Zunobri 1 wint uit van SIM en Zunobri A1 kampioen!

6 oktober 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri 2014

In de wedstrijd tegen SIM moest Zunobri laten zien dat het ook uit punten kon behalen. Het team schoot uit de startblokken en binnen 10 minuten stond het 1-5. Hierna ging de storm wat liggen en kwam SIM beter in de wedstrijd waardoor het halverwege de eerste helft 4-6 stond. Echter bleef constant het team uit Zuidhorn de bovenliggende partij en zij creëerden veel kansen. Doordat de scherpte van de eerste 10 minuten niet meer aanwezig was bleef SIM wel bij waardoor de ruststand 6-8 was.
Nadat er in de rust overlegd was en de nadruk gelegd werd op meer ruimte houden bij het aanvallen kwam het team weer scherp uit de kleedkamer. Door goed combinatiespel liep het team vlak na rust uit naar 7-13 en gaf het SIM de genadeklap. Hierna bleef Zunobri wel doorspelen maar niet meer met dezelfde drang als in de eerste minuten na rust. Sim kon niet dichterbij komen dan vier doelpunten verschil. Zunobri speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en haalde daarmee de eerste uitpunten van het seizoen en blijft het in punten gelijk met de tweede plaats maar op doelsaldo vierde.

Daarnaast speelde Zunobri A1 haar kampioenswedstrijd tegen DES. Deze wedstrijd zou eigenlijk al eerder gespeeld worden maar de Norgers konden helaas geen team op de been krijgen. De Zuidhorners hadden veel zin in de wedstrijd en er was een groot aantal publiek op af gekomen. Ook sponsor Kees Afman was aanwezig. Zunobri ging goed van start en het werd al snel 4-0, daarna scoorde DES ook en gingen Zunobri met 7-2 de rust in. Na de rust gingen de doelpunten als warme broodjes over de toonbank en werd de uiteindelijke stand 13-5 en was Zunobri A1 kampioen !