Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Cultureel Centrum Zuidhorn moet dorpshuis worden

21 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Buurthuiskamer erin en De Schans eruit
Bibliotheek cultureel centrum zuidhorn

cultureel programma, ontmoetingsfunctie en dagelijkse activiteiten

Met 39 dorpshuizen in de gemeente werd het noodzakelijk om een Dorpshuizenbeleid op te stellen. De gemeente wil eenheid in het beleid van de dorpshuizen. Ook harmonisatie ( in het kader van de herindeling) van subsidie verstrekking speelt hierin een rol.

Met de uitvoering van dat beleid wil de gemeente dat het Cultureel Centrum Zuidhorn een bredere invulling krijgt. Naast het culturele programma zal meer worden ingezet op de ontmoeting. 

Huidige bestuur vetrekt
Het huidige bestuur zorgt al sinds 2008 voor een gevarieerd cultureel programma en voor de exploitatie van het gebouw maar kan zich niet vinden in de nieuwe opzet. “De gemeente wil het beheer van het gebouw, inclusief de verhuur van ruimtes zelf gaan regelen. Verder willen ze dat wij sociaal cultureel werk gaan doen. Onszelf, het type inwoner noch het gebouw achten wij hiervoor geschikt. Ons uitgangspunt is juist dat wij door het totaalpakket te kunnen leveren, grote meerwaarde aan het gebouw en dus voor de gemeenschap te kunnen garanderen. Dit is ook gebleken uit de sterk toegenomen verhuur van ruimten en de goed lopende voorstellingen”. Aldus een woordvoerder van het bestuur.

Buurthuiskamer erin en De Schans eruit
De Buurthuiskamer Pand 10a heeft ook te maken met het nieuwe Dorpshuizenbeleid. Enige maanden geleden is daarover met een ambtenaar gesproken. Verhuizen naar het CCZ kwam daarbij aan de orde. Toch voelt de voorzitter van de Buurthuiskamer zich overvallen door een persbericht van de gemeente. “ Wij hadden niet de indruk dat het al op korte termijn zou spelen. Er is in ieder geval ons nog niet bekend. Verder zou het beter voor ons zijn om meer in het centrum te zitten”.

De Schans die nu nog een aanzienlijk deel van het CCZ huurt vertrekt daarentegen uit het pand. “We zijn uit ons jasje gegroeid” aldus teamcoach Patrick Kampherbeek. De Schans gaat per februari 2024 naar het voormalige RABObank pand aan de Kruisingalaan. “Meer zichtbaarheid en we verwachten daardoor meer inloop” zegt hij.

Nieuwe bestuursleden gezocht
Op dit moment is de gemeente genoodzaakt om nieuwe bestuursleden te vinden die in januari 2024 willen starten bij het Cultureel Centrum Zuidhorn. De nieuwe bestuursleden krijgen taken die gericht zijn op het culturele programma, het verbreden van de ontmoetingsfunctie en de dagelijkse activiteiten. Inwoners die interesse hebben om hier (tijdelijk) aan bij te dragen kunnen voor meer informatie een mail sturen naar cultuur@westerkwartier.nl
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wiebenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →
Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →