Zunobri pakt in tweede helft de winst

13 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een eerste stap naar het kampioenschap, maar het zaalseizoen is nog lang
Zunobri-zaal

BEILEN – Het is niet de eerste keer dat Zunobri en Vitesse het tegen elkaar opnemen. Het is wel de eerste keer dat Zunobri het opneemt tegen het tweede van Vitesse. De ploeg uit Zuidhorn heeft bewust de keuze gemaakt om breedtekorfbal te spelen dit zaalseizoen. Het team heeft daarmee wel hoge verwachtingen. Het kampioenschap. Vitesse 2 is het eerste obstakel.

Voorafgaand aan de wedstrijd herhaalt coach Willem Pera dat Vitesse 2 niet onderschat mag worden. Hoewel er minder weerstand geboden zal worden, is het nog steeds aan de spelers om het spel te maken. Simpelweg meer scoren dan je tegenstander. De eerste minuten is het nog zoeken voor Zunobri. Aanvallend zijn er genoeg kansen, maar vallen ze er maar niet in. Vitesse weet goed te beginnen met een 2-0 voorsprong. Na de vakwissel zijn het Simone Veenstra en Tjeerd de Jong die de ploegen gelijk trekken. Vitesse weet dan weer de voorsprong te pakken, 4-2. Opnieuw Simone voor de 4-3 en Vitesse met de 5-3.

Met de hoge verwachtingen, moet de eerste wedstrijd direct gewonnen worden, moet er meer gas gegeven worden. Langzaamaan komen de spelers van Zunobri beter in de wedstrijd te zitten. Janneke van Hielkema maakt een begin met de 5-4, Thomas Wijtsma maakt de gelijkmaker, en nu moet Zunobri erover heen knallen.

Simone maakt haar derde doelpunt en brengt Zunobri voor het eerst op voorsprong. Vitesse weet dan de 6-6 te scoren, maar Thomas zet de ploeg opnieuw op voorsprong. Sharon van der Leest maakt de 6-8 en het momentum ligt duidelijk bij Zunobri. Vitesse scoort dan wel de 7-8.

Richting het einde van de eerste helft gaan de spelers een versnelling hoger. Stefan Steenbergen scoort van afstand. Thomas van afstand. Allard de 7-11. Vitesse, 8-11.  Yoonie Luining weet de 8-12 op het scorebord te zetten. Rust.

De tevredenheid is duidelijk te zien bij de spelers. Zij gaan met een comfortabele voorsprong de tweede helft in. Er mag meer gelachen worden, meer plezier uitstralen, maar de concentratie moet hoog blijven. De wedstrijd is nog niet gewonnen.

De voorsprong wordt nog comfortabeler. Vitesse komt er niet meer aan te pas. Janneke, Thomas, Simone en Stefan breiden de voorsprong uit naar 8-16. Ondertussen wordt er door gewisseld aan beide kanten. Manon Brander en Yoram Birza komen het veld in. Na de 9-16 van Vitesse, is het Manon voor de 9-17. Het laatste doelpunt aan de kant van Zunobri. Er wordt gas terug gedaan. Vitesse weet dan terug te komen tot 12-17, maar de voorsprong  voor Zunobri is simpelweg te groot.

De punten gaan mee naar Zuidhorn. Een eerste stap naar het kampioenschap, maar het zaalseizoen is nog lang. Dit was nog maar de eerste van veertien wedstrijden. De volgende ronde is het NKC 1 dat op bezoek komt in de Quicksilver S. Op het veld eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Nu zijn de spelers gebrand om back-to-back wedstrijden te winnen.

Door: Stefan Steenbergen