Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Flyer erven  tuinen westerkwartier voorzijde

Workshop Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin

2022-02-02T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 woensdag 2 februari 2022

Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuur-vriendelijker maken? U kunt na het volgen van de workshop direct zelf aan de slag! De workshop bestaat uit theorie, excursie en praktijk.

  •  

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website http://www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 - 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl 

De workshop inrichten en onderhoud erf & tuin geeft informatie over het landschap van het Westerkwartier en de verschillende typen erven. Tijdens de theorieavond wordt er uitleg gegeven over de keuzes voor beplanting en wat dat betekent voor het onderhoud van het erf. Daarnaast worden er concrete voorstellen gedaan om de natuurwaarden en biodiversiteit op het erf te vergroten. Bij de workshop wordt een cursusmap aangeboden en de deelnemers gaan zelf aan om een plan te maken voor hun eigen erf & tuin. Op de excursieochtend bezoeken we een aantal erven en tuinen en wordt er uitleg gegeven over de inrichting en het onderhoud. Op de praktijkochtend gaan we snoeien, bomen planten en schuilplekken voor dieren maken.

U krijgt antwoord op vragen als:
Hoe richt ik mijn tuin in, als boerenerf of als natuurtuin
Wat is streekeigen beplanting?
Welke beplanting is geschikt om meer vlinders en bijen in de tuin te krijgen
Hoe krijgt u grip op het onderhoud en hoe doet u dat natuurvriendelijk?

Duur: 1 theorieavond en 1 excursieochtend langs voorbeeld erven & tuinen en 1 praktijkochtend waar we gaan snoeien en planten op locatie.

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...