Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Een mooi afscheid voor groep 8 in het Westerkwartier

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
10 scholen in het Westerkwartier maken dit jaar een musicalfilm als afsluiting van hun bassischooltijd
Filmmusical groep 8

Groep 8 leerlingen van 10 scholen in het Westerkwartier maken dit jaar een musicalfilm als afsluiting van hun bassischooltijd. Momenteel vinden op diverse plekken in het Westerkwartier opnamen plaats, zodat de films begin juli af zijn.

Musicalfilmproject
Het einde van groep 8 bestaat traditioneel uit bijzondere afsluitende activiteiten. Na de eindtoets gaan kinderen op kamp en oefenen ze voor het optreden in een musical. Door Corona zijn deze belangrijke activiteiten vorig jaar niet, of alleen in een eenvoudige vorm, doorgegaan. Voor 2021 kunnen activiteiten, zij het in aangepaste vorm, gedeeltelijk doorgaan. Dit is de reden dat een aantal enthousiaste cultuurmakers de handen ineen geslagen heeft. Initiatiefnemer Miranda Bolhuis heeft een uniek concept bedacht om de musical in 2021 Coronaproof door te laten gaan: het ontwikkelen van een musicalfilm. Samen met de Westerkwartierse cultuurmakers Saskia Broertjes en  Emil Klok heeft Miranda dit concept uitgewerkt en is de gemeente en het onderwijs benaderd om aan dit concept mee te werken. Dit werd van beide kanten met open armen ontvangen.

Wethouder Hielke Westra: ‘De musicalfilm is een prachtig idee om de kinderen een bijzondere herinnering mee te geven als afscheid van hun basisschoolperiode. Door dit project ontwikkelen kinderen zich op gebied van cultuur en media en bouwen samen aan een spetterend eindresultaat.’

Wethouder Elly Pastoor vult aan: ‘En dat mag ook wel na het moeilijke jaar dat ze achter de rug hebben. De eindmusical zou het feestje moeten zijn die ze verdienen, zonder de belemmeringen als gevolg van Corona. Ze mogen samen met hun klasgenoten werken aan een prachtige afsluiting, wat ten goede komt aan de welzijn van de jeugd’.

Naast de scholen met een musicalfilm hebben 8 scholen gekozen voor een andere vorm van ondersteuning. Om dit afscheid mede mogelijk te maken, dragen zowel het onderwijs als de gemeente bij in de onkosten. De gemeente doet dit vanuit de coronamiddelen die zij heeft gekregen om projecten voor jeugd op te zetten.  

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Brandweer-1

Nieuwe leiders gezocht voor Jeugdbrandweer Westerkwartier

24 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Om voortbestaan te kunnen blijven garanderen
Lees verder →
Politie-

Botsing tussen motorrijder en busje

24 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
op de Friesestraatweg
Lees verder →
Aljo buiter

Geen Spanje maar Drenthe voor Aljo en Wanda Buiter

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Het Oude Raadhuis in Zuidhorn staat sinds dinsdag te koop
Lees verder →
Puzzelauto

Autopuzzeltochten organisator timmert aan de weg

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Naast 6 routes ook een speciale kinderroute
Lees verder →
Avontuur trekpont

Avontuurlijke Verhalen Westerkwartier: Lekker strunen met de kiender

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
“Mama, papa? Wat gaan we nu doen?”
Lees verder →
Zonnehuis de hoorn marum

Hoog(s)tepunt nieuwbouw Zonnehuis de Hoorn

22 juli 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Nieuwbouw volgende zomer klaar
Lees verder →