Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Hospice de mantel

Hospice De Mantel Zuidhorn

Zonnehuis Oostergast
Cursastraat 16
9801 VD Zuidhorn
Tel.: 0594-508508
www.zonnehuisgroepnoord.nl
»Email A Beuker

In de laatste levensfase biedt het hospice een zorgomgeving gericht op kwaliteit van leven én sterven. Het uitgangspunt is wie u bent en waar u voor kiest.

  • Hospice de mantel
  • Hospice de mantel2
  • Hospice de mantel1

In een modern en mooi gelegen pand in de nieuwe wijk Oostergast in Zuidhorn, biedt Hospice De Mantel professionele zorg en behandeling aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Het kleinschalige hospice beschikt over zes appartementen met eigen badkamer en terras en een gezamenlijke woonkamer met keuken. Tevens zijn er twee logeerappartementen met eigen badkamer voor familie. Hospice de Mantel maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast.

In de laatste levensfase biedt het hospice een zorgomgeving gericht op kwaliteit van leven én sterven. Het uitgangspunt is wie u bent en waar u voor kiest.

We willen graag dat cliënten en naasten steun, veiligheid en vertrouwen ervaren. Dat een cliënt zich zo geborgen voelt, dat hij het leven kan loslaten als het moment van sterven is aangebroken. Persoonlijke wensen, aandacht en eigenheid staan centraal.

Professionele palliatief-terminale zorg
Er zijn hospices die met name door vrijwilligers worden gerund (bijna-thuis-huis) en hospices waar vooral professionals werken (high care hospice). Hospice de Mantel is een high care hospice en biedt 24 uur per dag professionele zorg en behandeling. Onze specialist oudergeneeskunde is deskundig in palliatief-terminale zorg en werkt intensief samen met het vaste zorgteam. Naast zorg en behandeling hebben zij ook aandacht voor psychosociale, emotionele en spirituele aspecten.

Samenwerking
De Mantel neemt deel aan het Palliatief Netwerk Groningen. In dit netwerk wordt met andere zorgaanbieders samengewerkt om goede palliatieve zorg in de regio te realiseren.

Daarnaast is De Mantel lid van Vrijwillige Palliatief Terminale Zorg (VPTZ). Door de samenwerking tussen professionals en gespecialiseerde vrijwilligers willen we een optimale begeleiding en ondersteuning bieden rondom het levenseinde.

Vrijwilligers
De goed opgeleide en betrokken vrijwilligers bieden – daar waar nodig en gewenst – tijd, aandacht en ondersteuning aan zowel cliënten als naasten. Het 'er zijn' is vaak belangrijker dan het 'doen', maar ze kunnen ook prima ‘handelen’ wanneer het nodig is. Er zijn verschillende vrijwilligers werkzaam, o.a. op het gebied van zorg, gastvrijheid, koken/tuin/huishouden, activiteiten en ook waken. Er is daarbij alle ruimte voor naasten. Doordat er vrijwilligers zijn, is er bij ons altijd ruimte voor één-op-één zorg en aandacht.

De ondersteuning aan een cliënt helpt ook de naasten bij hun verwerking. Zij kunnen na een zo goed mogelijk doorlopen stervensproces van hun dierbare hopelijk hun leven makkelijker voortzetten.

Wilt u eens komen kijken?
Als u een kijkje wilt komen nemen, met uw naasten, bent u van harte welkom. Zien is beleven. Neemt u gerust contact met ons op voor informatie, een rondleiding of aanmelding.

Wilt u meer informatie, een rondleiding of aanmelden?
Neem dan tijdens kantooruren contact op met onze cliëntadviseurs via telefoonnummer 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Hospice de Mantel? Neem dan contact op met Ada Beuker of Willy Honebecke, vrijwilligerscoördinatoren, via telefoonnummer 0594 508 508 of via de mail: A.beuker@zonnehuisgroepnoord.nl of W.honebecke@zonnehuisgroepnoord.nl

 

 

Recente bijdragen van Hospice de Mantel


De mantel bijeenkomst-2018

Introductiecursus nieuwe vrijwilligers Hospice de Mantel

Ervaringsverslag van één van de vrijwilligers.
Lees verder »

Geplaatst op 05 maart 2018 door Hospice de Mantel