Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘Kansen voor duurzame recreatie en toerisme in de 1,5 meter samenleving’

19 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
organiseren en uitbreiden routes en arrangementen en verdere samenwerking tussen ondernemers en instellingen

Door de coronacrisis zijn er in de samenleving diverse uitdagingen. Een daarvan ligt binnen  recreatie en toerisme in het Westerkwartier. Het voorseizoen is ‘in het water’ gevallen. De vraag is hoe we het zomerseizoen op een goede manier kunnen invullen? De gedachte is om een bestaande, wellicht nieuwe stroom gasten uit te nodigen, namelijk onze eigen inwoners van de gemeente Westerkwartier en inwoners uit de directe omgeving. Om hier ideeën over op te halen is een vragenlijst  over recreatie en toerisme in het Westerkwartierverspreid onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Uitkomsten
Tegen de mogelijkheden voor de 1,5 meter samenleving als het gaat om recreatie en toerisme voor het bedrijf/organisatie/omgeving werd door de 186 respondenten verschillend aankeken.

Er waren veel mensen die aangaven dat er genoeg mogelijkheden waren. Vooral door de grote hoeveelheid ruimte in het Westerkwartier. In kleinere groepen en veelal buiten zijn er mogelijkheden aldus de respondenten. Maar er waren ook respondenten die geen of nauwelijks mogelijkheden zagen en die graag zouden zien dat de 1,5 meter regel zou verdwijnen.

Op de vraag ‘Heeft  u nog ideeën die in uw omgeving passen en te realiseren zijn?’ hebben circa 50 mensen ideeën aangedragen. De antwoorden waren divers. Veel ideeën hadden betrekking op het organiseren en uitbreiden routes en arrangementen en verdere samenwerking tussen ondernemers en instellingen. Ook ideeën voor het organiseren van een leuke (kleinschalige) bijeenkomst en ideeën voor het vergroten van de gastvrijheid zijn binnengekomen. De uitgebreide resultaten zijn in de bijlage terug te vinden.

Vervolg
Gelukkig bleek uit de enquête dat veel mensen mee willen denken over de verdere uitvoering van de ideeën. Dit zal de komende tijd verder worden uitgewerkt voor de volgende thema’s: Regiomarketing/promotie; Organiseren en uitbreiden routes en arrangementen/samenwerking; Organiseren activiteiten en Gastvrijheid.

De vragenlijst is een initiatief van o.a. de gemeente Westerkwartier, Ondernemersvereniging Toeristisch Westerkwartier, project Onderwegens van guster noar mörgen en andere toeristische ondernemers

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →