Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Discussieavond PvdA over regionale economie

6 november 2017    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Meepraten over verkiezingsprogramma 2019-2022
Pvda wk ploeg

Donderdag 16november a.s. om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.45 uur) houdt de PvdA-Westerkwartier in Infocentrum landgoed Nienoord, Nienoord 20 te Leek een vijfde (gratis toegankelijke) discussieavond in een reeks van vijf ter voorbereiding van het PvdA verkiezingsprogramma 2019-2022. Deze avond staat in het teken van de ontwikkeling van de regionale economie.

Het Westerkwartier: plattelandsgemeente in het hart van het Noorden. Logistiek dichtbij de snelweg A7, verbindende streek tussen de steden Groningen en Drachten en een schakel tussen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het Westerkwartier: het dichtst ‘bepaarde’ gebied van Nederland, een gebied met een bijzonder groot aantal ZZP’ers en van oudsher veel agrarische bedrijvigheid. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor de toekomst van de regionale economie? Hoe zetten we gezamenlijk in op economische groei? Hoe kan de gemeente economische ontwikkeling bevorderen en faciliteren? En hoe staat het met de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt?

Na presentaties van o.a. Sierdjan Koster (hoofddocent economische geografie van de RUG) en Henk ten Brinke (CMO Stamm) is er ruimte voor een discussie tussen de zaal en de sprekers.

Iedereen is welkom. De PvdA stelt mede op basis van de opbrengst van deze bijeenkomsten haar verkiezingsprogramma 2019-2022 vast. Over dat programma beslissen uiteindelijk de leden van onze partij. Maar dit is het moment om mee te praten.

Achtergrond
In november 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Voor het eerst gaan de kiezers van Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek naar de stembus om samen één nieuwe raad te kiezen. Hoe gaat dat nieuwe Westerkwartier er uit zien? Hoe versterken we de sociale en economische structuur van dit gebied van dorpen, coulissen, bossen, kwelders, dijken en rivieren? Hoe wordt het Westerkwartier nog meer het ‘beste’ kwartier om te wonen, werken en te recreëren?

Daarover organiseert de PvdA dit najaar vijf bijeenkomsten onder het motto : ‘PvdA: De rode draad in het Westerkwartier’. 21 september Zuidhorn: duurzaamheid /5 oktober Niekerk-Grootegast: sterke kernen/leefbaarheid /11 oktober Marum: sociale zekerheid /2 november Marum: betaalbaar wonen /16 november Leek: lokale economie. Meer info: http://www.pvdawesterkwartier.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Onderling sterk karaoke (4)

Zingen en Swingen in Zonnehuis

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Karaoke en spelletjes middag voor jong en oud
Lees verder →
Braderie noordhorn 2024 (1)

Bui, braderie, bui

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Noordhorn voor en na de braderie geplaagd door regen, maar 's middags ontmoetingen en koopjes
Lees verder →
Zunobri stadskanaal

Zunobri pakt zwaarbevochten punten tegen MN en W

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
vorige wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen door Zunobri
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →