Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri komt net tekort voor winst

5 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Zunobri

Tegen Veenwouden waren zij dichtbij door een comeback in de tweede helft om uiteindelijk gelijk te spelen. In Stadskanaal was het niet gelukt, ondanks een sterke pot van Zunobri. Nu mogen zij het proberen tegen MN en W.

De afgelopen trainingen is de focus gelegd op het afronden van de kansen. In de voorgaande wedstrijden bleek dit de achilles hiel te zijn van de ploeg. Er worden soms meer kansen gecreëerd dan de tegenstander, maar daar win je simpelweg geen wedstrijden mee. Met goed vertrouwen begint Zunobri aan de wedstrijd. Een ding scheelt, het is weer heerlijk korfbalweer.

MN en W is de eerste met een doelpunt. Gevolgd door Fred Pera, die raak schiet van afstand. Al snel wordt dan duidelijk dat er iets mist bij Zunobri. Verdedigend is de ploeg sterk en weet veel ballen te onderscheppen. Aanvallend weet de ploeg met hoog tempo te spelen. Wederom krijgen zij veel kansen, maar blijft een doelpunt nog lang uit.

Aan de andere kant weet MN en W wel te scoren, 1-3. Simone Veenstra krijgt een vrije bal mee en brengt de stand tot 2-3. Dan zitten we al ver in de eerste helft en is er slechts vijf keer gescoord. Beide ploegen hebben moeite met het scoren. Elke punt gaat nu tellen, elk moment van balbezit, hard werken wordt beloond. MN en W scoort de 2-4. Van afstand weet Stefan Steenbergen de 3-4 binnen te gooien, als MN en W de 3-5 maakt.

Rust. Veel hoeft er niet gezegd te worden. Maak je kansen af en knok voor de bal.

MN en W maakt van dichtbij de 3-6. Het begint steeds moeilijker te worden om een overwinning te behalen. Simone is weer trefzeker voor de 4-6, Janneke van Hielkema weet een doorlopbal te scoren, en ineens ziet MN en W de voorsprong verkleint worden tot slechts een enkel doelpunt. Zij doen er een schepje bovenop en breiden hun voorsprong uit tot 5-9.

Net als tegen Veewouden kijkt Zunobri tegen een achterstand van vier doelpunten. Net als tegen Stadskanaal moet er een beduidend sterkere tweede helft op tafel gelegd worden. De kansen moeten afgemaakt worden. Het geloof zit nog in de ploeg, de aanvallen draaien lekker door, en verdedigend blijven de spelers veel energie leveren.

Janneke van Hielkema doet goede zaken met twee snelle doelpunten. Het momentum ligt bij Zunobri. De kunst is om door te pakken. Fred Pera schiet raak voor de 8-9. De tijd dringt. Voor beide ploegen. Zeker nu zij op gelijke hoogte staan dankzij Allard Veldman, 9-9. Een knappe prestatie om terug te komen in de wedstrijd, maar de punten blijven niet in Zuidhorn. In de laatste minuten scoort MN en W voor een eindstand van 9-11.

Balen. De overwinning blijft uit. Desondanks al het harde werk van de afgelopen weken. Zunobri krijgt nog twee kansen dit seizoen. WIK ’34 en Lemmer zijn de laatste tegenstanders.

Door: Stefan Steenbergen

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →