Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vipassana- of inzichtmeditatie met Frits Koster

2022-09-27T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 dinsdag 27 september 2022
Aanvang: 19:30 uur
Tot:  20:30 uur
Lokatie: Torenstraat 46, Ezinge

In het sfeervolle kerkje bovenop de wierde van Ezinge laat Frits Koster de deelnemers ervaren hoe een vipasssana- of inzichtmeditatie gaat. Op zijn site schrijft Frits:

'De meditatie is gericht op een proces van thuiskomen bij wat zich in het nu in of aan je voordoet; een bewustwordingsproces met als doel het realiseren van helderheid, zuiverheid van geest en bevrijdend inzicht.

...

Vipassana- of inzichtmeditatie kan zittend, liggend, lopend en staand beoefend worden. Uiteindelijk is het mogelijk om in alle dagelijkse levensactiviteiten en bij alle wisselvalligheden in het leven opmerkzaamheid te ontwikkelen. De beoefening van inzicht- of mindfulnessmeditatie biedt een weg naar bewustwording, naar een vaardige(r) stresshantering en bevrijdend inzicht.'

zie: https://fritskoster.nl/vipassana-of-inzichtmeditatie/

  •  

Frits Koster begeleidt sinds eind jaren tachtig meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie. Hij heeft verschillende boeken uitgegeven, ook samen met zijn vrouw Jetty Heynekamp (zie fritskoster.nl).

Toegang:vrijwillige bijdrage voor vluchtelingenwerk

Meer informatie of opgave bij Esther Wiersma via e-mail: yogaezinge@gmail.com

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...