18 januari 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Afgelopen dinsdag winst tegen Korwi, zondag verloren van SDO
Zunobri actie

Vandaag mochten de Zuidhorners aantreden tegen SDO uit Schoonoord. Thuis wist men te winnen van SDO. Zunobri reisde dan ook met vertrouwen af naar Schoonoord om op vervolg te gaan.
De wedstrijd begon voor Zunobri wat anders dan normaal. Vooraf gaande aan de wedstrijd werd iedereen voorgesteld aan het publiek.  Hierna floot de scheidsrechter in voor het begin van de wedstrijd. Zunobri begon in de aanval met Wietse van de Noord, John Beeftink, Manon Bos en Manon Brander. In de verdediging stonden Peter Schutte, Tjeerd de Jong, Anniek Solle en Janneke van Hielkema.
Na een aantal minuten werd gelijk duidelijk dat SDO scherp aan de wedstrijd was begonnen en gebrand was om de punten in huis te houden. Na 14 minuten spelen keek Zunobri al tegen een achterstand aan van 6-0 aan.De Zuidhorners lieten zich mee slepen in het spel van de tegenstander en gaven hen hiermee wat ze wouden. Tjeerd de Jong bracht de scherpte wat terug door na 15 minuten de eerste treffer voor Zunobri door de mand te gooien. Helaas ging het aanvallen en daarmee ook het scoren moeizaam aan de kant van Zunobri. Terwijl SDO doorging met waar ze mee bezig waren, scoren, was de stand na 25 minuten spelen helaas al 12-1. Een stand die je liever niet ziet staan op het scorebord.

Ook in het vak van onder andere John Beeftink werd voor het eerst gescoord. Manon Brander scoorde een afstandsschot wat de stand op 12-2 bracht. SDO reageerde direct en maakte er 13-2 van. Janneke van Hielkema dacht hier hetzelfde over en benutte een mooi kansje, 13-3. Voor rust was het wat stuivertje wisselen qua scoren. Om en om werd de korf gevonden. Nog twee maal door John Beeftink en wederom van Hielkema. Dit bracht de ruststand op 15 -6.
Het was duidelijk dat Zunobri niet hun eigen spel speelden en dat we teveel met andere dingen bezig waren. SDO heeft 15 maal weten te scoren in de eerste helft en hadden zo de helft van hun leven. Alles vloog erin. Na een ‘peptalk’ van coach André Woltinge werd het veld opnieuw betreden.

SDO opende na rust wederom de score. 16-6. De Zuidhorners namen een klein sprongetje in de wedstrijd. De stand is inmiddels 21- 7. Junior Simone Veenstra en Alle Veenstra mochten de lijnen komen om wat meer variatie en snelheid in het spel te brengen. Veenstra  liet gelijk zien waarvoor ze erin kwam en kreeg een mooie strafworp mee. Deze werd benut door John Beeftink. Zunobri wis hierna de korf nog een keer te vinden. Dit bracht de stand inmiddels op 22-10. Met nog een kleine tien minuten op de klok wisten John Beeftink en ook invaller Alle Veenstra het gat van de korf te vinden. 23-12. Zunobri kreeg vervolgens een vrije bal mee die mooi benut werd. Manon Bos en Janneke van Hielkema sloten de wedstrijd af met beide nog een goal. Dit bracht de eindstand op 24 – 15. De tweede helft van de wedstrijd heeft Zunobri gelijk gespeeld, 9-9. Helaas onnodig verlies in Schoonoord.

Doelpunten: Janneke van Hielkema (6), John Beeftink(4) Tjeerd de Jong, Manon Brander, Manon Bos, Anniek Solle en Alle Veenstra allen (1).