Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bicycle Band Crescendo steelt show Kom in Zuidhorn evenement

2 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - fotos
Ondanks buien ontmoeten, genieten en verbazen
Kom evenement 2022 (1)

Stralend weer is een vast gegeven voor het Kom in Zuidhorn evenement, dit jaar echter was het weerbeeld wat gevarieerder…..

Als er een bui viel hoorde je rondom;” ’t Meeste valt ernaast, een buitje tegen het stuiven en een schip met zure appelen’.

Het hoogtepunt was een enorme stortbui om 12.00 uur maar daarna kwam het publiek in grote getale genieten van het programma. Dit jaar was er op Overtuinen een muziekprogramma met tal van koren. Op Dorpsvenne was het sportiever. Er kon o.a een bal door korf gegooid worden, geslagen met een stick of gespeeld worden met robots. Dance Area gaf een spetterende show. (dankzij Tonny Schuiling in een leegstaand pand ivm de regen) Angela Wagenaar liet haar leerlingen hun kunsten vertonen. De vele meegenomen opa's, oma's en ouders genoten van de optredens.

De Hoofdstraat was gevuld met diverse kramen met een keur aan producten en artikelen. Kunst en cultuur werd verzorgd door de Historische Kring en Stichting uit de Kunst. De laatste verkocht loten voor de Kunst in de etalageroute die nog loopt tot 15 oktober. Historische Kring debiteerde tal van wetenswaardigheden. O.a over de Ommelander vlag die vaak verward wordt met de Friesche vlag. Blijkt die Ommelander vlag ook nog eerder te zijn ontworpen. 

Jubilea tijdens Kom in Zuidhorn evenement
Tegelijkertijd werden er meerdere jubilea gevierd: zo bestaat de Wereldwinkel al weer 30 jaar, Brilmode Zuidhorn 8 jaar en Slager Kevin 4 jaar. De Wereldwinkel organiseerde een modeshow en had binnen een heerlijke jazzy band. Roland Turksema trakteerde op een hapje en drankje en Kevin bakte een heerlijke Burger.

Als klap op de vuurpijl was er een optreden van Bicycle Band Crescendo uit Opende. Trommelend en trompetterend fietste het orkest door het drukke centrum van Zuidhorn wat het publiek uiteen deed gaan en wat veel bekijks trok.

De muzikale noten werden gezongen en gespeeld door: Shantykoor Allemanseindje, Donne Cantabili, Mosterd na de Maaltijd, Jeugdkorps Crescendo, Dames uut Westerkwartier, Jubileumkoor Zuidhorn, DEAD HORSE en Orkest Vrij Drinken. The Great Borrelnootje waren op tal van plekken te beluisteren en Joris had zijn draaiorgel opgesteld voor de “stille” momenten. Voor wie zelf muziek wilde maken kon terecht bij Lieuwe met zijn kleine draaiorgel, door met de deun mee te draaien kon ook nog een diploma behaald worden!

Kortom, het was weer een mooie dag.

De dag wordt mogelijk gemaakt door Zakenkring Zuidhorn en Welkom in Zuidhorn. Oranjemarkt Zuidhorn en Hanckema Explores bedankt voor de inzet.

Meer foto's op Facebook

  • Kom evenement 2022 (49)
  • Kom evenement 2022 (118)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fransum

Activiteiten in juni vanuit Museum Wierdenland

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
In de maand juni organiseert Museum Wierdenland verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen.
Lees verder →
College (1)

College Westerkwartier houdt vast aan zijn ambities, ondanks financiële onzekerheden

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Onzekerheid over inkomsten vanuit de Rijksoverheid
Lees verder →
Thorbeckestraat verduurzamen (4)

Kerels kijken naar kranen ( en meisjes lopen door )

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Verduurzaming woningen Thorbeckestraat gestart
Lees verder →
Hondenfietsmand

Veilig fietsen met je hond met deze tips

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →