Zunobri 1 tegen Lemmer: 15-12

19 januari 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
Ook winst voor A1 en B1
Zunobri1-20132014

ZUIDHORN – Zunobri 1 had tot dan toe alles verloren hoewel er de laatste weken wel meer en meer lijn zichtbaar werd in het spel en de prestaties. Coach Gertjan van Drogen had die week tevreden gezien hoe er hard getraind was. Na een mooie en goed bezochte nieuwjaarsreceptie leek het Zunobri publiek nog niet genoeg te hebben want het was in zeer grote getale opgekomen om de Zuidhorners tegen koploper Lemmer aan het werk te zien. Het werd een legendarische wedstrijd waarbij de jonge blauw-witte Zuidhorners als helden uit de strijd kwamen.

De rood-withemden uit Lemmer begonnen zoals verwacht goed aan de wedstrijd, Zunobri toonde ontzag en zette de aanvallen soms wat te haastig op.
De eerste 20 minuten waren dan ook voor de Lemsters en toonden zich daarmee een waardig koploper. Met het enorme verlies tegen de nummer 2 in gedachten waren de blauw-witte pupillen van trainer Gertjan van Drogen bang voor weer een monsteruitslag.
Toch stokte het bij de gasten en toen vlak voor rust Zunobri op 5-8 kwam ging het blauw-witte publiek zich er massaal mee bemoeien, een enorme boost maakte zich meester van de Zuidhorners toen het 6-8 werd waarmee de ruststand was bereikt.

Maar na rust brak pas echt de hel los voor de Lemster koploper want Zunobri ging met het publiek achter zich, helemaal los.
Aanvoerder Peter Schutte was ongrijpbaar en ging voorop in de strijd, met schitterende scores dreef hij zijn tegenstander niet alleen tot wanhoop maar krijg hij het publiek ook nog eens op de banken.
Een o-zo belangrijke wedstrijd speelde Wietse van de Noord want met knetterhard werken, tientallen rebounds bracht hij rust en vertrouwen, met bovendien een belangrijke score van afstand deed hij ook nog eens een duit in het zakje.
Zunobri kwam op 8-8 waarna de periode Marjolein Bloema aanbrak, de jonge spits van de Zunobrianen liet haar talent zien en zij zorgde voor de eerste kleine sensatie door de Zuidhorners eigenhandig op een tweepunts voorsprong te zetten, 12-10. Zij zou deze wedstrijd maar liefst 5 goals door het kunststof laten vallen.
De andere youngster van Zunobri, Esther Hamming staat bekend om haar dodelijke afstandschot, dat was vandaag niet anders, zij zorgde voor 13-10 met nog 8 minuten te gaan.

John Beeftink leidde zijn vak met al zijn ervaring en ook Jelco Hansma had al gescoord, het publiek had het niet meer van de spanning en deelde vreugde en teleurstelling nu luidkeels.
Coach Gertjan van Drogen had inmiddels Manon Bos ingebracht die haar dame geen centimeter ruimte gunde en bovendien handenvol werk en even later bracht hij de lengte van Ricardo de Graaf voor meer reboundkracht.
Daarna zou de adrenaline toeslaan, in een roes, gedragen door de enorme hoeveelheid publiek speelden de jonge blauw-witten een gewonnen wedstrijd, de verbetenheid en wil om te winnen straalde er vanaf.
Met nog een slim omdraaigoaltje liet Peter Schutte zijn tegenstander verbouwereerd achter en hoogde de score terloops ook nog eens op.
De Lemsters waren duidelijk onder de indruk van de sfeer en wisten in de eindfase er niets meer tegenover te zetten.
Zunobri wist hun eerste zaalwedstrijd te winnen en nog wel tegen de koploper die zonder puntverlies was tot dan toe waarmee het kampioenschap weer geheel open ligt in deze poule, iets waar Zunobri niet van wakker ligt maar zichzelf daarmee wel een enorm compliment geeft.

Op 15-12 floot de arbiter af waarna de blauw-witten elkaar in de armen vlogen en aanvoerder Peter Schutte zijn ploeg naar het publiek stuurde om het feestje samen te vieren, dit werd dan ook gedaan met een staande ovatie voor hun jonge helden.

“Het mooie is dat het ook nog eens volledig door ons zelf gedaan is” zei een mega trotse coach Gertjan van Drogen na tijd, om af te sluiten met: “dit wordt een heel fijn weekend”

Zunobri A1 speelde tegen Des uit het drentse Norg. De vorige keer werd deze wedstrijd verloren door het teveel missen van kansen. Toch was ook toen al zichtbaar dat Zunobri een sterkere ploeg had dan Des. Gelukkig lieten ze dat nu beter zien dan de vorige keer. Onder begeleiding van scheidsrechter Slager werd deze wedstrijd eerlijker gespeeld dan de vorige keer en kon Zunobri lekker gaan korfballen. Een wedstrijd waar elke speler van de A1 kansen tot scoren had. In het prille begin stond het gelijk met 1- 1 maar als snel lieten de dames zien dat zij beter waren en liep het uit tot 5 - 1 voordat DES weer een puntje kon pakken. De stand in rust was een mooie 6 - 2 en het team ging mede dankzij het positieve commentaar van coach Peter Schutte vol goede moed de tweede helft in.

Helaas had DES na de rust ineens het schot te pakken en wisten zij het tot 10 - 10 te maken. De dames besloten dat ze dit niet gingen verliezen. Ze lieten DES voor wat het was en weer lekker hun eigen spel spelen. Het publiek leefde mee en de spanning was hoog. Samen met het publiek hebben de zuidhorners DES toch nog weer overklast en wisten zij te winnen met 13 - 11. Kortom een mooie wedstrijd om te zien en een leuke wedstrijd om te spelen waar iedereen minstens 1 heeft gescoord!

Na een spannende thuiswedstrijd tegen Rodenburg B1 heeft Zunobri B1 toch nog weten te winnen.
De wedstrijd begon goed met de 1-0 en de 2-0 die gescoord werden door Marleen Haaijema. de tegenstander wist terug te komen en maakten er 2-2 van. Later maakte Cho Luining de 3-2 en 4-2. Na een doelpunt van de tegenstander, 4-3, wist Judith Hamming 5-3 ervan te maken en daarmee ook de rust stand te beslissen.
De tweede helft werd geopend door een afstandsschot van Cho Luining, 6-3, waarop de tegenstander reageerden met een tegendoelpunt, 6-4 en later 6-5. In de laatste minuten wist Thomas Wijtsma de stand definitief te beslissen.