Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

25-10-07 Permanent wonen mag in park Niekerk

25 oktober 2007    Zuidhorn-nieuws
groningen/oldekerk - De Golden Raand in Oldekerk is straks niet langer officieel een vakantiepark. Na eerder dwars te hebben gelegen, kent de provincie nu toch zonder voorwaarden aan alle vijfentwintig huizen een

groningen/oldekerk -
De Golden Raand in Oldekerk is straks niet langer officieel een vakantiepark. Na eerder dwars te hebben gelegen, kent de provincie nu toch zonder voorwaarden aan alle vijfentwintig huizen een woonbestemming toe. De bewoners kunnen hun geluk niet op.

Al jaren vragen de Oldekerkers hun woonsituatie te legaliseren. Zij willen verlost zijn van slechts een gedoogstatus die hen ervan weerhoudt flink te investeren in de woning. Volgens de regels mochten zij wel, maar toekomstige eigenaren niet permanent wonen aan De Golden Raand. Dat maakte de woningen onverkoopbaar. Een bewoner van De Golden Raand stapte naar de Raad van State. Die vroeg partijen, met hulp van een bemiddelaar, nog eens goed naar de zaak te kijken. Zover komt het niet. "We zijn te streng geweest", zegt een woordvoerder van de provincie. "De bewoners zaten ingeklemd tussen twee overheden. Dat kan niet de bedoeling zijn."
Eind jaren zeventig kwam vakantiepark De Golden Raand maar niet van de grond. De eigenaar ging failliet, waarna het terrein verwaarloosde en particulieren in de woningen trokken. Die situatie is door de gemeente tot op de dag van vandaag gedoogd.
De provincie maakte van de situatie een principekwestie. Ze had geen moeite met een woonbestemming, maar trok de vijfentwintig 'vakantiehuizen' wel af van het aantal woningen dat de komende jaren in de gemeente Grootegast mag worden gebouwd. Het gemeentebestuur liet de situatie zoals hij is. Aan De Golden Raand kan immers geen cent worden verdiend, aan woningbouw elders wel. Bewoners zijn opgelucht. Jan Posthumus: "Wij konden wel een gat in de lucht springen. Er is een einde gekomen aan een uitzichtloze, machteloze en onrechtvaardige situatie. Iedereen wist dat de woningen hier nooit zouden kunnen worden verkocht als vakantiewoningen."

Bron: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Huizenruilers verkennen nederland

Op vakantie in het huis van een ander

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Annemieke van der Lans en haar gezin ruilen hun huis in Zuidhorn sinds 2018
Lees verder →
Rita bakhuijsen

Bezield schilderen: van Amsterdam naar het noorden

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Rita Bakhuijsen exposeert in het Cultureel Centrum Zuidhorn
Lees verder →
Politieauto

Tegen de lamp door internet filmpje

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Jongeling met mes in Zuidhorn
Lees verder →
Rioolwaterzuivering

Officiële start bouw en renovatie rwzi Gaarkeuken

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Oude zuiveringen vervangen door één nieuwe
Lees verder →
Etzo swimchallenge

Al 12.000 in de pocket voor kanker research

10 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwemteam Zuidhorn in Groningen Swim Challenge
Lees verder →