Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Portret christien

Christien Boomsma

  • Portret christien

Schrijfster van spannende jeugdboeken uit Visvliet

Zonder verhalen ben ik nergens. Als ik ’s ochtends vroeg langs de weg loop om mijn honden uit te laten, zit ik met een half hoofd in een verhaal. Als ik in de auto stap om naar mijn werk te rijden, is een deel van mijn ‘daar’. Zelfs onder de douche stap ik een wereld waar kinderen een zeemeermin in de Lauwers kunnen aantreffen. Waar een heks gevangen zit op de verlaten zolder van ons ‘Witte kerkje’. Of waar een jongetje een vervloekte speer kan vinden op de jaarlijkse dorpsrommelmarkt.

Laat ik nou de mazzel hebben dat ik die verhalen met anderen mag delen!
Schrijven doe ik al mijn hele leven. Vanaf het moment dat ik mijn eerste letters kon maken, schreef ik korte verhaaltjes. Ik maakte van schrijven mijn beroep: eerst door journalist te worden, maar daarna als schrijfster van fantastische jeugdboeken.

In 2009 verscheen mijn eerste roman ‘Zus voor één nacht’ over de 11-jarige Robin die geconfronteerd wordt met een eeuwenoude vloek. In de jaren daarna volgden ‘De heks van de bibliotheek’ dat zich afspeelt in een fictief Visvliet genaamd Watervoorde. En ‘Watergeheimen’ waarin kinderen die zeemeermin vinden in een verlaten botenhuis langs de Lauwers. En in de zomer van 2012 kwam het prachtig geïllustreerde spookverhalenboek ‘Spookbeeld’ uit. Twaalf spookverhalen voor bij het kampvuur of met een zaklamp onder de dekens…

Naast het schrijven, ben ik te boeken voor bezoeken aan scholen of boekhandels, die ik bezoek met mijn ‘magische mand’ vol mysterieuze voorwerpen die de fantasie op gang brengen.
 

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Recente bijdragen van Christien Boomsma


Tovenaarspakket3

Echte magie stinkt

Toverij stinkt. En dan niet de toverij van witte salie, vogelveren en veel wierook, maar échte toverij. Ik weet dat....
Lees verder »

Geplaatst op 06 oktober 2012 door Christien Boomsma

Small dsc 0795

Woof Woof Redmond

Ik schrijf niet alleen jeugdboeken, ik interview ook met regelmaat wetenschappers of schrijvers voor de Universiteitskrant Groningen. Deze week had...
Lees verder »

Geplaatst op 31 augustus 2012 door Christien Boomsma