Zunobri sluit einde van een tijdperk af

11 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Willem Pera mag met twee kampioenschappen op zak spreken van een succesvolle carrière als trainer van Zunobri 1
Zunobri nql 1

ZUIDHORN – De laatste speelronde van het veldseizoen is tegen NQL 1. De tweede plek in de competitie is al enige tijd veiliggesteld. Toch zijn er genoeg redenen om ook vandaag voor de winst te gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd mag Willem Pera voor het laatst zijn voorbespreking geven. Na ruim vier seizoenen, en twee kampioenschappen, zal hij het stokje doorgeven aan Anne Wiersma. Niet alleen voor Willem, maar ook voor Karlijn Suurd en Jantine Ribeiro is het de laatste wedstrijd. Karlijn neemt na jaren doelpunten scoren voor Zunobri afscheid van het team. Zij zal zich gaan richten op haar nieuwe baan in Hilversum. Jantine is een oude bekende van de club en met grote regelmaat heeft zij naast Willem de trainingen verzorgd, nieuwe tactieken geïntroduceerd en als trouwe supporter langs de lijn gestaan.

Onder leiding van scheidsrechter L. Salomons beginnen beide ploegen aan de wedstrijd. NQL begint sterk aan de wedstrijd door al snel de voorsprong te pakken. Zij zijn uit op revanche. Bij Zunobri blijkt het kruit al even verschoten te zijn. Doelpunten blijven uit en na 30 minuten staat er 2-6 op het scorebord. Met een verschil van vier doelpunten is de wedstrijd nog niet gespeeld, maar de spelers van Zunobri moeten zeker aan de bak om het seizoen af te sluiten met winst. Zunobri speelt een betere tweede helft, maar weet de voorsprong niet meer te pakken. Bij een stand van 9-16 is de wedstrijd afgelopen en gaat NQL met de punten naar huis.

Daarmee is het veldseizoen afgelopen en komt er een einde aan het tijdperk van Willem Pera aan het hoofd van Zunobri 1. Met twee kampioenschappen op zak mag hij spreken van een succesvolle carrière als trainer van Zunobri 1. Niet alleen de prestaties, maar ook het plezier binnen het team zijn de grote winnaars in de afgelopen jaren.

Door: Stefan Steenbergen