuidhorn. De LijnBelBus rijdt alleen wanneer u de specifieke rit telefonisch gereserveerd heeft. De LijnBelBus rijdt volgens een vaste route en dienstregeling. In de dienstregeling wordt aangegeven wanneer de rit door een LijnBelBus wordt gereden. Wilt u met de LijnBelBus mee, dan moet u minimaal één uur van te voren telefonisch reserveren bij de regionale vervoerder die de rit rijdt. U kunt voor meerdere ritten tegelijk reserveren. Kijk voor meer informatie op http://www.qbuzz.nl

Uiteraard kunt u de hele dag ook met het pontje mee. In verband met de feestelijkheden in de avonduren, vaart het pontje in de nacht van 27 op 28 april een uur langer door. U kunt tot 2.30 uur gebruik maken van het pontje. 

 

» Eerder verschenen over de Hefbrug

 • Brug zuidhorn
 • Brug zuidhorn-1
 • Brug zuidhorn-2
 • Brug zuidhorn-3
 • Brug zuidhorn-4
 • Brug zuidhorn-6
 • Brug zuidhorn-9
 • Brug zuidhorn-10
 • Brug zuidhorn-11
 • Brug zuidhorn-12
 • Brug zuidhorn-13
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →
Energie-stroom-besparing

Provincie stelt Klimaatagenda op om CO2 terug te dringen

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzame zonne- en windenergie, CO2-neutraal openbaar vervoer en het ondersteunen van bedrijven en inwoners met behulp van de samenwerkingsverbanden 'Groningen Werkt Slim' en het Energieloket Groningen.
Lees verder →
Voetbal pupillen toernooi Archief

Geen kampioen, geen degradant bij amateurvoetbal dit seizoen

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Streep door amateurvoetbal op alle niveaus
Lees verder →
Brandweer

Brandweer rukt in Oldehove uit voor poes Lizzie

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
(die zich uiteindelijk zelf wel redt)
Lees verder →
Dijkstra-team-2020

Hogere verkoopprijs voor jouw huis dankzij styling?

31 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Een goede styling van een huis is belangrijk om het huis snel te verkopen. Maar zorgt styling ook voor een hogere verkoopprijs?
Lees verder →