Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Diversiteit aan denken in kerkbanken over Regiomarketing/promotie Westerkwartier

1 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
“Het” Westerkwartier bestaat niet
Overleg brainstorm (2)

Dinsdagavond was er een brainstorm avond in het kader van het project Onderwegens van guster noar mörgen. In dit project wordt o.a. nagedacht over Regiomarketing en promotie van het Westerkwartier.

Naar aanleiding van een gehouden » enquête onder toeristische bedrijven en belanghebbenden werd in de kerk van Visvliet onder leiding van Ursula Appolt en Jan Hut deze bijeenkomst gehouden.

De aanwezigen, ondernemers, ambtenaren, marketeers en particulieren spraken over verschillende onderwerpen om te proberen helder te krijgen hoe meer toeristen het Westerkwartier te laten bezoeken.

Ter sprake kwamen gastvrijheid in het algemeen, samenwerking, het organiseren en uitbreiden van routes en arrangementen en het organiseren van activiteiten. Wat de laatste twee betreft rees de vraag wie dat zou moeten initiëren.

Marketing: Wat blieft u?
Marketing gaat uiteindelijk om de vraag, Wat de gast wil, maar zolang dat niet bekend is kun je ook bijvoorbeeld thematisch aanbieden wat je hebt, werd er gesteld. Een fiets route, slecht weer arrangement, Ontdek & Beleef voor Kids en ga zo maar door. Je fantasie is de beperking.

Ook belangrijk is wat de bevolking wil, Niehove is weliswaar uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland maar wil je wel elke dag Campers die een rondje om de kerk maken in je dorp?

Volgende stap
De animo om mee te denken over een volgende stap was groot. De uitkomsten van dit overleg wordt nagezonden en een volgende bijeenkomst wordt gepland.

De Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier zet zich in voor de recreatieve en toeristische ondernemers uit het Westerkwartier. » Meer daarover

 

Opinie
De ondernemers en verschillende (toeristische) verenigingen stoeien al jaren met deze materie. In het verleden zijn er al veel initiatieven geweest. Goed, minder goed en ronduit slecht. Er is al heel veel (subsidie) geld in gestoken maar op de een of andere manier is het een moeizaam proces.

De zoektocht naar een identiteit van het Westerkwartier gaat voort. “Het” Westerkwartier bestaat niet, de diversiteit lijkt dan eerder een nadeel dan een voordeel.

Enerzijds kan dat aan de ontbrekende samenhang liggen, te grote verschillen binnen het (kleine) gebied of ondernemers, een gebrek aan een gevoel van urgentie of het ontbreken van een centraal aanspreekpunt/instantie. Vanuit de gemeente zijn er ambtenaren aangesteld die ook aanschuiven bij de Toeristische ondernemersvereniging. Dat lijkt een eerste stap. Het feit dat er na de herindeling een wethouder Recreatie en Toerisme in de portefeuille heeft samen met economie is al winst.

  • Overleg brainstorm (4)
  • Overleg brainstorm (6)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →
Puzzelkrant

Rennie Ten Brinke en Janet Poeste: Prijswinnaars Puzzelkrant Westerkwartier

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
KiWi Mediaproducties, uitgever van Westerkwartier in Beweging, heeft begin mei een ontspannings- en puzzelkrant uitgegeven in het Westerkwartier.
Lees verder →
Kloostermuseum aduard ziekenzaal

Kloostermuseum Aduard locatie voor Plus Magazine

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Interview en promotie voor Aduard
Lees verder →
Overdracht omd (1)

Open Monumentendag Westerkwartier 2020 gaat door!

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 12 september openen de Westerkwartierse monumenten hun deur.
Lees verder →
Overleg brainstorm (2)

Diversiteit aan denken in kerkbanken over Regiomarketing/promotie Westerkwartier

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
“Het” Westerkwartier bestaat niet
Lees verder →
Wijn ovgz

Hartversterker voor leden ondernemersvereniging

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Bestuur ziet om naar de leden
Lees verder →