Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
84a07ca2-cafd-41b2-b4e0-8dfdf9fa1e4a

Zomercursus beeldhouwen in steen

2023-08-01T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 dinsdag 1 augustus 2023
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Den Horn

Altijd al willen leren beeldhouwen in steen, de drie daagse beeldhouwcursus die Fiona een aantal keer paar jaar geeft is geschikt voor beginners en gevorderden. Het is een workshop in het landelijk gelegen atelier van Fiona te Den Horn, 7 kilometer van de stad Groningen. De cursus hakken in steen wordt gegeven tijdens de zomervakantie.
 

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Fiona Zondervan
(Kunst)

Hoe maak je in korte tijd uit een ruw stuk steen een spannend beeld! Beeldhouwer Fiona Zondervan kan je hier na jarenlange ervaring in het werken met steen, alles over vertellen.
In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het bewerken van de steen, de verschillen per steensoort en de mogelijk- en onmogelijkheden van steen.
Het gebruik van een grote verscheidenheid van beitels en schuurmiddelen komt aan bod. Er kan gewerkt worden in verschillende soorten steen: De middelharde stenen, zoals kalksteen, marmer, hardsteen. Of voor beginners de zachtere stenen, zoals; speksteen, albast, serpentijn
Het maken van een dier is absoluut geen vereiste, eigen ideeën, foto’s en ontwerpen zijn zeer welkom. Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren beeldhouwen of de beeldhouwtechniek wil uitdiepen.

https://www.fionazondervan.com/cursus-data/

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...