Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De perfect opleiding voor jou

22 december 2022    Zuidhorn-nieuws
Ict computer

Ben jij bezig met het uitzoeken van de perfecte opleiding voor jou? Dan weet je vast niet waar je moet beginnen. Op de huidige opleidingen markt is er zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar wees gerust, met dit artikel leer jij meer over de drie meest populaire opleidingen van dit moment. Alle drie de opleidingen hebben hoge baangarantie, interesse? Neem dan contact op met een studieadviseur die je persoonlijk advies op maat kan geven.

Werken in de ICT sector met de opleiding ICT
Ben jij altijd al gefascineerd geweest met computers en heb je zelfs je eigen computer gebouwd? Dan weet je al het een en ander van de ICT wereld. De opleiding ICT staat echter centraal om de technische innovaties de elke dag weer uitgevonden worden. Doordat deze sector hard groeit is de vraag naar mensen altijd groot. Hierdoor komen er veel aanmeldingen voor ICT opleidingen. De baangarantie voor de opleiding is groot. Met een ICT opleiding kan je in principe elke kant op, zo kan je systeembeheerder worden of programmeur. De opties zijn eindeloos mits je de juiste specialisaties kiest. Omscholen in de ICT kan altijd met diverse cursussen. Zo zal een baan in de ICT je nooit vervelen!

Werken in de educatie sector met een leraren opleiding
Een andere sector waar veel vraag is naar personeel is de educatie sector. Elk jaar weer zijn er te weinig leraren. Hierdoor wordt een baan als leraar gepromoot door middel van niet alleen het promoten van de opleiding, maar ook het aanbieden van omscholen van welke achtergrond dan ook! De lerarenopleidingen worden veelal gecategoriseerd in twee delen. De PABO waar je leraar wordt voor het basis onderwijs en lerarenopleidingen in combinatie met vakken als Engels, Economie en Biologie die je klaarstomen voor het middelbaar onderwijs. Heb jij passie voor kinderen en ben je geïnteresseerd om voor de klas te staan? Dan is de lerarenopleiding voor jou, tijdens deze opleiding leer je niet alleen alles over het vak dat je geeft, maar je leert ook hoe je het beste met kinderen kan omgaan.

Werken als monteur in de techniek
De laatste opleidingen die je zeker weten garantie geven op een baan zijn de monteur opleidingen. Denk daarbij aan auto monteur, mechatronica en werktuigbouwkunde als voorbeelden. Als monteur kan je je net zoals bij de ICT, makkelijk laten omscholen naar elk andere specialisatie en net zoals de ICT sector is de vraag naar monteurs altijd groot. Als monteur is een passie voor werken met je handen wel een must.


Meer Mbo-opleidingen? Kijk dan eens bij NCOI en vraag een brochure aan!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →